Rat u Ukrajini (21)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
озбиљан је то рат али зато је требало бити Џингис Кан и завршити рат за пар мјесеци
мање би било мртвих са обе стране и Русија би добилан рат сто посто

ал добро можда ја нијесам далековид ко ви, па не видим да су ту ствари сјајне а не скроз очајне
Kao koji mi? I ja sam bio za drugačiji pristup, direktan napad na Kijev kad je to bilo moguće, uz upotrebu svega što si do sad istresli na Ukrajinu i desanti po celom gradu. Sigurno bi žrtve bila manje i razaranja po celoj državi.
Ali pitanje je da li je to bilo moguće, da ponovim, Ukrajina ima ozbiljne vojnike.

Kao koji mi? I ja sam bio za drugačiji pristup, direktan napad na Kijev kad je to bilo moguće, uz upotrebu svega što si do sad istresli na Ukrajinu i desanti po celom gradu. Sigurno bi žrtve bila manje i razaranja po celoj državi.
Ali pitanje je da li je to bilo moguće, da ponovim, Ukrajina ima ozbiljne vojnike.
има озбиљне војнике али је слабија од Русије
ебо озбиљне војнике ако ти ови истоваре тоне и тоне материјала на главу кроз пар дана (умјесто развучено на пар мјесеци, ебига ефекат није ни близу исти)

и још нешто, Руси су од првог дана па све до данас допуштили Укрима да се крећу како год оће

Ruski veleposlanik u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko osvrnuo se na nalog za uhićenje predsjednika Rusije Vladimira Putina koji je izdao Međunarodni kazneni sud (ICC).

"Ruski vojnici su u Ukrajini spašavali djecu koja su bila po podrumima i koja su bila gladna i bolesna, a neka od njih su izgubila roditelje. Ta djeca su zbrinuta, pružena im je medicinska pomoć, više nisu gladni i nastavili su obrazovanje u školama. S druge strane, ukrajinski vojnici su koristili djecu kao živi štit."

Znači dečko je priznao da je Rusija ukrala ukrajinsku djecu.
Pozovite ga za svjedoka.

Ja ne znam sta to treba tim zenetinama?Ja ne smem ni da pomislim kako bi prosla da je ja na'vatam na frontu.
па ето сад су по ливадама у комадима
шта ко тражи у рату? многи људи су глупи и мисле да је рат као на филму - само је ближи најгорем хорор филму него ратном и акционом

Desetine hiljada Hrvata dobilo poziv za ratni raspored​

ZAGREB - Na desetine hiljada hrvatskih građana dobilo je na kućne adrese poziv iz MORH-a da se jave u kancelariji za određivanje ratnog rasporeda.

S obzirom na situaciju i sukob koji traje u Evropi, hrvatski "Dnevnik.hr" pitao je MORH - koliko je ljudi dobilo poziv i zašto baš sada?

Iz MORH-a su objasnili kako se radi o redovnim aktivnostima vezanim za odbrambeni sastav Oružanih snaga RH.

"Razvrstani rezervisti pozivaju se u Područne kancelarije za poslove odbrane kako bi im se saopštio raspored radi popune odbrambenih jedinica Oružanih snaga RH. Većina pozvanih nalazi se na rasporedu u rezervnim sastavima Oružanih snaga Republike Hrvatske, ali im raspored nije mogao biti saopšten tokom 2020., 2021. i 2022. godine zbog pandemije kovid-19", navode u odgovoru iz MORH-a.

Tokom marta, aprila i maja ove godine biće pozvano oko deset hiljada rezervista, dodali su iz MORH-a.
Izvor, srbin info? :)

глупак, дере се без разлога
како сам мрзио овакве смрадове, ако човјек слуша и предаје се нема потребе за овим
овај други му смиремо каже пази тамо иза леђа (умјесто што се дрењаш ко говн ар)
Дерња се ко сарџент Хартман на војника Доналда-пајла (гомилу) зато што му пронашо крофну у наткасни ! :) ХОЛИ ФАКИНГ ШИТ !!! ВАТ ИЗ ДАТ !!......ВАТ ИЗ ДАТ !!!!!!!........Итз а џеле донат СР !!! .....А џеле донат !!!???

Ruski veleposlanik u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko osvrnuo se na nalog za uhićenje predsjednika Rusije Vladimira Putina koji je izdao Međunarodni kazneni sud (ICC).

"Ruski vojnici su u Ukrajini spašavali djecu koja su bila po podrumima i koja su bila gladna i bolesna, a neka od njih su izgubila roditelje. Ta djeca su zbrinuta, pružena im je medicinska pomoć, više nisu gladni i nastavili su obrazovanje u školama. S druge strane, ukrajinski vojnici su koristili djecu kao živi štit."

Znači dečko je priznao da je Rusija ukrala ukrajinsku djecu.
Pozovite ga za svjedoka.
Kako Frzzi troluje. Kakvi samo strahovi da će Puti ipak uspeti da krajnje ozbiljno okrnji “autoritet” izvesnih “institucija” i saveza.

