Rat u Ukrajini (21)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moje misljenje je da su oni ipak pripadnici istog naroda. Austro Ugarska je pokusala da narod u sastavu svoje carevine na neki nacin distancira od Ukrajinaca, takvih akrobacija imas svuda po svetu u ovom slucaju su uspeli pa su danas to dva naroda.
Naravno da su pripadnici istog naroda. Opet, bilo kom Rusinu kad pomeneš da je Ukrajinac, on negoduje i spreman je na svađu. Sve je to jako fluidno i ljudi su jako osetljivi na pitanje identiteta.

Naravno da su pripadnici istog naroda. Opet, bilo kom Rusinu kad pomeneš da je Ukrajinac, on negoduje i spreman je na svađu. Sve je to jako fluidno i ljudi su jako osetljivi na pitanje identiteta.
Nije za zamjeriti nikome tko ne želi da ga se svrstava pod Ukrajinac. Vjerujem da svatko moralan radije bira biti Moskalj nego Ukrajinac.
Ovim ratom dodatno su to ime degradirali.

@Marin83 @Frtajler
Ko ume da čita može ovde da vidi šta čeka Ukre:

98FAA6A4-B0AE-4B52-8BB1-E419D787E439.jpeg

9FAB46F4-C59A-4AA5-917C-6D4FC011FB97.jpeg

Ključna reč je deukrajinizacija. Niko se neće izvući.
Znam, to je i bila nacistička ruska ideja 24.2., uništenje kompletne izmišljene države i izmišljene nacije.
Samo zapelo putem i sada će kusati svoj nacizam na vlastitoj koži.
Šta misliš kako je danas Rusu u Kijevu? Sigurno dramatično gore nego Srbinu u Zagrebu 2991.
A Ukri nisu ni počeli.

Nije za zamjeriti nikome tko ne želi da ga se svrstava pod Ukrajinac. Vjerujem da svatko moralan radije bira biti Moskalj nego Ukrajinac.
Ovim ratom dodatno su to ime degradirali.
Igrom slučaja, odrastao sam u kraju gde živi baš dosta i Rusina i Ukrajinaca. Među vojvođanskim Ukrajincima takođe postoje podele. Većina je za Ukrajinu, ali opet poznajem i proruskog Ukrajinca i to baš ono radikalnog :D

:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

"Kako je Moskva otela ukrajinsku djecu i pretvorila ih u Ruse"​

Associated Press je krajem prošle godine objavio veliku priču nazvanu "Kako je Moskva otela ukrajinsku djecu i pretvorila ih u Ruse".

Ispričana je priča Olge Lopatkine, ukrajinske majke koja tada više od tjedan dana nije bila čula ništa o svoje šestero posvojene djece koja su ostala u Mariupolju i bila je luda od brige.

Djeca su, kao i obično, bila na odmoru u odmaralištu u tom lučkom gradu. Ali tada je izbio rat s Rusijom, a njezini mališani bili su napušteni u opkoljenom gradu bez svjetla i nade.

Tada se za njih morao brinuti njezin najstariji sin Timofej, koji je i sam imao samo 17 godina.

Otvoreno nastojanje Rusije da usvoji ukrajinsku djecu i odgaja ih kao rusku uvelike je u tijeku, pokazuje istraživanje Associated Pressa.

Igrom slučaja, odrastao sam u kraju gde živi baš dosta i Rusina i Ukrajinaca. Među vojvođanskim Ukrajincima takođe postoje podele. Većina je za Ukrajinu, ali opet poznajem i proruskog Ukrajinca i to baš ono radikalnog :D
Moja prijateljica, odlično razumije geopolitiku, iz Krasnojarska je po majci Ruskinja a po ocu Ukrajinka. Kaže njene sestre, ima ih dvije, različito gledaju na zbivanja u Ukrajini. Čak i unutar iste obitelji postoje, katkad i žestoke podjele. Tužno i tragično jer Ukrajini nitko ne može biti bliži od Rusije. Oduvijek su ih šlepali i pomagali.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back