Rat u Ukrajini (22)

Šta je cilj Rusije?

• Ukupno glasova
    95
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Američka demokracija 'fasada' — ruski šef sigurnosti

SAD nije demokracija, niti nastoji promicati demokraciju u svojim odnosima s drugim nacijama, suprotno tvrdnjama Washingtona, rekao je visoki ruski sigurnosni dužnosnik Nikolay Patrushev. Iznio je primjedbe dok je
komentirajući nadolazeći 'Summit za demokraciju' čiji je domaćin američka vlada.

Patrushev, tajnik ruskog Vijeća sigurnosti, opisao je američko gospodarstvo kao "ovisno o korupciji i lobističkim vezama koje idu u Bijelu kuću i Capitol Hill".
Korporacijski interesi preoteli su poluge političke moći u SAD-u i koriste međunarodni utjecaj zemlje kako bi ostvarili svoj plan, rekao je u intervjuu za novine Rossiyskaya Gazeta, koji će u cijelosti biti objavljen kasnije danas.
Njihova je demokracija lijepa fasada za politički sustav, koja služi za skrivanje zanemarivanja prava običnih Amerikanaca.”

Oni i sa sto baza ne idu okolo i ne ubijaju nikoga, i niko njih ne ubija i ne juri. NATO je vojni savez u koji su svi oni ušli dobrovoljno. Svojevremeno sam video nemačku vojnu bazu na granici Uzbekistana i Avganistana u Termezu, i ni tamo niko nikoga nije ubijao, Nemci izlaze u lokalne pabove sa lokalcima.

Taj komentar da su Ameri nekome gazde u Nemačkoj možeš da guraš ispred dragstora sa drugarima uz pivo, pošto jedino tu ima neku težinu.
Da, sećam se da nisu ni u Srbiji ubijali nikoga. NATO vojnici smao po pabovima vise, nemaju oružje, zadužili cveće.

Moje objašnjenje je da su Ameri pravili i prave mnogo sranja po svetu, ali to uopšte ne opravdava humanitarnu katastrofu koju je sada napravio Putin.

Zločin ima svoje ime i prezime, i kod Amera i kod Rusa i kod Nemaca....
Ta humanitarna katastrofa je započela kad je NATO gurunuo Ukrajinu pod okupaciju, otimanjem vlasti od legalno izabranih i ubijanjem Rusa po Ukrajini, zabranom ruskog jezika, rušenejm ruskih spomenika. Sve ono što inače razni fašisti i komunisti rade, tako američki.

Kažeš oni su gosti tamo , koji su došli 45 nakon rata koji su pobedili i koji nakon oko 70 godina ne planiraju da odu.
Pa kakvi su to gosti , gosti se uvek u neko doba vrate svojoj kući a ovde se izgleda to neće desiti ?

Znači da ipak nisu gosti ili...? Kako se to još zove?
Gosti su i kod nas na Kosmetu i u Siriji, Iraku?
Evo sad i Rusi gostuju u Ukrajini. :hahaha:
Rusi ne gostuju u Ukrajini,oni su na svojoj teritoriji.Donjecka i Luganska Narodna Republika i Hersonska i Zaporoska oblast su se na referendumu opredelile za samostalnost i potom usle na svoj zahtev u sastav Ruske Federacije.

Bloomberg writes that Russian exports of diesel this month reached a record level, despite restrictive EU measures that were supposed to deprive the country of its largest sales market.

It turned out that there are markets larger than the European one. For example, Türkiye, Morocco and other countries have significantly increased their purchases.
Pogledajte prilog 1317506

Ето новог примера моронизације па чак и у фаху; "heading" уместо "approaching" или барем "nearing", "stepped up" уместо "increased" и "hit" уместо "set" али ту ништа није случајно.

Холивуд претставља амере као много активне, динамичне, агилне, окретне, сналажљиве, иницијативне, инвентивне, проницљиве итд док су у ствари у просеку упоредиво много троми.
Већина их је изван уже специјализације и у струци несналажљива да не говоримо о спонтаном примењивању искуствене рационале у било којој другој сфери.