Дерња се ко сарџент Хартман на војника Доналда-пајла (гомилу) зато што му пронашо крофну у наткасни ! :) ХОЛИ ФАКИНГ ШИТ !!! ВАТ ИЗ ДАТ !!......ВАТ ИЗ ДАТ !!!!!!!........Итз а џеле донат СР !!! .....А џеле донат !!!???
има таквих глупака, нестабилни, превише агресивни, обично су и садисти који туку везане људе итд.

виче се док ови не послушају а онда ако слушају смирено скроз, не одговара ни мени ни њима да их побијем

Čovek palamudi i misli da mu je američki pasoš dao posebne moći, pa je sad lično uvređen što se Rusi ne klanjaju pred Amerikom, time oni i njegov položaj ugrožavaju, i izražavaju nepoštovanje i prema njegovom ličnom nedostižnom uspehu, eto šta.

Poznajem ih takvih pokondirenih bivših naših masu ovde. Garant ima puno od škole, tj na maternjem, 100% čak završenu osnovnu.
Pa tebi je USA pasoš da posebne moći, inače bi palamudio iz Čečenije.

Desetine hiljada Hrvata dobilo poziv za ratni raspored​

ZAGREB - Na desetine hiljada hrvatskih građana dobilo je na kućne adrese poziv iz MORH-a da se jave u kancelariji za određivanje ratnog rasporeda.

S obzirom na situaciju i sukob koji traje u Evropi, hrvatski "Dnevnik.hr" pitao je MORH - koliko je ljudi dobilo poziv i zašto baš sada?

Iz MORH-a su objasnili kako se radi o redovnim aktivnostima vezanim za odbrambeni sastav Oružanih snaga RH.

"Razvrstani rezervisti pozivaju se u Područne kancelarije za poslove odbrane kako bi im se saopštio raspored radi popune odbrambenih jedinica Oružanih snaga RH. Većina pozvanih nalazi se na rasporedu u rezervnim sastavima Oružanih snaga Republike Hrvatske, ali im raspored nije mogao biti saopšten tokom 2020., 2021. i 2022. godine zbog pandemije kovid-19", navode u odgovoru iz MORH-a.

Tokom marta, aprila i maja ove godine biće pozvano oko deset hiljada rezervista, dodali su iz MORH-a.
Mislim da nisi u pravu, ček netko zvoni...

Pa daj dokaz za 500k mrtvih decaka i devojcica, ja bi verovao da sam imao podatke, ali nisam ih nikada iskopao, osim "culi smo"

Ja ne mogu da dajem dokaze da se nesto #nijedesilo

mogu da potrazim samo za ono sto se #jestedesilo

ajde da vidimo sta kaze recimo UNICEF evo ovde https://childmortality.org/

pa da vidimo procitamo malo, analiziramo malo

sankcije su poceli 1990, rat mesec dana 1991e, Madlenka je bila od 97-2001e

al da vidimo za tih desetak godina sankcija i tog jednomesecnog rata koliko je skocila smrtnost kod dece, svih uzrasta

Pogledajte prilog 1313247Pogledajte prilog 1313248Pogledajte prilog 1313249

ja, na vasu zalost, iako su u statistiku ukljuceni i vojno sposobni od 18-24godine, ne vidim neki porast u mortalitetu, zapravo vidim konstantan pad u istom kod mladih

i lako zakljucujem da su vase cifre neistinite ili da su bar blizu istine, i pre i sada su mi delovale kao obicna propaganda i naduvana prica

mitomanija kojoj vi redovno padate pod noge

i da se razumemo, jer za razliku od vas ja negujem kriticku misao, u Iraku obicni ljudi - civili i deca, JESU ginuli, sto je uzasno. ali ne u izmisljenim brojevima koje vi vadite iz sputnjika. pravi brojevi se mogu utvrditi, verovatno i jesu, ali vi ih nikada necete pokazati jer se jednostavno ne uklapaju u vas mitomanski narativ.

i cisto da se razumemo, za oslobodjenje Kuvajta januara/februara 1991e, cak je i SSSR poslao vojne trupe u koaliciju, pod mandatom UN
operacija u kojoj je izginulo oko 35000 vojnika, i oko 100k civila, ukljucujuci i same Kuvajcane koji su bili okupirani na svojoj zemlji nekoliko meseci ranije

i umesto da krivite Sadama jer je okupirao Kuvajt, vi krivite UN koaliciju koja je oslobodila Kuvajt.

ili mozete slobodno da kazete da i UNICEF laze. samo vi govorite istinu, kao za milion drugih stvari.

ili da pocnem i ja da citiram Gorana Davidovica Firera kao brat Tixoglu, dok ti dozivljavas ocaj i frustraciju
онда, бомбардовање Ирака и санкције су добро дошле ирачкој дјеци?

да, због санкција је Ирак био у горем стању него 1960. године
ако те заболи нешто, најебаси

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back