Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?


  • Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

giphy.gif
 
Američka senatorica Marjorie Taylor Greene nazvala je predsjednika američkog Zastupničkog doma Mikea Johnsona "izdajnikom zemlje".

“Trebamo novog predsjednika Zastupničkog doma!” — napisala je na društvenim mrežama nakon usvajanja prijedloga zakona o pomoći Ukrajini.

Prethodno je pozvala sve članove Kongresa koji glasaju za pomoć Ukrajini da se pridruže Oružanim snagama Ukrajine.
1713709494190.png
 
Zastupnički dom američkog Kongresa izglasao je zakon o izdvajanju 60,84 milijarde dolara pomoći Ukrajini.

Distribucija je sljedeća:

▪️21,1 milijarda bit će prebačena izravno u Kijev;

▪️23,2 milijarde ići će američkom vojno-industrijskom kompleksu za popunu oružja koje je već prebačeno u Ukrajinu iz rezervi američke vojske;

▪️13,8 milijardi dolara otići će američkom vojno-industrijskom kompleksu za proizvodnju novog oružja za potrebe oružanih snaga Ukrajine i za zamjenu oružja koje se planira prebaciti u Ukrajinu iz zaliha američke vojske u sklopu nadolazećih isporuka;

▪️11,3 milijarde dolara otići će za financiranje trenutnih operacija Pentagona u regiji (pojedinosti nisu navedene);

▪️7,8 milijardi dolara financijske pomoći Ukrajini na kredit;

▪️ Preostalih 4,7 milijardi ide na sve ostale troškove.
znači dobijaju 21milijardu. to mu dodje kao nekoliko termoelktrana i hidroelektrana bez mostova. poginule će morati sahranjivati o svom trošku ili zamoliti ruse da više koriste TOS+FAB.
 
Zastupnički dom američkog Kongresa izglasao je izdvajanje 61 milijarde dolara Ukrajini...
Hospadi, veselje je kao da je dijete dobilo iPhone. A što je bilo sa svim prethodnim tranšama i oružjem, usuđujem se pitati? Neće biti ništa dobro, samo ćemo ih udarati češće i jače...
1713709685377.png
 
Jeste pretpostavka, ali mnogo realnija od priče da je upad na severu služio da bi se lakše zauzeo Herson i veza sa Krimom.
Sa ovim sam saglasan....Rusi su htjeli završiti sto prije, uhapsiti(ili ubiti) Stiklicu Zelenskog, obezglaviti rezim u Kijevu, i ponuditi pregovore...zasigurno nisu htjeli osvajati Kijev, i držati teritoriju osvojenu u blic-krigu sa tako malo vojnih efektiva angažovanih na tom potezu...nazalost, nisu uspjeli i sad imamo klanicu, za koju je direktno odgovoran rezim u Kijevu, koga su obmanuli da moze voditi pravi rat sa Rusijom...
 
Израел је уз сву помоћ из САД показао да не може да изађе на крај са шаком милитаната у Гази. Плус, потрошили су сав "Холокауст кредит".

То је фијаско а не ударање.
Ne brini, za 3-4 godine ces jedno jutro ustati i videti na vestima da je Hamas opet ispalio neke rakete iz kruga bolnice, i videces bombe kako padaju i vristacete opet genocid
 
Rusi nastavljaju da ubijaju NATO naciste sve do jednoga

Russian fighters liberated the village of Semenovka in the DPR. About Russian military officers report this.

Soldiers of the 114th brigade of the 1st AK, as a result of successful assault operations, drove the enemy out of Semenovka in the DPR.

Semyon Pegov notes that the clearing of the village is ahead and the Ukrainian garrison in neighboring Berdychi now “doesn’t have long left. "


Berdici u okruzenju i pred padom
 
Grupa snaga Otvazhnye (eng: "Hrabri") eliminirala je ruske izdajice koji su se borili na strani kijevskog režima.

Tijekom juriša na selo Ocheretino (donjecka fronta), grupa snaga Otvazhnye eliminirala je više od deset izdajnika.

Kod poginulih nacista pronađene su ruske putovnice, a jedan od njih bio je rodom iz Kemerovske oblasti, rođen 1970. godine.

"Ruski plaćenici na ukrajinskoj strani. Oni su u NATO uniformama", rekao je jedan od boraca.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top