Bojan_BRT
Buduća legenda
- Poruka
- 31.132
Bahmut 12:30
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta te cudi? Kako ce u Lisabon ako poruse mostove na Dnjepru.DA je samo to, od sad bi ih sve porušili, Iskreno, mene čudi da to nisu uradili.
Podcenjuješ vrednost razvlačenja logističkih linija neprijatelja, jer ovo je rat iscrpljivanja, kada neprijatelj mora sve da dovlači sa razdaljine preko 1000km daleko od fronta to je ogromno opterećenje koje uzima danak. Svoje isturene i ranjive položaje su napustili, nisu hteli da sebe naprežu tako.sad bez trolanja da postavim pitanje ovde, mogu i drugi da odgovore
ako rusija do sada nije polupala zeleznicke stanice, mostove, pruge, i putnicke mostove da prekine logistiku, najvise vojnu logistiku
dal je tebi i drugima to normalno, da Rusija dopusta da se dovlaci oruzje, nesmetano i neometano, kojim ce da ubijaju ruske vojnike na linijama fronta, ili ne mora vojnike, bombarduje se tamo Dodnjeck ali ne u vojnim nego u civilnim delovima gradova
zasto imate ideju da ce sada da napadnu mostove, ili sta god, mislim, meni je glupo sto pricate o tome
o tome se moglo pricati na pocetku rata, kad su gubili teritorije tokom letnje ofanzive etc.
sad da ruse mostove, debelo su zakasnili
ja jesam brate!!! puno njih! pišeš gluposti odma da ti kažem!Ne znam jesi li ikad upoznao Rusa ili Ukrajinca u Americi koji je izrazio zelju da se vrati i živi u svojoj zemlji..čak i pre ovog rata? Ja sam ih upoznao gomilu, i nijednom nije ni na kraj pameti da se vraca tamo. Niko ne idealizuje zapad i proizvode sa zapada kao sami Rusi.
Evo malo realnosti, ovo je za vojne operacije užas:Podcenjuješ vrednost razvlačenja logističkih linija neprijatelja, jer ovo je rat iscrpljivanja, kada neprijatelj mora sve da dovlači sa razdaljine preko 1000km daleko od fronta to je ogromno opterećenje koje uzima danak. Svoje isturene i ranjive položaje su napustili, nisu hteli da sebe naprežu tako.
Ruski cilj je od starta demilitarizacija Ukrajine, što se u ovakvom setupu postiže mnogo lakše nego da se gađaju preko Dnjepra. Vreme radi za njih, što mislim da je glavna slabost svih koji analiziraju konflikt sa NATO strane, pa i vas ovde na forumu - odbijate da to uzmete u obzir i očekujete da Rusija ratuje onako kako ste vi navikli. Rusija se nigde ne žuri, u poslednjih godinu dana je njihova pozicija na geopolitičkom nivou ojačala, oko toga nema sumnje. Ako su započeli sa ciljem demilitarizacije Ukrajine, svakako su bili iznenađeni nivoom podrške NATO zemalja pa su možda rešili da i to iscrpe u ovoj situaciji, jer sa vojne strane ovakvo ratovanje uopšte ne odgovara NATOu.
Kada se nagomila sva tehnika na frontu udarac po mostovima bi mogao da odluči rat. Neću da ih precenjujem ali meni sve ovo ima smisla.
zato i kazem, puno nelogicnosti od strane Kremlja...sta je prava pozadina ovog rata, mi samo mozemo naslucivati...rat se oduzio, mrtvih na obe strane, razaranja velika...koja je logika Kremlja, da ovo traje sto duze...sama Rusija je u velikom demografskom problemu, sada sa ovakvim vodjenjem rata, samo u jos vecem problemu...mnogi hvale Cecene i Kadirova, ali to Ceceni ne rade sto vole Ruse, ispostavice oni racun sa kamatom...logika nije jaca strana u ruskom nacinu vodjenja ovog rata
verovatno odgovor lezi u nesposobnim generalima sa ruske strane, verovatno najgora generacija ruskih oficira u nekih 1000 godina ruskog ratovanja
Pa dobro nisu ovo devedesete da se racuna plajvazom i logaritamskim tablicama.(Јуче) Удар ВС РФ по војном комитету у Славјанску
Ујутру је одјекнуло неколико гласних експлозија на источној ивици Славјанска. Касније су се појавили фотографије и видео снимци који сведоче о удару у војни комитет у Торској, 14.
Најмање једна од ракета је ударила у зграду, срушивши део зграде. Друге су оштетиле канцеларијску зграду и приватну зграду која се налази поред. Такође су се запалили аутомобили паркирани на улици.
Према званичним подацима, погинуло је 2 и рањено 32 особе. Реална цифра неповратних губитака може бити већа: колико је људи заправо било у објекту војног значаја још није познато.
Координате: 48.855044, 37.615434
Одмах након напада, локалне власти су изјавиле да је удар нанесен комплексом С-300. Међутим, то није случај: на месту удара пронађени су остаци ракете, по величини и облику који највише одговарају реактивним 220-мм ракетама од РСЗО «Ураган».
У вези са тим, вреди напоменути релативно високу прецизност рачунања, које се радило са дистанце веће од 35 км— граничне за систем удаљености гађања. Ако је током ватреног напада на Запорожје гађано из "Смерча" пре недељу дана, одступање је премашило 500 метара, https://t.me/rybar/44949 у овом случају, најмање једна ракета је летела тачно у мету.
