Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo, Zaliv Svinja nema veze sa Havanom, a drugo, u toj operaciji učestovali su prvenstveno Kubanski expati.

Tako je, ali oni svoje oružje drže pod kontrolom, za razliku od Rusa i Amerikanaca.

Koje je slucajno CIA godinama obucavala, naoruzala, finansira, opremila, podelila im operativne zadatke itd...

Evo malo da te edukujemo posto vas taj deo americke istorije nisu izgleda ucili na CIA kursevima u Americi...

tako smo naculi, ali vidis da kazu da ima i starih i dece...ne mogu se kosti falsifikovati
ja mislim kada smo shvatili da cemo da nayebemo od natoa, da su neki resili da se osvete unapred
prosto mi je nemoguce da su ti lesevi cuvani od ranije, vec kao sto rekoh covek koji gubi, neki gube potom i duse i to se desilo

sto se mene tice kosovo nije sveto, vec je prokleto
mi se i ovde sada glupiramo kao da se rat vodi za neke teritorije, a broj izdajnika samo raste
.
Ко каже?

Какве кости, о чему причаш, у другој верзији то су сахрањене жртве комуниста, никада та прича није дошла до краја.

Испунила је своју функцију у једном тренутку и готово.

Као, нашли су личну карту, као што су нашли нетакнут пасош терористе у 2 милиона тона рушевина Светског трговачког центра...

Мсм, где ти живиш?

.

Karidov = Modni mačak
Zamisli plaćaju dana vazalnoj državici, velika ruska Imperija....mislim da je ovo jedinstveni primjer u cijeloj povijest...i onda moraš slušati od komšija 20 godina o velikoj ruskoj pobijedi u Čečeniji....em u Čečeniji etnički očišćena od Rusa, em nema ruskih trupa, em im moraju plaćati danak...i onda je Rusija pobijedila...aj dobro:hahaha:

Nisam ti ja bez razloga napisao da pravoslavci i kad gube pobjeđuju, to im je valjda ostala od Bizanta koji je polagano umirao 1000 godina, pa su se morali samozavaravat, jer je tada lakši život.

A može li im šta biti lošije od vođenja pregovora? I njima i Ukrajincima? Ne. To ne znači i da će se dogovoriti. A možda i hoće. Sve zavisi šta je Putinu u glavi jer je on pokrenuo rat sa nekim ciljem. Šta mu je tačno cilj, mislim da još niko do kraja sa sigurnošću ne zna. Naravno, možemo da pretpostavljamo.
Nema on više cilja jer se prekombinovao.
Ne postoji način da se Putin izvuče.
A šta je najbolje - nastradaće od svojih, što je i pravedno.

FM8xHe9XsAgk-e7

Zamisli plaćaju dana vazalnoj državici, velika ruska Imperija....mislim da je ovo jedinstveni primjer u cijeloj povijest...i onda moraš slušati od komšija 20 godina o velikoj ruskoj pobijedi u Čečeniji....em u Čečeniji etnički očišćena od Rusa, em nema ruskih trupa, em im moraju plaćati danak...i onda je Rusija pobijedila...aj dobro:hahaha:

Nisam ti ja bez razloga napisao da pravoslavci i kad gube pobjeđuju, to im je valjda ostala od Bizanta koji je polagano umirao 1000 godina, pa su se morali samozavaravat, jer je tada lakši život.
Šta misliš, nakon što Putin klekne, za koliko dana će legnuti Kadirov? Koliko sati?

Nisam ti ja bez razloga napisao da pravoslavci i kad pobjeđuju gube, to im je valjda ostala od Bizanta koji je polagano umirao 1000 godina, pa su se morali samozavaravat, jer je tada lakši život.
Источно Римско Царство које ви називате Бизантом је постојало скоро 1200 година, мало ли је? Највећи дио постојања то је била права империја на 2 и 3 континента.

ukrajina jeste prijateljska zemlja. ovo nije rat izmedju ukrjinskog i ruskog naroda već nato pakta i rusije. instrument nato pakta su ukrajiniki nacisti/nacionalisti a ne narod ukrajine. očekuje se da operacija traje još mesec do dva. ovim tempom poginuće oko 5000 ruskih boraca 25.000 nato boraca.
Teško se prijateljstvo dokazuje na ovakav način. Ne vidim da NATO trenutno ratuje. Ratuje Rusija protiv Ukrajine koja nije u NATO-u. Da je kojim slučajem bila u NATO-u teško da bi do ovog rata i došlo.
o kakvom udušvljenju ti pričaš. mnogi su ukrajinci ranije iskazivali otvoreno svoje stavove pa ih podaviše. ne možeš stav ljudi smatrati iskrenim u uslovima indoktrinacije i strahovlade.
Pa valjda ga mogu iskazati kada indoktrinacije više nema, stigla je oslobodilačka ruska vojska. Očekivati je da izađu na trgove i skaču od sreće, da proslave oslobođenje.

Какве кости, о чему причаш, у другој верзији то су сахрањене жртве комуниста, никада та прича није дошла до краја.
ma pusti me verzija, zasto onda mi ne ispricamo pricu, ako ti tvrdis da su sve verzije?
jel su tamo dovlacili u srebrenicu zrtve odsvuda, vojnike, i izmisljali zrtve koje su cak zive u sen luiju?
prica je ispricana, hapsio se onaj nas u svajcarskoj i sta sve ne?

a gde je ovde nasa prica? zasto je ne cujemo? da cnn ne izvrne? pa jesu li deca i starci potrpani u bataji ili nisu?

jesu li tekla ekskomunicirana? https://www.dw.com/bs/ćutanje-o-novoj-masovnoj-grobnici-u-srbiji/a-55707636 jesi. I?
1646348642382.png

da su zrtve komunista, pa ne mislis li da bi ispricali tu pricu vec do sada? bzvz lazes sebe

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=04&dd=04&nav_category=64&nav_id=1115935

Poslednja izmena:
Kako su minimalni? Površina Iraka iznosi 438 137 km/2 a Ukrajine 603 548 km/2, znači odnos je 3:4. Sam si rekao da su u Iraku saveznici na čelu sa SAD za dva mjeseca (oko 9 nedelja) izgubili oko 2000 ljudi. A Rusi su u Ukrajini već za nedelju dana izgubili 500 ljudi (vjerovatno umanjen broj). Pa uporedi.
Samo ti veruj američkim podacima o poginulim vojnicima.
A da li si čuo da procene poginulih civila idu od 110.000 do 1.000.000 ljudi?
Pa uporedi.

A može li im šta biti lošije od vođenja pregovora? I njima i Ukrajincima? Ne. To ne znači i da će se dogovoriti. A možda i hoće. Sve zavisi šta je Putinu u glavi jer je on pokrenuo rat sa nekim ciljem. Šta mu je tačno cilj, mislim da još niko do kraja sa sigurnošću ne zna. Naravno, možemo da pretpostavljamo.
Rusi sigurno se neće tek tako povući a da ništa ne dobiju. Barem ekspanziju na tim separatističkim oblastima i garanciju da Ukrajina neće nikada ući u NATO (što je možda i najvažnije). Previše su se iscimali, unizili ugled i ekonomiju, pretrpeli vojne gubitke da bi tek tako rekli ''Oprostite. Naučili smo lekciju, vraćamo se kući''.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back