Pazi u jednopartijskoj, komunistickoj Kini imas 300 lokalnih jezika.
Neki imaju status zvanicnog pored mandarinskog u svojim provincijama.
U "demokratskoj" Ukrajini u Evropi imas nacisticke mere zabrane jezika koji govori pola drzave. Zabrana ucenja ruskog jezika i uvoza knjiga na ruskom jeziku.
Hitler preponosan.
na ostrvu imas muslimane specificnu etnicku grupu zvanu Miao , ako sam dobro zapamtio.
tokom dana su na ulicama u svojoj garderobi sa prodajem nogih stvari , i uz to i siju, s obzirom da mi se ranac , na kaisu prekuinuo , pitah ih da li s emoze popraviti , Ruski znaju , engleski jok i inace na ostrvu , sve je dvojezicno Kineski , Ruski.
bez reci su mi uzeli i poravili i odbili da mi naplate , tako da je moja ex , od njih kupila njihove stvari , i imali su stvarno lepe rukom radjene.
navece smo ih susretali gde su ih Muski clanovi i vozili kuci i zastali su da se i pozdrave.
jedan od razloga , a to mi i je bilo super
je da sam sa bradom i da su i mislili da sam i ja njohov , sto i na nacin kako sam im se i recima obratio ..normalno kao i prema drugima.
i tamo na plazi , stotine kineza iz raznih delova kine . grupe sa svim jednakim kosuljama i ksorcevima, te plave , te crveni , te zuti i po komandi svi u vodi
ma za uzivanje je bilo ih gledati.
na zalost sve te slike , ex ih je , hmmm odnela.