Услед трансформације из хипиизма у јапиизам отишли су даље од "роботизованих" родитеља са "каријерама" уместо "простог" запослења и повинули се корпорократском исцрпљивању уз "новооткривену" радну етику у средњем менаџменту па су, нарочито жене, почели да склепају фразе илузорне динамике које зачас унаказују и свакодневни говор "великих индивидуалиста" што јесу само у себичности.

Отишао сам далеко изван теме али ако се сагледа као сукоб цивилизација овдашњи менталитет и ниво капацитета функционисања у приступу и мерењу било каквог конфликта (унутрашњег или међународног) много заостаје.

Како може да се назива цивилизацијом нешто што је створило Лас Вегас и Дизниленд, идолатрију забављача, идентитет у конзумерству производа или симболике жанра, па уз разне "алтернативне" субкултуре које чим се појаве се и комерцијализују, већином и од стране самих покретача, па комерцијализација и политизација хомосексуализма и све са таквим приступом даље у анти културу и анти људскост?

Нисам никакав моралиста, науживао сам се, али чим би нешто постало тренд или идентитетско морање одма би баталио а и пре него што сам постао родитељ поштовао "конформизам" хранитеља, под било којем систему, и увидео приоритет заједнице те и релативне вредности цивилизација и култура тако да рођен у "четничкој" емиграцији кажем свака част Кини и слава Русији!

Ето новог примера моронизације па чак и у фаху; "heading" уместо "approaching" или барем "nearing", "stepped up" уместо "increased" и "hit" уместо "set" али ту ништа није случајно.

Холивуд претставља амере као много активне, динамичне, агилне, окретне, сналажљиве, иницијативне, инвентивне, проницљиве итд док су у ствари у просеку упоредиво много троми.
Већина их је изван уже специјализације и у струци несналажљива да не говоримо о спонтаном примењивању искуствене рационале у било којој другој сфери.

Услед трансформације из хипиизма у јапиизам отишли су даље од "роботизованих" родитеља са "каријерама" уместо "простог" запослења и повинули се корпорократском исцрпљивању уз "новооткривену" радну етику у средњем менаџменту па су, нарочито жене, почели да склепају фразе илузорне динамике које зачас унаказују и свакодневни говор "великих индивидуалиста" што јесу само у себичности.

Отишао сам далеко изван теме али ако се сагледа као сукоб цивилизација овдашњи менталитет и ниво капацитета функционисања у приступу и мерењу било каквог конфликта (унутрашњег или међународног) много заостаје.

Како може да се назива цивилизацијом нешто што је створило Лас Вегас и Дизниленд, идолатрију забављача, идентитет у конзумерству производа или симболике жанра, па уз разне "алтернативне" субкултуре које чим се појаве се и комерцијализују, већином и од стране самих покретача, па комерцијализација и политизација хомосексуализма и све са таквим приступом даље у анти културу и анти људскост?

Нисам никакав моралиста, науживао сам се, али чим би нешто постало тренд или идентитетско морање одма би баталио а и пре него што сам постао родитељ поштовао "конформизам" хранитеља, под било којем систему, и увидео приоритет заједнице те и релативне вредности цивилизација и култура тако да рођен у "четничкој" емиграцији кажем свака част Кини и слава Русији!
Ne znam jesi li ikad upoznao Rusa ili Ukrajinca u Americi koji je izrazio zelju da se vrati i živi u svojoj zemlji..čak i pre ovog rata? Ja sam ih upoznao gomilu, i nijednom nije ni na kraj pameti da se vraca tamo. Niko ne idealizuje zapad i proizvode sa zapada kao sami Rusi.

Брюссельский связной:

📌 Заједно са Евгенијем Пригожином били смо на предњим позицијама ЧВК Вагнер у централном подручјију Бахмута

Прелазили смо реку Бахмутку, ситуација је напета борбе се не смирују ни на секунду.

Момци се крећу напред.

Током последњег напада уништено је око 30 војника ВСУ.

🇺 🇦 Поред доласка немачке технике, украјински тенкисти су завршили обуку на британским Challenger 2 и већ су се вратили у Украјину. Извештава The Guardian.

Курс обуке трајао је неколико недеља и састојао се од обуке за управљање тенковима, као и вођења борбених акција са њима.

