Rat u Ukrajini (22)

Šta je cilj Rusije?

• Ukupno glasova
    95
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bahmut 12:30
IMG_20230328_134354_980.jpg
IMG_20230328_134354_779.jpg
IMG_20230328_134354_633.jpg
IMG_20230328_134354_938.jpg
IMG_20230328_134354_509.jpg

sad bez trolanja da postavim pitanje ovde, mogu i drugi da odgovore

ako rusija do sada nije polupala zeleznicke stanice, mostove, pruge, i putnicke mostove da prekine logistiku, najvise vojnu logistiku

dal je tebi i drugima to normalno, da Rusija dopusta da se dovlaci oruzje, nesmetano i neometano, kojim ce da ubijaju ruske vojnike na linijama fronta, ili ne mora vojnike, bombarduje se tamo Dodnjeck ali ne u vojnim nego u civilnim delovima gradova

zasto imate ideju da ce sada da napadnu mostove, ili sta god, mislim, meni je glupo sto pricate o tome

o tome se moglo pricati na pocetku rata, kad su gubili teritorije tokom letnje ofanzive etc.

sad da ruse mostove, debelo su zakasnili
Podcenjuješ vrednost razvlačenja logističkih linija neprijatelja, jer ovo je rat iscrpljivanja, kada neprijatelj mora sve da dovlači sa razdaljine preko 1000km daleko od fronta to je ogromno opterećenje koje uzima danak. Svoje isturene i ranjive položaje su napustili, nisu hteli da sebe naprežu tako.

Ruski cilj je od starta demilitarizacija Ukrajine, što se u ovakvom setupu postiže mnogo lakše nego da se gađaju preko Dnjepra. Vreme radi za njih, što mislim da je glavna slabost svih koji analiziraju konflikt sa NATO strane, pa i vas ovde na forumu - odbijate da to uzmete u obzir i očekujete da Rusija ratuje onako kako ste vi navikli. Rusija se nigde ne žuri, u poslednjih godinu dana je njihova pozicija na geopolitičkom nivou ojačala, oko toga nema sumnje. Ako su započeli sa ciljem demilitarizacije Ukrajine, svakako su bili iznenađeni nivoom podrške NATO zemalja pa su možda rešili da i to iscrpe u ovoj situaciji, jer sa vojne strane ovakvo ratovanje uopšte ne odgovara NATOu.

Kada se nagomila sva tehnika na frontu udarac po mostovima bi mogao da odluči rat. Neću da ih precenjujem ali meni sve ovo ima smisla.

Podcenjuješ vrednost razvlačenja logističkih linija neprijatelja, jer ovo je rat iscrpljivanja, kada neprijatelj mora sve da dovlači sa razdaljine preko 1000km daleko od fronta to je ogromno opterećenje koje uzima danak. Svoje isturene i ranjive položaje su napustili, nisu hteli da sebe naprežu tako.

Ruski cilj je od starta demilitarizacija Ukrajine, što se u ovakvom setupu postiže mnogo lakše nego da se gađaju preko Dnjepra. Vreme radi za njih, što mislim da je glavna slabost svih koji analiziraju konflikt sa NATO strane, pa i vas ovde na forumu - odbijate da to uzmete u obzir i očekujete da Rusija ratuje onako kako ste vi navikli. Rusija se nigde ne žuri, u poslednjih godinu dana je njihova pozicija na geopolitičkom nivou ojačala, oko toga nema sumnje. Ako su započeli sa ciljem demilitarizacije Ukrajine, svakako su bili iznenađeni nivoom podrške NATO zemalja pa su možda rešili da i to iscrpe u ovoj situaciji, jer sa vojne strane ovakvo ratovanje uopšte ne odgovara NATOu.

Kada se nagomila sva tehnika na frontu udarac po mostovima bi mogao da odluči rat. Neću da ih precenjujem ali meni sve ovo ima smisla.
Evo malo realnosti, ovo je za vojne operacije užas:

1680004449148.png

logika nije jaca strana u ruskom nacinu vodjenja ovog rata

verovatno odgovor lezi u nesposobnim generalima sa ruske strane, verovatno najgora generacija ruskih oficira u nekih 1000 godina ruskog ratovanja
zato i kazem, puno nelogicnosti od strane Kremlja...sta je prava pozadina ovog rata, mi samo mozemo naslucivati...rat se oduzio, mrtvih na obe strane, razaranja velika...koja je logika Kremlja, da ovo traje sto duze...sama Rusija je u velikom demografskom problemu, sada sa ovakvim vodjenjem rata, samo u jos vecem problemu...mnogi hvale Cecene i Kadirova, ali to Ceceni ne rade sto vole Ruse, ispostavice oni racun sa kamatom...

🇷🇺🇺🇦 (Јуче) Удар ВС РФ по војном комитету у Славјанску

Ујутру је одјекнуло неколико гласних експлозија на источној ивици Славјанска. Касније су се појавили фотографије и видео снимци који сведоче о удару у војни комитет у Торској, 14.

Најмање једна од ракета је ударила у зграду, срушивши део зграде. Друге су оштетиле канцеларијску зграду и приватну зграду која се налази поред. Такође су се запалили аутомобили паркирани на улици.

