Rat u Ukrajini (23)

Koji će biti ishod ukrajinske kontraofanzive?

• Ukupno glasova
    110
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zelenskij je legalno i legitimno izabran
Питање се односило на 2014 годину и на злочин у Одеси. Али добро си поменуо Зеленског, колико може да има легитимитета свако онај ко дође након насилног свргавања власти која је изабрана на демократским изборима и затим кроз пропаганду, цензуру, репресију према становништву које је преферирало и имало симпатије према претходној власти? Колико такви избори могу да дају легитимитет будућој власти?

rusi se još izdrhkavaju na sovjetsku priču kao krug dvojke u beogradu na jugoslovensku...umjesto da smalave hohole bez milosti
ukrajinci su zatrovani sovjetskom komunističkom ideologijom a posle toga banderizmom - ukrajinskim izdanjem nacizma. komunističaka je platforma za drugu nebeska. za neku treću iznad ove dve u ratnim uslovima nema mesta. stoga je najlakše sve pozivati na zajedničke korene.

to što vi zagovarate totalno sravljenje je grozno po narod ukrajine a grešno po same ruse. obojica ste neogovorni forumski navijači i provokatori.

rusi se još izdrhkavaju na sovjetsku priču kao krug dvojke u beogradu na jugoslovensku...umjesto da smalave hohole bez milosti
Odlažu ali će na kraju morati.Što pre shvate da je Ukrajina u ovom obliku spremna i prljavu bombu da upotrebi protiv Rusa to bolje za njih.Ako ostane i pola ovakve Ukrajine nisu završili priču.Zato je ova faza opasnija nego što možemo i zamisliti za Rusiju kao državu jer imati takvog komšiju čiji je državni cilj mrtav Rus čak i bez rata je gore od otvorenog rata.Ovo će morati pre ili kasnije završiti gdje i počelo-u Kijevu.

I potapanje flegsipa Moskve izmedju ostalog.

День Черноморского флота ВМФ России: славная история морских сражений и побед​

20220423_BLP506.jpg
Ali to je vrlo promisljeno sa russke strane, ako ne vjerujes meni evo dokaza sve crno na bijelo :rtfm:

1683978294923.jpeg

Odlažu ali će na kraju morati.Što pre shvate da je Ukrajina u ovom obliku spremna i prljavu bombu da upotrebi protiv Rusa to bolje za njih.Ako ostane i pola ovakve Ukrajine nisu završili priču.Zato je ova faza opasnija nego što možemo i zamisliti za Rusiju kao državu jer imati takvog komšiju čiji je državni cilj mrtav Rus čak i bez rata je gore od otvorenog rata.Ovo će morati pre ili kasnije završiti gdje i počelo-u Kijevu.
nije svejedno ko prvi to učini. ne može se preventivno baciti taktička bez povoda. to bi bilo kao da ubiješ čoveka da on ne bi drugoga ubio. he. čisti ustašluk.

ako do bacanja taktičkih i dodje to će biti na nekom drugom delu uzlazne spirale esklacija.sad je prerano.

Poslednja izmena:
Питање се односило на 2014 годину и на злочин у Одеси. Али добро си поменуо Зеленског, колико може да има легитимитета свако онај ко дође након насилног свргавања власти која је изабрана на демократским изборима и затим кроз пропаганду, цензуру, репресију према становништву које је преферирало и имало симпатије према претходној власти? Колико такви избори могу да дају легитимитет будућој власти?

ne znam koliko su izbori u Rusiji legitimni kad Putin vlada kako hoce samo im daje formu legalnosti i neki veo izbora, ali sustinski tu nema niko sanse. Naravno, sad ce putinolozi da tvrde kako je Putin ubedljivo najjaci i zato niko nema sanse. Mi to ne znamo, a ako je stvarno toliko popularan sto ne ponudi fer izbore.

Zelenski sa druge strane je pobedio Porosenka (5%). Nemoguca misija u vukojebinama poput Putinove Vuciceve Orbanove. Cak se i Erdogan trgao...

Prigožin i Strelkov rade isti posao. Obmanjuju neprijatelja i pričaju mu ono što im je uhu ugodno. Nije to nikakva novina, ali FSB to voli i njeguje.
Strelkov se od mladosti bori, za ono sta god on misli da je ispravno bez obzira kako mi ocenjujemo neke ratove. Recimo bio je dobrovoljac na ratistu u Bosni za Srbe.
Kao takav zaduzio je Srbe na forumu da mu kazu hvala.

Sa druge strane Prigozin je ugostitelj, rostilj majstor koji Putina javno naziva matorim dedom, vrh vojne strukture nesposobnim majmunima, a Sojgua gejcinom.

Ja tebi dam kuću na korišćenje, ti je spališ i to znači da ja ništa nisam izgubio?

Ja ti pošaljem sina da radi kod tebe u firmu, on pogine na radu i ja nisam izgubio dete?

Zanimljivu logiku imaš.
Ako mi pokloniš kuću i ja ju spalim, ti nisi ništa izgubio jer ju nisi više ni imao.

To sa primjerom sina ti je isto promašeno, dobrovoljci dolaze sami, ne šalje ih neka strana vojska ili država.

Ja sam tebe kulturno i jasno pitao koga je Rusija napala od ww2 ?A NATO JE napadao i bombardovao,recimo Srbiju '99.Jedan "odbrambeni"savez je u stvari napadacki/aqresivni savez koji je u sustini vojni deo EU,SAD i ostalih clanica,i sluzi iskljucivo sprovodjenju njihove politike u agresivnom obliku.Nikako za odbranu,jer ih bas niko nije napadao.Eto i Ukrajinu su pokusali da uvuku u svoje redove i da se i na taj nacin prosire na istok.Sto im doduse nije,i nece poci za rukom,ali eto,pokusali su.Otud i ta dreka na Rusiju povodom ovog s*anja oko Ukrajine,otud sva ta pomoc i zalaganje,ne za Ukrajinu,nego protiv Rusije.Koreja i Vijetnam? Komunizam,kako god ga neki nazivali.Rusi su pomogli tamo,a od Amera im je ostao gorak ukus onog sranja sto im je spalilo vegetaciju.
Koreju i Vijetnam Rusi i Kinezi su pomogli tek nakon sto su izazvali rat tamo, obavesti se.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back