Rat u Ukrajini (28)

Da li će se rat proširiti van Rusije i Ukrajine?

• Ukupno glasova
    88
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Баба Вангин унук ли си? Па, што напусти Бугарску? Тамо си од видовњаштва могао лепо да живиш. То ти не вреди у Кенгуристану.
Nije vidovnjastvo vec normalan zakljucak, kada je onesposobljen severni tok od pocetka sam govorio da to nisu uradili rusi kako je to zvanicna zapadna propaganda tvrdila tako i sada zakljucujem da je to rusko delo.

Kremljobotici su uvereni da hoce, a kao poznati prognozeri predlazem im da zaloze kucu u opkladu.

Ево ти прилике да зарадиш моју кућу. Хоћеш ли да се кладимо? У по кућу? Прво мора да ми покажеш тапију на кућу, наравно. Теби баш ништа не верујем. Опклада би била оверена код адвоката у Београду у дозвољеној форми.

Nije vidovnjastvo vec normalan zakljucak, kada je onesposobljen severni tok od pocetka sam govorio da to nisu uradili rusi kako je to zvanicna zapadna propaganda tvrdila tako i sada zakljucujem da je to rusko delo.

Зар је то нормалан закључак? Много је ближе нормалној будалаштини. Да не разглабам.

Генерални секретар НАТО-а Столтенберг: „Путин планира да искористи зиму као оружје против Украјине“

Он нема појма да ми користимо пролеће и јесен као оружје против генералног секретара НАТО, користећи тактику „сезонских погоршања“.

И само лето смо оставили за себе
Генерални секретар НАТО-а Столтенберг: „Путин планира да искористи зиму као оружје против Украјине“

Он нема појма да ми користимо пролеће и јесен као оружје против генералног секретара НАТО, користећи тактику „сезонских погоршања“.

И само лето смо оставили за себе
1697081304021.png

To je zato što u Americi može da se kaže istina, a da se ne dobije novičok po licu. Istina se uvek sazna u slobodnoj zemlji.

Sad znaš šta je bolje od diktature.

У 19ом веку Американци су завршили истребљивање 'црвенокожаца'... њихове деце жена ...

Деценијама су снимани филмови о херојским каубојима и плавим блузама .....

Истина ?

Гурај сизифе .. гурај

ddknpo27fs961.png

Može jedno pitanje, ali da iskreno odgovoriš.

Šta ti smeta Rusija u životu?

Evo ja ću ti reći za Ameriku.

Meni smeta Amerika što se svima meša u unutrašnju politiku, pravi satelite i poltrone po svetu.

Ajde sada ti.
Ништа му не смета, али задато му је. Такав је посао, иловача, ни он га не воли.

Poklonili je pogresna rec koju sam upotrebio,. Pregovori sa Rusima o placnju neostecene opreme iz Lend Lease programa koje je trebalo biti vraceno ili placeno su vodjeni to 72. Britanci su po toj osnovi placali kredit sve do 88.
Па што би Руси плаћали оно што су Немци уништили. То су платили Немци :mrgreen:

🇷🇺🇺🇦 Као што је више пута речено, украјинске оружане снаге користе раздор као средство комуникације. Седе на каналу, тамо је подела на собе, иду до стрима, а ту је слика са беспилотне летелице.

На снимку се види руска колона код Водјаноја у области Авдејевке током офанзиве.

Овде није било руских хакера...[када су потребни]

©Федоров

❗🇷🇺🇺🇦 Битка за Авдејевку:

стање на крају 11.10.2023

У близини Авдејевског утврђеног подручја, руске јединице настављају јуриш на упоришта. Након почетног успеха руских оружаних снага, непријатељ се прегруписао и сада покушава да обузда офанзиву.

🔻 На северном крилу, борци 11. пука Оружаних снага Русије, као резултат жестоких борби, успели су у потпуности да заузму најважнију упориште (тзв. „гомила”) на доминантној висини. Његово ослобађање омогућиће контролу прилаза северној периферији Авдејевке.

▪ Такође се воде борбе у близини североисточне периферије Бердичија. Руске моторизоване јединице покушавају да пробију одбрану Оружаних снага Украјине. Непријатељ је пребацио противтенковске резерве на ово подручје ради јачања положаја.

▪ У исто време, на истоку, војници Оружаних снага Русије успели су да уђу у село Петровско (Степово). Према прелиминарним подацима, борбе се воде у самом насељеном месту, над којим још нема контроле.

❗ Сада украјинска команда покушава да стабилизује фронт.

Појачања из 31. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине распоређена су у околини Очеретина, Новокалинова и Бердичија. Кананада не јењава, Оружане снаге Украјине свим средствима ударају на линију фронта.

🔻 Руске трупе такође нападају положаје украјинских оружаних снага на јужној периферији Авдејевке. Као резултат напада са обилазнице Авдејевска, Оружане снаге Русије успеле су да заузму део железничке пруге јужно од ресторана «Царская охота», који је претворен у упориште Оружаних снага Украјине.

Напад руске армије код Авдејевке се наставља. Команда Оружаних снага Украјине пребацује резерве за извођење контранапада, па сада руски борци треба да се припреме за то тако што ће се консолидовати на окупираним линијама. Ово ће спасити животе људства, док авијација и артиљерија уништавају утврђено подручје у Авдијевки, олакшавајући му отцепљење..
Rybar

Молимо се за вас, браћо 🙏🏻

F8MDZLmWQAAhDF0

❗🇷🇺🇺🇦 Снаге 114. омсбр су потпуно очистиле одлагалиште у рејону коксаре Авдејевка, део непријатељских снага које су браниле депонију повукао се у АКХЗ, део је уништен - НгП раZVедка

Тренутно су наши обезбедили своје позиције и спремају се за даљу работу.

Једна од најважнијих стратешких тачака је пала.

Ово је тежак ударац за непријатеља, укључујући и морални.

Гвоздени људи служе у Оружаним снагама Русије!✊🏻

🇷🇺🇺🇦 У међувремену, ни у самом АКХЗ-у живот непријатељу не изгледа као мед.

Извршена су 4 бомбашка удара Ваздушно-космичких снага Русије на непријатељску локацију на територији фабрике; у насталој ватри сада гори не само непријатељ, већ гори нада за задржавање Авдејевке

✈️ НгП раZVедка

2:38 AM · Oct 12, 2023
... https://twitter.com/Alisa_Vasilisa_/status/1712245640543993876

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back