Према званичним подацима, погинуло је 2 и рањено 32 особе. Реална цифра неповратних губитака може бити већа: колико је људи заправо било у објекту војног значаја још није познато.

Координате: 48.855044, 37.615434

Одмах након напада, локалне власти су изјавиле да је удар нанесен комплексом С-300. Међутим, то није случај: на месту удара пронађени су остаци ракете, по величини и облику који највише одговарају реактивним 220-мм ракетама од РСЗО «Ураган».

У вези са тим, вреди напоменути релативно високу прецизност рачунања, које се радило са дистанце веће од 35 км— граничне за систем удаљености гађања. Ако је током ватреног напада на Запорожје гађано из "Смерча" пре недељу дана, одступање је премашило 500 метара, https://t.me/rybar/44949 у овом случају, најмање једна ракета је летела тачно у мету.

У позадини припреме ВСУ контрудара код Бахмута https://t.me/rybar/45055

ВС РФ скоро свакодневно гађају по објектима у Славјанско-Краматорској агломерацији. Неки удари су прилично резултатни: у част, 25.марта је успела да погоди скупљање војних снага украјинских формација на територији завода "Емал" у селу Јасна Пољана.

FsPmFkqXgAAGstt
Pa dobro nisu ovo devedesete da se racuna plajvazom i logaritamskim tablicama.

U vreme laptopova svaki racunac sigurno ima neki softver za brzo i lako izracunavanje.

zato i kazem, puno nelogicnosti od strane Kremlja...sta je prava pozadina ovog rata, mi samo mozemo naslucivati...rat se oduzio, mrtvih na obe strane, razaranja velika...koja je logika Kremlja, da ovo traje sto duze...sama Rusija je u velikom demografskom problemu, sada sa ovakvim vodjenjem rata, samo u jos vecem problemu...mnogi hvale Cecene i Kadirova, ali to Ceceni ne rade sto vole Ruse, ispostavice oni racun sa kamatom...
Rusi ratuju pametno..
ne znam šta je tebi jbno nelogično?
Demografski problemi? :D
Rusija 150 miliona stanovnika do sada poginulo između 20 i 30 000 Rusa i to mahom Vagnerovaca ( kriminalaca, ubica, silovatelja ) .. odnosno 0,002 % ukupnog stanovništva Rusije.. ..kakav udarac za demografiju Rusije :D
sa druge strane Ukrajinaca poginulo oko 300 000 a pobeglo iz Ukrajine 10 miliona!!! plus 10 miliona koji su sada, posle referenduma, u sastavu Ruske federacije, dakle Ukrajina je ostala bez 40 % stanovništva!!!
tu glupost oko demografije smo razjasnili.. šta ti dalje nije jasno? konkretno

Rusi ratuju pametno..
ne znam šta je tebi jbno nelogično?
Demografski problemi? :D
Rusija 150 miliona stanovnika do sada poginulo između 20 i 30 000 Rusa i to mahom Vagnerovaca ( kriminalaca, ubica, silovatelja ) .. odnosno 0,002 % ukupnog stanovništva Rusije.. ..kakav udarac za demografiju Rusije :D
dakle tu glupost oko demografije smo razjasnili.. šta ti dalje nije jasno? konkretno
ne bih rekao, da ima toliko mrtvih Rusa, a Ukrajinaca x5......koliko je tu etnickih Rusa, da li im raste natalitet ili opada...da li postoji bar jedan region. van Rusije, da se povecao broj Rusa...u svim bivsim SSSR clanicama, broj Rusa se smanjuje...u muslimanskim regionima, broj Rusa se smanjuje...

ne bih rekao, da ima toliko mrtvih Rusa, a Ukrajinaca x5......koliko je tu etnickih Rusa, da li im raste natalitet ili opada...da li postoji bar jedan region. van Rusije, da se povecao broj Rusa...u svim bivsim SSSR clanicama, broj Rusa se smanjuje...u muslimanskim regionima, broj Rusa se smanjuje...
jbg ne bi ti rekao al tako je.. smanjuje se broj ali ništa značajno.. i dalje su oko 150 miliona a ubijeni u ratu nisu bitan faktor što se demografske slike tiče..a dao sam ti podatak kako stoje stvari sa Ukrajinom

Ne brini se,bilo je mnogo vecih ratova pa su narodi opstajali

a o kakvom se to iscrpljivanju radi, mislim video sam vec puno tih poruka na ovom forumu, ali nisam jos uvek video dokaz za to sta to tacno predstavlja to iscrpljivanje

Evropske drzave daju 2-3% budzeta, US daje 5%vojnog, a tek frakciju stvarnog budzeta na ovo sve, tesko ce neko da se iscrpi na 2%-5%

mislim, u cemu se ogleda to iscrpljivanje, ne razumem, jel ponestalo burgera u Mekdonaldsu, nema zelene salate, ponestalo krompira za francuski pomfrit?

smanjio se broj gojaznih u US, nema dovoljno Luj Viton torbica, mercedes smanjio felne na AMG klasi?

sta je problem tacno, jel Ural nafta 45 dolara, gas jetftiniji nego 2019?

cega to nedostaje, dajte jel ima neko bilo ko te grafikone da pokaze, posle 500.000 poruka na krstarici, bio bi red da ponudite nesto

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back