У позадини припреме ВСУ контрудара код Бахмута https://t.me/rybar/45055
ВС РФ скоро свакодневно гађају по објектима у Славјанско-Краматорској агломерацији. Неки удари су прилично резултатни: у част, 25.марта је успела да погоди скупљање војних снага украјинских формација на територији завода "Емал" у селу Јасна Пољана.
![]()
Rusi ratuju pametno..zato i kazem, puno nelogicnosti od strane Kremlja...sta je prava pozadina ovog rata, mi samo mozemo naslucivati...rat se oduzio, mrtvih na obe strane, razaranja velika...koja je logika Kremlja, da ovo traje sto duze...sama Rusija je u velikom demografskom problemu, sada sa ovakvim vodjenjem rata, samo u jos vecem problemu...mnogi hvale Cecene i Kadirova, ali to Ceceni ne rade sto vole Ruse, ispostavice oni racun sa kamatom...
Ajde ako ti se ne sviđa istina idi u ćošak i plači.'Ajde ponovi jos mnogo puta leba ti ako se laz ne ponovi 1000 puta ne moze postati istina.
Hajde sad jedan još gluplji post.Sta te cudi? Kako ce u Lisabon ako poruse mostove na Dnjepru.![]()
ne bih rekao, da ima toliko mrtvih Rusa, a Ukrajinaca x5......koliko je tu etnickih Rusa, da li im raste natalitet ili opada...da li postoji bar jedan region. van Rusije, da se povecao broj Rusa...u svim bivsim SSSR clanicama, broj Rusa se smanjuje...u muslimanskim regionima, broj Rusa se smanjuje...Rusi ratuju pametno..
ne znam šta je tebi jbno nelogično?
Demografski problemi?
Rusija 150 miliona stanovnika do sada poginulo između 20 i 30 000 Rusa i to mahom Vagnerovaca ( kriminalaca, ubica, silovatelja ) .. odnosno 0,002 % ukupnog stanovništva Rusije.. ..kakav udarac za demografiju Rusije
dakle tu glupost oko demografije smo razjasnili.. šta ti dalje nije jasno? konkretno
jbg ne bi ti rekao al tako je.. smanjuje se broj ali ništa značajno.. i dalje su oko 150 miliona a ubijeni u ratu nisu bitan faktor što se demografske slike tiče..a dao sam ti podatak kako stoje stvari sa Ukrajinomne bih rekao, da ima toliko mrtvih Rusa, a Ukrajinaca x5......koliko je tu etnickih Rusa, da li im raste natalitet ili opada...da li postoji bar jedan region. van Rusije, da se povecao broj Rusa...u svim bivsim SSSR clanicama, broj Rusa se smanjuje...u muslimanskim regionima, broj Rusa se smanjuje...
Ne brini se,bilo je mnogo vecih ratova pa su narodi opstajaline bih rekao, da ima toliko mrtvih Rusa, a Ukrajinaca x5......koliko je tu etnickih Rusa, da li im raste natalitet ili opada...da li postoji bar jedan region. van Rusije, da se povecao broj Rusa...u svim bivsim SSSR clanicama, broj Rusa se smanjuje...u muslimanskim regionima, broj Rusa se smanjuje...
slazem se, da su opstajali...samo, u poslednjih stotinak godina, njihov etnicki prostor se smanjuje...gde su se to prosiriliNe brini se,bilo je mnogo vecih ratova pa su narodi opstajali
Zato Ceceni drze sve lance kladionica po Rusiji,obrt kapitala je reciprocan.da dodam i ovo, budzet Cecenije se subvencionira sa 95% iz federalne kase
8 milijardi ljudi,za 100 godina ljudi ima da se tuku motkama.slazem se, da su opstajali...samo, u poslednjih stotinak godina, njihov etnicki prostor se smanjuje...gde su se to prosirili
Podcenjuješ vrednost razvlačenja logističkih linija neprijatelja, jer ovo je rat iscrpljivanja, kada neprijatelj mora sve da dovlači sa razdaljine preko 1000km daleko od fronta to je ogromno opterećenje koje uzima danak. Svoje isturene i ranjive položaje su napustili, nisu hteli da sebe naprežu tako.
Ruski cilj je od starta demilitarizacija Ukrajine, što se u ovakvom setupu postiže mnogo lakše nego da se gađaju preko Dnjepra. Vreme radi za njih, što mislim da je glavna slabost svih koji analiziraju konflikt sa NATO strane, pa i vas ovde na forumu - odbijate da to uzmete u obzir i očekujete da Rusija ratuje onako kako ste vi navikli. Rusija se nigde ne žuri, u poslednjih godinu dana je njihova pozicija na geopolitičkom nivou ojačala, oko toga nema sumnje. Ako su započeli sa ciljem demilitarizacije Ukrajine, svakako su bili iznenađeni nivoom podrške NATO zemalja pa su možda rešili da i to iscrpe u ovoj situaciji, jer sa vojne strane ovakvo ratovanje uopšte ne odgovara NATOu.
Kada se nagomila sva tehnika na frontu udarac po mostovima bi mogao da odluči rat. Neću da ih precenjujem ali meni sve ovo ima smisla.