- Poruka
- 1.919
Glazbenik iz Vagnera. Poslovni ugovori, papiri, novi projekti, poslovni partneri trebaju biti upoznati.Skloni tu aktovku sa stola. Nepristojno je...ili si muzičar?
Ne prodajem ja maglu, tko par drugarčića iz rusjačkog podzemlja.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Glazbenik iz Vagnera. Poslovni ugovori, papiri, novi projekti, poslovni partneri trebaju biti upoznati.Skloni tu aktovku sa stola. Nepristojno je...ili si muzičar?
Ok, zanimljive stvari. Pošto vidim da te zanima proizvodnja preporučam da zapratiš na neki način Kamila Galeeva, on baš prati problematiku proizvodnje, od cnc mašina do topovskih cijevi, ruske proizvodnje, rosteca.Pisao sam o ruskoj namenskoj industriji i njenoj transformaciji od kada je krenuo rat. Pošto si vrlo korektan i učtiv sagovornik neće mi biti teško da ponovim.
Inače, ja ne navijam za Ruse, što mi moji zemljaci ovde na forumu često prebacuju, ja samo pokušavam da konstatujem neke objektivne činjenice u moru laži i prevara.
Za tenkove se slažem, dosta su izgubili na značaju ali su i dalje neophodni i predstavljaju dobar primer transformacije industrije.
Elem, najveći ruski a uzgred i svetski proizviođač tenkova je UVZ (UralVagonZavod) ogroman koncern pravljen tako da mora da radi i u uslovima žestokog rata. Pored njega tenkove su proizvodili i drugi a najveći je je recimo OmskiVagonZavod itd.
Sa početkom invazije Rusi trpe velike gubitke u tehnici i jasno je bilo da se mora hitno reagovati. Zatečena proizvodnja se merila desetinama komada mesečno odnosno do nekih 150 komada godišnje, što se u Ukrajini gubilo za dve nedelje rata.
UVZ je dobio naredbu da mora da se vrati na projektovani kapacitet (1.500 tenkova godišnje) i u tom smislu je urađeno mnogo toga. Pre svega momentalno je izbačen kompletan civilni program (a pravili su vozove, metroe, svašta nešto). Zatim je izbačen kompletan vojni program koji nisu tenkovi (a i tu su pravili sve i svašta, uglavnom na bazi tenkovskih šasija ali i neke druge stvari). Sve to je prebačeno u druge, manje fabrike. Konačno izbačen je sav servis, bilo kakve popravke, remonti i slično. Sve je to prebačeno u manje fabrike a posebno u OmskiVagonZavod. Omski je inače pravio T-80 i sa time se stalo, oni ne prave ništa novo, samo rade remont i vraćaju u funkciju konzervirane tenkove.
Konačno, UVZ je napravio proizvodni miks koji je najviše odgovarao potrebama fronta. Armate se uopšte ne prave, skupe, kompleksne, dugo traje proizvodnja, prave se T72 i T90 i to serijski u tri smene, 24-7-365. Sve ove transformacije su omogućile da se sada na mesečnom nivou pravi ono što se pre invazije pravilo za godinu dana.
Za sve to dobili su neograničenu podršku u finansijama, tehnici, radnicima, svako ko im je trebao momentalno je prebačen da radi u proizvodnji
Sada uzmi pa analiziraj evropsku namensku industriju, ko je u Evropi spreman da se transformiše i da radi u ovom tempu štancovanja oružja i opreme. Verovatno niko i to ti je odgovor na pitanja i dileme koje imaš.
Значи погазио си заклетву дату твом другу Титу и земљи коју си се заклео да браниш?Nisam branio SFRJ, branio sam medunarodno priznatu RH, članicu UN-a, od nelegalnih paravojski na njenom državnom teritoriju.
Kako gdje. U izvjesnim krugovima ona je sigurno jasna poruka....vaša samZnaš, moram ti reći, boja je demode.
