Rat u Ukrajini (23)

Koji će biti ishod ukrajinske kontraofanzive?

• Ukupno glasova
    110
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Русија ће ускоро ставити на потерницу председника Међународног кривичног суда и 3 судије, због расписивања налога за хапшење Путина на основу ЛАЖНИХ ДОКАЗА

- председник руског истражног комитета Бастрикин
Fv22CCjaAAEUElu
Ahahahaha
A kako glasi optužba?

U gradu žestoko gubite. Gde to uopšte dobro stojite u samom gradu?
Ja nisam u Bahmutu ne znam o cemu pricas?
Grad vecinom jos uvijek drze Rusi, trebalo im je preko osam mjeseci da osvoje 80% grada, a Bahmut nije bas metropola kao New York ili L.A.
Nakon niza kaoticnih situacija u i oko grada u odnosima Vagnera sa regularnom ruskom vojskom koje je rezultiralo nedostatkom streljiva i masovnim povlacenjem Rusa sa prvih crta dosao je trenutak kad ofanzivu preuzimaju Ukrajinci.
Bio sam sve vrijeme uvjeren da Rusi nikad nece zauzeti cijeli grad i to se sad pokazuje tocnim.
Ne mogu se nositi sa ukrajinskim pricuvama i logistikom koju im pruza NATO, vrlo prosto.

Ja nisam u Bahmutu ne znam o cemu pricas?
Grad vecinom jos uvijek drze Rusi, trebalo im je preko osam mjeseci da osvoje 80% grada, a Bahmut nije bas metropola kao New York ili L.A.
Nakon niza kaoticnih situacija u i oko grada u odnosima Vagnera sa regularnom ruskom vojskom koje je rezultiralo nedostatkom streljiva i masovnim povlacenjem Rusa sa prvih crta dosao je trenutak kad ofanzivu preuzimaju Ukrajinci.
Bio sam sve vrijeme uvjeren da Rusi nikad nece zauzeti cijeli grad i to se sad pokazuje tocnim.
Ne mogu se nositi sa ukrajinskim pricuvama i logistikom koju im pruza NATO, vrlo prosto.
Koji debilizmi Gospode Bože Sveti.

Ko ti je diler, dao ti je dobru robu.

Crkli koliko je i Bahmut pao prije pola godine
Da se kladimo da ćeš za tjedan dana govoriti da to nije Žaluzni nego njegov dvojnik

da li je normalno da se nacelnik generalstaba nigde ne pojavljuje 4+ meseca a da je pre toga bio svakodnevno prisutan u medijima?

pa nije

Eto Zaluzni i Sirski neka demantuju da su mrtvi tako sto ce zajedno organizovati konferenciju za stampu u Kijevu

Prosto

Ако је истина, да се на Кијев врши притисак да преговара са Москвом, значи да су неки подржаваоци изгубили веру у способност Украјине да се бори против Русије. Зеленски је између камена и наковња, након што је изјавио да ће до преговора доћи тек након враћања граница из 1991. године. После свих његових храбрих говора подстакнутих кокаином, биће оклеветан и немилосрдно исмеван ако сада поклекне. С обзиром на степен ега и нарцисоидности Зеленског, он ће убити сваког Украјинца до кога се дочепа пре него што побегне. На крају ће губици бити још већи и срамотнији. Најбоље чему се могао надати је државни удар да га скине са власти, а онда за своје неуспехе може окривити издајничке елементе. ------------------------- Алексиј Данилов, секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине (НСДЦ), рекао је да покушавају да Украјину доведу за преговарачки сто под условима Москве уз помоћ других земаља, што Кијев никада неће учинити: „Сада је управо таква ескалација ситуације да би нас брзо ставили за преговарачки сто под условима Русије. Тренутно је у току огромна кампања. Много понуда из различитих земаља. Ако Зеленски одлучи да преговара са Руске Федерације, то ће бити само под условима наше земље. Нико неће одустати од националних интереса, ма колико то желели представници неких земаља које су активно укључене у ситуацију“. Након тога Данилов је дао још једну изјаву (није укључена у видео): „Нећемо предати Бахмут и задржаћемо се онолико колико војска буде сматрала потребним за тактичке и стратешке сврхе које има војно и војно-политичко руководство наше земље.

Где је #Залузјнии? Гласине о његовој смрти прошириле су се након што је шеф #НАТО војног комитета Роб Бауер примио писмо од Залужног 10. маја у којем је одбио да учествује на састанку војног комитета алијансе „чак и у формату видео конференције. "
Fv0pZD8XoAE5bRA

Јединице 9. моторизованог пука Оружаних снага РФ напустиле су шумски појас и утврђено подручје, повлачећи се на север до дубине од 600 метара, чиме су поново отвориле пут Часов Јар-Бахмут Оружаним снагама Украјине.

Као резултат контранапада Оружаних снага Украјине, 9 МСП Оружаних снага РФ изгубило је и предњи део до 650 м ширине и до 600 м дубине у рејону Богдановке.

Јединице 4. моторизоване бригаде и 374. моторизоване бригаде повукли су се са положаја које су заузеле Оружане снаге Украјине, северозападно од Клешчејевке.
Тренутно су позиције вратили „музичари“ који су на време притекли у помоћ.

@вагнер_гроуп_пмц

Данас су јуришне групе ПМЦ „Вагнер”, крећући се ка западној периферији Артемовска, ушле у такозвано „гнездо”. 625 метара лево до западне периферије.

Ситуација на боковима се развија по најгорем од предвиђених сценарија. Те територије које су крвљу и животима наших сабораца заузете дуги низ месеци, свакодневно пролазећи десетине или стотине метара, данас, практично без борбе предају они који би требало да нам држе бокове.

Пригожин

https://t.me/SrbijaRusija

:vudu:

Прави амерички дуг је око 300 билиона долара, након што се урачуна укупан збир нефинансираних обавеза. Једини излаз из шеме је подразумевана.
Извини свет, сав тај папир који си купио сада је безвредан.
Имамо нуклеарке, шта ћеш да урадиш поводом тога?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back