Очекује се да ће Западна оклопна возила и посаде обучене на њима стићи управо на време за украјински контранапад најављен за пролеће.

milinfolive

Британски инструктори обучавали су тенковске посаде ВСУ за употребу муниције са осиромашеним уранијумом, - Declassified UK

Према порталу, у видео запису о припреми војних ВСУ у Британији за управљање тенковима Challenger 2, објављеног 26. марта Министарства одбране Краљевине са сопственим ресурсима, можете видети снимке муниције са осиромашеним уранијумом.

Ne znam jesi li ikad upoznao Rusa ili Ukrajinca u Americi koji je izrazio zelju da se vrati i živi u svojoj zemlji..čak i pre ovog rata? Ja sam ih upoznao gomilu, i nijednom nije ni na kraj pameti da se vraca tamo. Niko ne idealizuje zapad i proizvode sa zapada kao sami Rusi.

Истина, као и са Србима, и док се држе личног става и стања (било материјалног, филозофског, духовног) у реду је али чим прихвате пројектовање идентитетске неурозе на родно и вековно једу оно што се не једе на обострану штету.
Добра филтрација одрода.

Nadam se da su Rusi spremni za tu ofanzivu koja se može pretvoriti u konačni udarac režimu Zelenskog samo jednim potezom:

- čim ofanziva krene, što znači da su dovukli svo oružje koje imaju na front, polupati im sve mostove preko Dnjepra i odseći im logistiku

Nema potrebe da bilo šta drugo urade, samo razvaljivanje svih mostova i to će biti kraj priče.

🇷🇺🇺🇦 (Јуче) Удар ВС РФ по војном комитету у Славјанску

Ујутру је одјекнуло неколико гласних експлозија на источној ивици Славјанска. Касније су се појавили фотографије и видео снимци који сведоче о удару у војни комитет у Торској, 14.

Најмање једна од ракета је ударила у зграду, срушивши део зграде. Друге су оштетиле канцеларијску зграду и приватну зграду која се налази поред. Такође су се запалили аутомобили паркирани на улици.

Према званичним подацима, погинуло је 2 и рањено 32 особе. Реална цифра неповратних губитака може бити већа: колико је људи заправо било у објекту војног значаја још није познато.

Координате: 48.855044, 37.615434

Одмах након напада, локалне власти су изјавиле да је удар нанесен комплексом С-300. Међутим, то није случај: на месту удара пронађени су остаци ракете, по величини и облику који највише одговарају реактивним 220-мм ракетама од РСЗО «Ураган».

У вези са тим, вреди напоменути релативно високу прецизност рачунања, које се радило са дистанце веће од 35 км— граничне за систем удаљености гађања. Ако је током ватреног напада на Запорожје гађано из "Смерча" пре недељу дана, одступање је премашило 500 метара, https://t.me/rybar/44949 у овом случају, најмање једна ракета је летела тачно у мету.

У позадини припреме ВСУ контрудара код Бахмута https://t.me/rybar/45055

ВС РФ скоро свакодневно гађају по објектима у Славјанско-Краматорској агломерацији. Неки удари су прилично резултатни: у част, 25.марта је успела да погоди скупљање војних снага украјинских формација на територији завода "Емал" у селу Јасна Пољана.

FsPmFkqXgAAGstt

Nadam se da su Rusi spremni za tu ofanzivu koja se može pretvoriti u konačni udarac režimu Zelenskog samo jednim potezom:

- čim ofanziva krene, što znači da su dovukli svo oružje koje imaju na front, polupati im sve mostove preko Dnjepra i odseći im logistiku

Nema potrebe da bilo šta drugo urade, samo razvaljivanje svih mostova i to će biti kraj priče.
Ne verujem d aje to tako lako, velika je i ozbiljna ukrajinska vosjka. A sad su još dobili i NATO pomoć. Ne samo u oružju, puno NATO vojnika gine tamo za američki dolar.

Ne verujem d aje to tako lako, velika je i ozbiljna ukrajinska vosjka. A sad su još dobili i NATO pomoć. Ne samo u oružju, puno NATO vojnika gine tamo za američki dolar.
Logistika je ključ cele operacije, svako ozbiljnije oružje koje se ošteti mora da se servisira u Poljskoj, odatle dovlače sve što im treba a i ovako su prerastegnuti.

Uništavanjem mostova cela logistika postaje neizvodljiva.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back