Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
images

Već sam predložio da se anketa promjeni u "Koliko dana treba Ukrainskoj vojsci da izbije na obalu Azovskog mora?"

Da napravimo malu kladionicu.
Tko pogodi najbliži datum, pobjednik.

Ne treba.
Dovoljno to oni rade i sami.

Ti i tvoji istomišljenici živite u šarenom Bubbleu izolirate se od realnosti.
Do početka ove invazije rusija se predmijevala kao sila.

Sada ne može iz graničnih područja izbaciti nekakve paravojne protuhe koje se predstavljaju kao ruski partizani.
Velesila.

- 180.000 војника тешко поразили земљу од 45 милиона станоника.
- Оооооо, зар се и то може?
- Може јер то су Рује!

Rus je to.
Staljin 41. rušio branu i podavio 10k Ukrajinaca, kako bi bežao iz te oblasti.
Ono kad si premudar i sam sebe lupiš po glavi
I dalje tvrdiš da su Rusi srušili branu kako bi sebi uništili odbrambene položaje? :lol:
A ukrajinci slučajno ispustili vodu i podigli nivo u toj akumulaciji?
A nekoliko dana ranije slučajno bila eksplozija koja je načela branu, jel?
Vi iz susjedne bojne ste veći NATOljupci od svih ostlaiuh, pa ni Englezi ne govore da su Rusi to uradili.
Nego, kakve veze Staljin ima sa Rusijom, šta kažu... vidi mene, lažu vaše tanke knjige iz povijesti?

I dalje tvrdiš da su Rusi srušili branu kako bi sebi uništili odbrambene položaje? :lol:
Vi iz susjedne bojne ste veći NATOljupci od svih ostlaiuh, pa ni Englezi ne govore da su Rusi to uradili.
Nego, kakve veze Staljin ima sa Rusijom, šta kažu... vidi mene, lažu vaše tanke knjige iz povijesti?
1. Rusi su jedini kontrolirali branu
2. Rusi su danima prije rušenja dizali nivo vode do maskimuma
3. Zaključak: Ukri srušili branu! :lol:

🇷🇺‼️ Први напад на Запорожје је скоро одбијен.

Много укропских војника је легло у минска поља. Команданти су их једноставно истерали, а да нису правилно припремили пролазе. Кажу, слика је ужасна, непријатељ има доста тешко рањених који само леже на бојном пољу.

Сигуран сам да ће се непријатељ прегруписати и натерати још неколико таласа на клање.
Наши момци су спремни и наоружани.

Као што су момци рекли, „има енергетичара, не спавамо, чекамо!

🇷🇺💥🇺🇦‼️Тешка битка се води на првој линији одбране - херојски наше јединице држе непријатеља на Запорошком фронту 6 сати

▪️Непријатељ наставља да доводи резерве, покушавајући свим силама да пробију фронт у уском подручју код града Орехова у рејону Работина.

▪️Команда укровермахта изабрала је за мету спој двају четних упоришта, где притиска свом снагом

▪️По рововима једне наше чете 291. пука, непријатељ је 3 сата непрекидно пуцао из свих врста наоружања да би потиснуо наше, а затим је кренуо у напад.

▪️Момке подржавају суседне чете, тенкови, војници 70. пука, специјалци и обавештајци.

▪️Тешка битка се наставља, артиљерија је веома активна на обе стране

Pogledajte prilog 1355630
zanimljivo rade što i tito koji je udarao na mjestima razgraničenja italijanskih i njemačkih snaga u BIH...iako u ovom slučaju radi se o mjestu dodira dviju vojnih ruskih grupacija.

Не чуди шопају без гутања пропаганду.Пази само текста ни секунде о катастрофи контраофанзиве..
:lol:

‘To da su Rusi rušili branu bez da jave svojima me ne čudi. A stanje u Belgorodu je šokantno!‘​

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svi...udi-a-stanje-u-belgorodu-je-sokantno-15343869

Сами напишу текст који иде у прилог да су Укри и опет по старом...тотално лудило.

:think:
Prvo, ta brana nije ni bila upotrebljiva za prelaz jer su Rusi već ranije cestovni dio digli u zrak, ali je tada nisu srušili. Ovi sad već srušeni ili oštećeni mostovi ispod Nove Kahovke također nisu dobri kao oslonac za veliku operaciju, što su ranije jasno vidjeli i Rusi. S druge strane, desanti su najkompliciranije operacije tako da je to opciju prelaska preko Dnjepra od ranije stavilo na dugi štap. U međuvremenu, to je jedna velika humanitarna nesreća i tu je veliki posao s evakuacijama, što bi moglo omesti dio logistike i civilnih službi. A vojska će se morati prilagoditi, ali to neće previše utjecati na vojne planove koji su u tijeku.

Poslednja izmena:
Uništili su branu zato da skrate front i da se ne moraju brinuti o ofanzivi iz tog pravca.
Ali postoji jedan problem.
Branu možeš srušiti samo jednom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back