Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja bi do sad uzeo Zelenskom pare,nije bila Evrovizija u Azovstalju.

Da li si primetio da 7 dana od pocetka najjace NATO ofanzive , Rusi nemaju JOS NITI JEDAN ZABELEZEN GUBITAK UDARNIH HELIKOPTERA KA-52?

NITI JEDAN!

Helikopteri lete u parovima, i sto je najbitnije SUPERIORNI SU U ODNOSU NA ZAPADNE - zahvaljujuci dvostrukoj elisi mogu dugo da lebde u vazduhu , i cekaju u zasedama skriveni iza drveca objekata ili neke druge stvari....

Napadaju sa 8-12 km daljine i unistavaju NATO oklop

Uz ruske dronove trenutno po meni najvaznije oruzje za unistenje NATO pakta

Da li si primetio da 7 dana od pocetka najjace NATO ofanzive , Rusi nemaju JOS NITI JEDAN ZABELEZEN GUBITAK UDARNIH HELIKOPTERA KA-52?

NITI JEDAN!

Helikopteri lete u parovima, i sto je najbitnije SUPERIORNI SU U ODNOSU NA ZAPADNE - zahvaljujuci dvostrukoj elisi mogu dugo da lebde u vazduhu , i cekaju u zasedama skriveni iza drveca objekata ili neke druge stvari....

Napadaju sa 8-12 km daljine i unistavaju NATO oklop

Uz ruske dronove trenutno po meni najvaznije oruzje za unistenje NATO pakta
Pa koje helikoptere koristi ukrajina?
Rusija zestoko ometa rad dronova nekim sistemima da ne mogu da im otkriju topovske polozaje,pa su sinoc isli na ceoni juris da napraven prolaz za drugu grupu vojske.

Kada kreće juriš na Berlin? :roll:

Polako dok pobiju braca Rusi sva govna NATOvska u Ukrajini doci ce i Varsava i Berlin na red.

Ovo sada je 1942 otprilike s tim sto ce ovaj rat trajati makar 3 puta duze od drugog svetskog.

Sve dok je odnos poginulih i ranjenih na vasoj NATO strani 7 vs 1 ja sam zadovoljan kako rat ide po nasu stranu bez obzira na to ko koju teritoriju trenutno kontrolise.

Nacisti su u WW2 napredovali sve do 1942. Stigli i do Moskve ali su doziveli takve ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici - na istocnom frontu koje nisu mogli da nadoknade pa su na kraju izgubili rat i ruska vojska je bila u Berlinu.

U ratovima ovog inteziteta pobedjuje onaj ko moze duze i vise da trpi , i da svoje gubitke nadomesta novim ljudstvom i tehnikom.

Vi ljudstva imate tj topovskog mesa za klanje ali sa tehnikom stojite sve slabije i slabije.

Istorija je uciteljica zivota.

U svakom drugom ratu do sada Rusi su vise ginuli , ali su ipak odnosili pobedu.

Sa odnosom 7 mrtvih NATO vojnika na jednog ruskog generalno ne mislim da imate ikakve sanse za pobedu nad snagama pravoslavlja

Jednostavno matematika nije na vasoj strani.

Putin tera NATO ustase :maramica:

Kada kreće juriš na Berlin? :roll:

Не зна се тачно али су добри изгледи да се и то догоди.
Ипак мислим да ће се после Варшаве све променити и да неће бити потребе за уништавањем Загреба и Берлина. Хрватијанци су познати по прилагодљивости.

Офанзива непријатеља на Запорошком фронту: дан 5.

▪ Оперативна ситуација на правцу Ореховски и Гуљај-Поле.

▪ У току су интензивне артиљеријске борбе. Обе стране испаљују стотине метака на сат.

▪ Борбе позиционе природе од Васиљевског до Волновашке области.

▪ Руски ловци ударају „паметним бомбама“ КАБ-500 на места гомилања Оружаних снага Украјине у приморскoм Ореховском, Гуљајпољском и Великоновоселковском округу.

▪Ноћу су непријатеља ловили и борбени хеликоптери „Алигатор“ и „Ноћни ловац“.

▪Непријатељ наставља да поставља групе пешадије у десант у рејону Гуљај-Поље, наговештавајући припреме за нападе или покушавајући да створи лажан осећај за такве припреме.

❗Непријатељ припрема нове ударе ракетама ХИМАРС по позадинским подручјима Запорошког фронта, покушавајући да смањи руски борбени потенцијал и отежава контролу. Током кретања трупа, збијање у колоне је смртоносно, што је пракса одавно показала.
IMG_20230611_072350_229.jpg

Малопре се позиваш на Југословенско образовање у коме си учио погрешну историју а сада само на усташко. Определи се, полунеписмени.
Колико знам и код Хрватијанаца се тигар зове тигар а не Тигер. И код Хрватијана постоји палатализација, мислим, још увек, полунеписмени...
Ostavi se sad hrvatovanja i srbovanja, nije tema.

A za povijesnu istinu o bitki kod Prohorovke , preporučujem knjigu ruskog autora, povjesničara Valerija Zamulina:

Demolishing the Myth: The Tank Battle at Prokhorovka, Kursk, July 1943: An Operational Narrative Hardcover – Illustrated, July 19, 2011​

Idem uskoro u crkvu da se pomolim za nasu bracu Hristove ratnike u borbi protiv satanizovanih hordi NATO pakta . Za pobedu pravoslavlja nad djavoimanim silama zla.

Drzite se braco Rusi!

SMRT NATO PAKTU!

Svi treba da se molimo Bogu za Ruse. Oni danas vode bitku za ceo svet. Da se ceo svet oslobodi zapadnog zla terora i satanizma.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back