Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja ne znam odakle su se stvorili rusi od strane moldavije? :huh: jel oce neko da mi kaze?

oni ako zatvore ovu liniju sa zitomirom, kako kome idu od 70 posto zemlje.
Руси су тамо од 90 као миротворци, у Приднестровљу. Када се распадом СССР Молдавија одцепила од СССР, Приднестровљу се извршило од Молдавије. Пошто је дошло до трзавица, Руси од 90 чувају то подручје.

Šta će im Poljska?
1646223188170.jpeg

https://stav.ba/vijest/novo-carstvo-o-kojem-masta-putin/7899

U godinama svoje najveće ekspanzije ta je imperijalna masa zauzimala 22. 800 000 kvadratnih kilometara i protezala se od Crnog mora do Vladivostoka, na obali Japanskog mora. Njegove domene pokrivale su Finsku, samu Rusiju, baltičke države, Ukrajinu, Bjelorusiju, Poljsku, Besarabiju (u Moldaviji), Vlašku (danas dio Rumunjske), Kavkaz, dio Armenije, određene regije srednje Azije (Kazahstan, Turkmenistan, Tadžikistan, Kirgistan i Uzbekistan) i Aljasku. To je u praksi bila najveća država na svijetu.

Najveća opasnost prijeti zemljama kakva je Poljska. U vrijeme carstva bila je podijeljena na tri dijela koji su pripadali Pruskoj, Austro-Ugarskoj i Rusiji. Kako je najveća provincija bila ruska, tako se Poljsku smatra historijskom regijom

Fascinantni snimci iz Ukrajine: Bakica od 68 godina na braniku domovine​

Iz Ukrajine iz sata u sat stižu dirljivi snimci građana, civila, kako brane zastavu svoje države, kako svojim tijelima prave barikade da spriječe prolaz ruskih okupatorskih jedinica.​

R.I.
PODIJELI
860f85c9e11e1e93ff67b00037cb9de4.jfif
Suza suzicu sustiže. Baba zajebana kao tesne gaće. Ali poslužiće za to da se optuže "zli" Rusi jer ubijaju jadne civile.

Iz Ukrajine iz sata u sat stižu dirljivi snimci građana, civila, kako brane zastavu svoje države, kako svojim tijelima prave barikade da spriječe prolaz ruskih okupatorskih jedinica.​

R.I.
PODIJELI
azerbejdžan pristupa novoj zajednici dok se ti zamajavš s nacističkom propagandom....:D

Šta će im Poljska?

kako sta ce im, sta ce tebi npr. soba vise u kuci? :zper:

gledala sam neke emisije jos ranije i nesto se secam da su poljaci sa ruskim carstvom cesto ratovali. cak su tokom perioda smene monarhije pre dolaska romanovih, drpili neku rusku zemlju, kad je rusima bilo tesko i kada nisu mogli da odbrane te teritorije. posle su rusi vratili to, ali poljaci vazda cuce i cekaju da drpe nesto.

pa evo sad su bili najglasniji da salju avione, a posle bilo ups salili smo se...ali to ih ne sprecava da drpisu tudju imovinu i nacionalizuju je.

samo javni sektor treba da ima obavezu vojnu i da svi moraju sluziti vojsku. ostali samo kao dobrovoljci, kmetovi ne ratuju. ja sam se zapanjio kad je zeleni naredio zabranu napustanja drzave za muskarce, to me je zgrozilo. sta dobijas time kad das pusku nekome ko je slabo obucen ili jako malo obucen, dobijes topovsko meso, a plus taj je opasnost i po svoje. jedino sluze da bude sto veci broj poginulih da se posle zale svetu.

Nije ti losa ideja da samo javni sluzbenici sluze vojsku, samo onda bi mogao da nas shebe ko god hoce.

Ali moze da se uvede da oni idu prvi na front u slucaju potrebe, pa da vidimo ko ce onda da se gura da se zaposli u javni sektor.

R.I.
PODIJELI

На шта спаде страшна UA NATOarmy ... за пар дана. Бакице, тњитер и фотошоп.
biglaughh.gif

bbb.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back