Rat u Ukrajini (20)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    112
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Javni dug koji je na 22 nule milijardi dolara.
Postoje države koje su neto dužnici (praktički sve duguju inostranim kreditorima poput Srbije) i postoje države koje su neto vjerovnici (duguju svojim građanima i imaju u inostranstvu veće potraživanja nego dugove poput praktički svih zemalja EU i USA). Znaći, pametna država posudi novac od svojih vlastitih građana i kreditora, da bi sa tim novcem potpomogla svoju ekonomiju ali i da posuđuje tuđim državama po višoj kamatnoj stopi.

U Frankfurtu, na sred Hauptbahnofa, licno sam "pomogao" jednoj devojci da se usprica u venu na nozi. Jadna i uzneverena sva se izbola, ali nikako u venu da pogodi. Bilo mi je, bas, zao. To je bilo 2002. a mogu misliti kakva je situacija sa zapadnjacima danas, dvadesetak godina kasnije...
svaka čast na humanosti brt.. ja sam uvodio kablovsku u neki stan i klasična američka priča brt.. žena od 200 kila na prljavom kauču sedi i gleda tv.. ispred nje sto a na stolu usmrdela hrana, dve, tri flaše do pola popijene kole, fante i onog đubreta dr peper.. to su čipsovi, krci, kanta sladoleda.. na njoj neka požutela smrdljiva majica jbt.. neka dva svinjara me gledaju kako joj nameštam kablovsku zapitkuju me..ja ih teram u krac ..jedva čekam da završim da pobegnem povratiću brt .. mnogo smrdi ... ona kao hej nemoj tako sa mojom decom..a jbt posle zvala meksikanca nekog šefa što mi bio i on kao moraš da se ponašaš .. američki san brt to je to!!

"U Donbasu i drugim područjima Rusije ćemo otvarati nove centre koji će ljudima omogućavati da osjete povezanost s domovinom i zajedničkim kulturnim prostorom. Stvorit ćemo nove predmete o geografiji i povijesti tog područja. Imamo talentirane nove generacije, za njih otvaramo nove horizonte. Govorim o regeneraciji", rekao je Putin.

Govoriš o degeneraciji.
Stvorit ćemo nove predmete o povijesti, pa daaaaaa :hahaha:

Има ли ико од вас Хрвата поред Агафје писмен?

Фртаљко напада Русе са авионима, а ти копаш јарак са багером.

Бухаха
Meni su srpski i hrvatski 5 i 6 jezik u mom repertoaru. Kladim se, da je vas putkofilkota više funkcionalno nepismenih nego gramatički nepismenih, pa vam usporedba bagerom baš i ne pada nešto dobro.

"U Donbasu i drugim područjima Rusije ćemo otvarati nove centre koji će ljudima omogućavati da osjete povezanost s domovinom i zajedničkim kulturnim prostorom. Stvorit ćemo nove predmete o geografiji i povijesti tog područja. Imamo talentirane nove generacije, za njih otvaramo nove horizonte. Govorim o regeneraciji", rekao je Putin.

Govoriš o degeneraciji.
Stvorit ćemo nove predmete o povijesti, pa daaaaaa :hahaha:
Misli na gulage i KGB centre.

Глупе усташе се ругају Путину а све један помно упија сваку реч, само о њему пишу и не дишу.
Путин је лузер, Путин је ово Путин је оно Путин је НЕБИТАН

БУХАХАААА
главни карактер свих западних медија

Читај Викиликсове депеше за политичке критеријуме а за економске ти препоручујем, рецимо, Бангладеш из времена кад је настао и данас и упореди га са твојим миљеницима данас и у оно време као и Бангладеш.
Хоћеш ли социјалне, културолошке критеријуме да ти наводим или можда неке друге?
Navodi koje god hoćeš kriterije, nema ništa ni približno da bi valjalo van "zapada". Ali to ne znaći, da je na "zapadu"sve bajno.

Očekivao sam takav odgovor. Da ti odgovorim na ljudski:
"Zapad još uvek kopa jarak sa bagerom, koji je inaće izmislio i napravio, ali pošto je izmislio sada bolji i veći bager, starog je dao drugima, da i oni kopaju jarak sa bagerom, da se više ne pate krampom i lopatom"

Raspodela bogastva te demantuje, kao i dešavanja u svetu. Pogledaj dobro tabelu u linku:

https://en.wikipedia.org/wiki/Distribution_of_wealth

Bolje ti je, da priznaš da je ostatak sveta još uvek jako truo, ali da polako izboljšavaju svoje društvo, ali nije sve sijajno ni u zapadnim zemljama i treba isto izboljšati društvo jer mesta za poboljšanje uvek ima.
Očekivao sam takav odgovor, zarobljen u 20.veku. Realnost je drugačija, onaj termin G7 je potpuno obsolete:
Top 20 Country GDP (PPP) Ranking History (1980-2023)
1676978690265.png

Realnost kaže da je dominacija Zapada završena.

svaka čast na humanosti brt.. ja sam uvodio kablovsku u neki stan i klasična američka priča brt.. žena od 200 kila na prljavom kauču sedi i gleda tv.. ispred nje sto a na stolu usmrdela hrana, dve, tri flaše do pola popijene kole, fante i onog đubreta dr peper.. to su čipsovi, krci, kanta sladoleda.. na njoj neka požutela smrdljiva majica jbt.. neka dva svinjara me gledaju kako joj nameštam kablovsku zapitkuju me..ja ih teram u krac ..jedva čekam da završim da pobegnem povratiću brt .. mnogo smrdi ... ona kao hej nemoj tako sa mojom decom..a jbt posle zvala meksikanca nekog šefa što mi bio i on kao moraš da se ponašaš .. američki san brt to je to!!
ja došo kod lika posjeduje dvokatnicu kuću nedovršenu u EU...ponudi me pićem...kao da sam sjeo nasred stovarišta smeća...pruži mi čašu a ja kao da imam kobru nasuprot sebe koja palaca jezikom

O takvim, na zalost, svakodnevnim i ucestalim pojavama treba i pisati i govoriti... Spasiti, barem, jednu osobu koja je, pod uticajem Holivuda, umislila da ce doziveti zapadnjacki "san."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back