Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Putin jutros: "Izdaja... nož u leđa... biće gonjeni i kažnjeni..."
Putin naveče: "Hvala Lukašenku... niko neće biti kažnjen... "

Lik se posrao sam sebi u usta i to isti dan... mora bit da mu se drmala stolica
Problem nisi ti, nego okolina koja nije u stanju da prihvati da ima posla sa tako, nekako čudno nasađenim čovekom, počev od neposredne okoline koja neće da prihvati da izvesne čudne a neizmenjive ideje oko toka i ishoda WW2, kao i sve u vezi Trećeg Rajha & njegovog vode zavređuju stručno mišljenje, pa do moderacije…

Ми са Крсте смо одмах требали да питамо овог човека шта се дешава. 🙂

Legenda lik. Očekivao sam da će se ustaše i natoljupci radovati bar nekoliko dana... :(

FzZQFvsWcAExKJd.png

Putko je mekan ko sir ...to smo valjda videli u zadnjih godinu dana
Neko bi pomislio da je KGB aparatcik naviko na krv a on ko nas suncokret ...kud vetar duva tuda i on
Kad sam ga vidio kako place tamo na pocetku rata zbog bombardovanja Ukrajinaca ...to mi je sve reklo sta sam moro znat
да, мука му је због Укара а и због тога што га Запад неће као свога (неприхваћен) :think:

Narod pokazuje koliko je besan na Wagnerovce zato što su zapretili pučem i krenuli da ruše vojno rukovodstvo
hoće zubima da ih pokolju
не знам зашто али мене ово све подсјећа на дешавања код нас током рата, сами свој највећи непријатељ

игре са ратом, крени стани, профитерство невиђено дотад у историји, кукавичлук и дезертерство, робијшка јединица итд.
Зна Злоба шта ради....

Ovo danas je bila neuporedivo veća kriza nego ona iz avgusta 1991. kada ja isto pokušan puč u Rusiji.
Nije. Sama Rusija ovo nije ni osetila, samo se njome bavi svakakvo stvorenje sa raznom ideacijom, pa kad vidiš svašta po medijima stekneš utisak kakav je dotični oblik života želeo da stekneš. Misliš da je izvesni šesti januar u Americi bio nešto različito od ovoga?

Poslednja izmena:
Ja sam vrlo srećan što se završilo

moja najveća bojazan je da će posle Putina doći neko mnogo luđi i mnogo nervozniji.

Baš me zanima kako bi vam se svidelo da od večeras Prigožin kontroliše nuklearno oružjne Rusije, da li bi mirno spavali.

Takođe, nemojte baš biti tako sigurni da bi jedinice regularne armije Rusije tek tako udarile na braću po oružju i Ruse, pod uslovom da je neka ozbiljna i respektabilna jedinica uopšte bila na rasplaganju danas da brani Moskvu

Takođe, nemojte baš biti tako sigurni da Prigožin ne bi bio DOČEKAN SA CVEĆEM u Moskvi danas.
Uopšte nisam tvrdio, kao šta mi inputiraš, da Prigožin i Vagner nemaju značajnu podršku u ruskom narodu. Čak štaviše, još pre godinu dana, pre angažovanja Vagnera u SVO sam tvrdio da su glavni kamen spoticanja ruske armije u Ukrajini: Šojgu, Gerasimov i lično Putin. Pa tip je odbijao neophodnu delimičnu mobilizaciju više od pola godine. I njegovom krivnjom je došlo do toga da je ugovorcima istekao šestomesečni ugovor koji nisu obnovili, nego su otišli kućama, usled čega je oblast Harkova ostala prazna, bez vojnika, a nije imao nikoga da zameni te ugovorce. Dalje znamo šta se desilo. Krivci - Putin i Šojgu

Očigledno nemaš pojma o stanju u Rusiji.

Od svih pobrojanih najbrojniji su ti upravo oni nisu protiv rata u Ukrajini ali misle da rat ide sporo, da je Putin premekan, da su generali tragično nesposobni i korumpirani i da se jedino Wagner zaista bori.