Ruske gluposti koje ti i tebi slicni pijete..Pogrešio sam,ovde piše 1/4 .Evo ti tekst,prevedi pa pročitaj.Tako Rusi kažu.
https://ria.ru/20240405/proigrysh-1937913422.html
I da,ja nisam poput tebe da ubacujem haubice u zrakomlat,tako da...
On je samo zavrtao šije kokama i tako, ujedno, praktikovao svoje satanističke rituale i hranio vojsku kokošjom juhom. Lepo i praktično. Nije bio izvidjač.Значи погазио си заклетву дату твом другу Титу и земљи коју си се заклео да браниш?
Признату од стране кога? Исправи ме ако грешим ал земља коју си се заклео да браниш није признавала никакву РХ.
Једина нелегална паравојска је била та којој си како тврдиш служио.
Model 1998. Dobro očuvano, ali raritet.Crna i braon NITKAD nije demode.
Još ima pozlaćene ornamente.
Unikatna Pierre Cardin.
Pada Casiv Jar za jedno 6-7 meseci po najoptimisticnijim kremljobotovskim proracunima.![]()
Ok, zanimljive stvari. Pošto vidim da te zanima proizvodnja preporučam da zapratiš na neki način Kamila Galeeva, on baš prati problematiku proizvodnje, od cnc mašina do topovskih cijevi, ruske proizvodnje, rosteca.
Nisam to detaljno pratio ali oni su na tragu toga da novi ruski T72 obr 2022. nisu isti kao prijeratni B3M, tj da su Rusi morali izbaciti neke dijelove. Zapravo prilično nebitno za rat gdje tenk ko tenk naiebe od svega.
Ugl, ono što je ključno za rusku a i američku strojogradnju je to da se oslanja, gle čuda, na europske tokarilice, glodalice, cnc i slično. Sovjeti su imali svoje manualne i polu manualne mašine kao i u Yu (Prvomajska i dr) ali su Rusi kasnije počeli kupovati gotove njemačke i austrijske proizvode (Trumpf, Ansaldo, Siemens, Rheinmetall i dr.).
Inače, Europa (globalno govoreći) ima plan za ogromno povećanje proizvodnje do kraja ove godine, sada, koliko će završiti u UKR je drugo pitanje. Dio sigurno.
Žan Mišel Makron
EU Size 45
US Size 11
![]()
Živjeli sine Dragane...
Ukr je vječna, dok su joj djeca vjerna.
Veoma tužna priča, na početku se vide razigrani veseli mladi rusi koji su upravo dobili naređenje da krenu u agresiju na ukrajinu. Nakon toga ide scena njihovog povratka u rusiju
Zar nisu nacisti oni koji drugi narod smatraju manje vrijednim, "umjetnim" ili izmišljenim? Zar nisu nacisti oni koji krenu silom uništavati tuđu državu, anektirati osvojene teritorije i proglašavati to svojim Ledebsraumom?Небројено пута виђена сцена, криминалац виче народу "Држте лопова!" када га полицијски инспектори у цивилу открију и гањају. Одлично се зна ко су нацисти.
Nisu, izgleda da nisi išao u školu kad ne znaš šta je nacionalsocijalistička partija.Zar nisu nacisti oni koji drugi narod smatraju manje vrijednim, "umjetnim" ili izmišljenim? Zar nisu nacisti oni koji krenu silom uništavati tuđu državu, anektirati osvojene teritorije i proglašavati to svojim Ledebsraumom?
Kad je NATO članica uništila tuđu državu i pripojila si teritorij i proglasila ga svojim?Nisu, izgleda da nisi išao u školu kad ne znaš šta je nacionalsocijalistička partija.
Inače bi tvojom logikom ceo NATO bio nacistički.
a i doček nazat im je ko što trebaТако се прави испраћај који је свугде изузетно весео. Осим за драгану.