Pa daj dokaz za 500k mrtvih decaka i devojcica, ja bi verovao da sam imao podatke, ali nisam ih nikada iskopao, osim "culi smo"
Ja ne mogu da dajem dokaze da se nesto #nijedesilo
mogu da potrazim samo za ono sto se #jestedesilo
ajde da vidimo sta kaze recimo UNICEF evo ovde
https://childmortality.org/
pa da vidimo procitamo malo, analiziramo malo
sankcije su poceli 1990, rat mesec dana 1991e, Madlenka je bila od 97-2001e
al da vidimo za tih desetak godina sankcija i tog jednomesecnog rata koliko je skocila smrtnost kod dece, svih uzrasta
Pogledajte prilog 1313247Pogledajte prilog 1313248Pogledajte prilog 1313249
ja, na vasu zalost, iako su u statistiku ukljuceni i vojno sposobni od 18-24godine, ne vidim neki porast u mortalitetu, zapravo vidim konstantan pad u istom kod mladih
i lako zakljucujem da su vase cifre neistinite ili da su bar blizu istine, i pre i sada su mi delovale kao obicna propaganda i naduvana prica
mitomanija kojoj vi redovno padate pod noge
i da se razumemo, jer za razliku od vas ja negujem kriticku misao, u Iraku obicni ljudi - civili i deca, JESU ginuli, sto je uzasno. ali ne u izmisljenim brojevima koje vi vadite iz sputnjika. pravi brojevi se mogu utvrditi, verovatno i jesu, ali vi ih nikada necete pokazati jer se jednostavno ne uklapaju u vas mitomanski narativ.
i cisto da se razumemo, za oslobodjenje Kuvajta januara/februara 1991e, cak je i SSSR poslao vojne trupe u koaliciju, pod mandatom UN
operacija u kojoj je izginulo oko 35000 vojnika, i oko 100k civila, ukljucujuci i same Kuvajcane koji su bili okupirani na svojoj zemlji nekoliko meseci ranije
i umesto da krivite Sadama jer je okupirao Kuvajt, vi krivite UN koaliciju koja je oslobodila Kuvajt.
ili mozete slobodno da kazete da i UNICEF laze. samo vi govorite istinu, kao za milion drugih stvari.
ili da pocnem i ja da citiram Gorana Davidovica Firera kao brat Tixoglu, dok ti dozivljavas ocaj i frustraciju