Ostavi Putina trenutno po strani,
šta ti misliš, koliko ljudi u Rusiji podržava:
1) Šojgu & Gerasimov
2) Prigožin

Ako ti ne shvataš da bi značajno više od pola Rusa danas bez razmišljanja zaokružilo opciju 2) onda zaista nemaš pojma o stanju u Rusiji.

ali malo ubermorgen.

Sojgu je politicar, ali Rusi nisu glupi da ne znaju sta je vojska kao sistem, a sta je priuceni kuvar koji se kolje devet meseci za Bahmut i sad je umislio da je Suvorov ili Kutuzov.

Alo brate Jebgenije, smanji malo ribu.

Uopšte nisam tvrdio, kao šta mi inputiraš, da Prigožin i Vagner nemaju značajnu podršku u ruskom narodu. Čak štaviše, još pre godinu dana, pre angažovanja Vagnera u SVO sam tvrdio da su glavni kamen spoticanja ruske armije u Ukrajini: Šojgu, Gerasimov i lično Putin. Pa tip je odbijao neophodnu delimičnu mobilizaciju više od pola godine. I njegovom krivnjom je došlo do toga da je ugovorcima istekao šestomesečni ugovor koji nisu obnovili, nego su otišli kućama, usled čega je oblast Harkova ostala prazna, bez vojnika, a nije imao nikoga da zameni te ugovorce.

Upravo to ti i pričam

I odakle ti onda ideja da bi većina stala na stranu Šojgua i Gerasimova umesto na stranu Prigožina.

Prigožin uživa velike simpatije i da je rešio da nastavi dalje pitanje je kako bi se sve okončalo

Mada i ovako je obezbedio svilne gajtan za Šojgua, Gerasimova i još par guzonja iz generalštaba

Ово ђубре још гамиже?
Је ли се огласио Ненад Чмарак?
Него, ђе нам је џегулескуова "посестрима" Сара Ештон Ћ/Цирило? :sad2:
Gamiže, a gmizaće i kad se potpuno fosilizuje, tj shodno svojoj reptilskoj prirodi aktivira se samo kad oseti toplotu krvi.

Upravo to ti i pričam

I odakle ti onda ideja da bi većina stala na stranu Šojgua i Gerasimova umesto na stranu Prigožina.

Prigožin uživa velike simpatije i da je rešio da nastavi dalje pitanje je kako bi se sve okončalo

Mada i ovako je obezbedio svilne gajtan za Šojgua, Gerasimova i još par guzonja iz generalštaba
To važi samo u najekstremnijim ruskim krugovima koje neki u Srbiji rado citiraju.

ali malo ubermorgen.

Sojgu je politicar, ali Rusi nisu glupi da ne znaju sta je vojska kao sistem, a sta je priuceni kuvar koji se kolje devet meseci za Bahmut i sad je umislio da je Suvorov ili Kutuzov.

Alo brate Jebgenije, smanji malo ribu.

Tačno je, Rusi nisu glupi,
Rusi znaju da je bukvalno svaki general u Rusiji milioner, da je korupcija ogromna a nesposobnost još veća

Zbog toga se rat otegao kao gladna godina, zbog toga ginu mobilisani, zbog toga su ulupane neke elitne jedinice.
Poverenje u armijski vrh je na najnižem nivou.

S druge strane Prigožin sa svojima ipak radi neki posao i vadi fleke ne frontu.

Svega toga je svestan i Putin i zato je i izbrao da popusti i ispuni Prigožinu sve zahteve.

Upravo to ti i pričam

Jbt. otkud ti uopšte percepcija da ja mislim ili tvrdim da bi većina stala na stranu Šojgua i Gerasimova?
Ja tako nešto nigde nisam tvrdio. To šta smatram da je dobro da je sve prošlo bez krvoprolića, ne znači da mislim da narod podržava mlitavce na čelu armije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back