Rat u Ukrajini (21)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
putinov ultimatum...
....
Rusija izdala ultimatum za dogovor o žitu

Zapadne zemlje imaju dva mjeseca da ukinu sankcije na ruski izvoz poljoprivrednih proizvoda ako žele održati ugovor o žitu s Ukrajinom, rekao je u petak Vasilij Nebenzja, stalni ruski predstavnik u Ujedinjenim narodima.
...
Govoreći u Vijeću sigurnosti UN-a, Nebenzia je rekao da, iako se Moskva složila produžiti program otključavanja izvoza poljoprivrednih proizvoda preko Crnog mora, on se može nastaviti samo ako se zapadne zemlje pozabave zabrinutošću koju je izrazila Rusija.
...
Nebenzia je podsjetio da se ugovorom o žitaricama nastojao osigurati izvoz poljoprivrednih proizvoda iz ukrajinskih crnomorskih luka te da je trebao promovirati isporuke ruske hrane i gnojiva na globalno tržište. S tim u vezi, dogovor se "ne provodi, ni najmanje", rekao je

Да ли је могуће да лидери ЕУ не виде куда води сукоб с Русијом?
Зар не схватају шта ће се догодити с највећим европским градовима, ако пређу црвену линију, а та линија им је пред носом.

Да ли је могуће да Европом влада толико мало памети?
Da moguće je. I zasluženo. Predugo je Zapad iskorištavo i pljačkao treći svijet. Lagodnom životu je kraj.

Hajde vase ljude i da razumem,vi ste u EU verovatno i u NATO,nemam pojma.Ali ne razumem gradjane nase Srbije koja je bila bombardovana od tog istog NATO-a i koji kazu nesto u fazonu: Pa dobro,to je bilo davno,necemo gledati u proslost,od proslosti se ne zivi.Po meni je taj NATO moj zakleti neprijatelj jer mi je rusio drzavu u kojoj sam rodjen,odrastao i zivim.
HR je u NATO od 2009. Od toga koristi nema nitko, osim možda onih par plaćenika koji idu po tim misijama. Jedan je mladi vojnik, oženjeni otac, i kosti ostavio u Afganistanu. Za ulazak u NATO nitko nije sproveo referendum. To je politička trgovina, prodale su nas elite teroristima.
ZA EU je bio referendum iznuđen na prevaru, kao neće biti mirovina ako ne uđemo. Isto tako morali smo kleknuti i kao zemlja "pobjednica" u ratu izručiti generale "heroje". Da mi je vidjeti zemlju koja je pobijedila i onda morala svoje junake izručivati nekom međunardnom sudu. TO kao da su su Staljin, Roosevelt i Churchill zajedno s nacistima bili suđeni u Nürnbergu.
Pa toga nema ni u crtanim filmovima, ali mi smo eto kao država.
A zapravo smo plantaža pamuka.

Prepiska sa drugarom od sad,koji radi za americku firmu kao programer
IMG_20230318_210433.jpg

Пре неколико дана Кинези су открили да америчка војска користи шаторе из Кине. Тек сада се испоставило да су ови шатори из хуманитарног конвоја који је Кина послала у Сирију. Американци не краду само нафту из Сирије, већ и хуманитарну помоћ.
FrWgR98aMAA2eXc
-,
Kradu tehnologiju Kineza jer je kradja kod USA drzavna politika.

--

Danas je 387. dan ruske invazije na Ukrajinu. Danas ističe sporazum o izvozu ukrajinskog žita, a Rusija je dala pristanak da bude produžen na 60 umesto na 120 dana na koliko je dosad produžavan. Najžešće borbe vode se na istoku zemlje. Ipak, sve je ovo palo u senku odluke Međunarodnog krivičnog suda da (MKS) izda poternicu za ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. I sok iz Kijeva pozdravljaju ovu odluku u Moskvi je ocenjuju kao besmislenu.

Ključne stvari:

- Američki i ukrajinski zvaničnici razgovarali o vojnoj pomoći zvaničnom Kijevu
- Međunarodni krivični sud izdao nalog za hapšenje Putina
-EU razmatra sankcije protiv Rosatoma
- Zelenski: Istorijska odluka Međunarodnog krivičnog suda
-Zaharova: Vašington da razmisli o posledicama konfrontacije sa Rusijom
-Saliven: Pozdravljamo odluku Turske da ratifikuje članstvo Finske u NATO-u

🇺🇦"Јуче није било..."

Један од земљаних путева за Артемовск. Затрпан је напуштеном и уништеном опремом. ...https://twitter.com/Alisa_Vasilisa_/status/1634605456944427009 ---> 🇷🇺🇺🇦Последице артиљеријских удара ЧВК "Вагнер" на прелазу Оружаних снага Украјине у Артемовску...

Hajde vase ljude i da razumem,vi ste u EU verovatno i u NATO,nemam pojma.Ali ne razumem gradjane nase Srbije koja je bila bombardovana od tog istog NATO-a i koji kazu nesto u fazonu: Pa dobro,to je bilo davno,necemo gledati u proslost,od proslosti se ne zivi.Po meni je taj NATO moj zakleti neprijatelj jer mi je rusio drzavu u kojoj sam rodjen,odrastao i zivim.
Znaci nisi zaboravio masovna silovanja Crveno Armejaca po istocnoj Srbiji 1944-1945 ni 70 i kusur divizija SSSR na granicama SFRJ spremnih da je uniste do temelja?

Slazes se da ne treba zaboraviti da su nam i oni dusmani, narocito kad se setimo davanja oslobodjenih srpskih teritorija Bugarima ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back