Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Пусти Јанкару, страхом покушавају да мобилишу што више снага д'иду на Русију.
:roll:
Да се надовежем, није АПКиМ усамљен случај ... лов у мутном без сагласности, голема паника.

Pogledajte prilog 1112530

Svakoko misli da Rusi neće isto, čak i jače kazniti svako neprijateljstvo spram Srba rade za interes jedne strane koja bi da oslabi drugu stranu, ali toje već njihov europski problem

Svi ovi 'pozivi' su u rang -nemojte mene ja sam dobar,vidi šta radi onaj drugi

I ako neko misli da mi možemo da se ovde ovako kur čimo - to je samo zato što čika iz Kremlja ima način ..jer Zaharova je rekla da naša sigurnost zavisi od spremnosti Rusije da reaguje ... a kao što vidimo ..

Uzgred sve ovo ne bi moglo da mi kao narod nismo jedinstveni i svesni sveta oko sebe , sem laprdanja po medijima nekih koji imaju radnu obavezu sve drugo je mirno.

Šta se desi kad baciš ''molotova'' na rusku tehniku u naseljenom mestu, pa dođe do eksplozije municije?
Samog sebe posle udaraš u glavu.

FM16kZhXsAAJ9Dx

e moj, Smorisha kakve sve mozdane vratolomije neces izvesti za dolazenje do ovako, da kazemo, nebuloznog zakljucka
Nisi me razumela. Oni su za vreme Tita finansirani od strane Staljina i spremali se da izvedu nešto na Kosovu ili su pokušavali nekim čarkama isto ko i ustaše što su postavljali bombe u bioskope.
Nisi razumela suštinu. A to je da je to vođstvo Kosova kao i Albanija nastalo u komunističkom dobu.

Da vidite tek index.hr kakve propagandne nebuloze pišu.
Red kmečanja, red nadanja da će neko ubiti Putina, red fantastičnih ruskih gubitaka.

Mada opet, po njima je u Vukovaru stradalo 10.000 srpskih vojnika i 1000 tenkova, tako da ništa neobično...

I još stradaju, i dan danas... :hahaha:

Pa pogledaj ove sUsjede na forumu ovde, zamisli tek kakvi su tamo gde ih neko shvata ozbiljno...

Nisi me razumela. Oni su za vreme Tita finansirani od strane Staljina i spremali se da izvedu nešto na Kosovu ili su pokušavali nekim čarkama isto ko i ustaše što su postavljali bombe u bioskope.
Nisi razumela suštinu. A to je da je to vođstvo Kosova kao i Albanija nastalo u komunističkom dobu.
razumela sam ja sustinu nego ti imas potrebu da u svemu nadjes krivicu istoka
mislim da mozemo da se slozimo oko cinjenice da je za ekonomski prosperitet potrebno da nesto hebeno naprave- za pocetak

Finansirani su oni i posle Staljina.

I da, tačno je da su vođe "Iredente", kako se to tada zvalo, svi bili na nacional-komunističkoj liniji Envera Hodže, i još išli na ideološko usavršavanje u Moskvu.

Pogledajte prilog 1112532

https://stav.ba/vijest/novo-carstvo-o-kojem-masta-putin/7899

U godinama svoje najveće ekspanzije ta je imperijalna masa zauzimala 22. 800 000 kvadratnih kilometara i protezala se od Crnog mora do Vladivostoka, na obali Japanskog mora. Njegove domene pokrivale su Finsku, samu Rusiju, baltičke države, Ukrajinu, Bjelorusiju, Poljsku, Besarabiju (u Moldaviji), Vlašku (danas dio Rumunjske), Kavkaz, dio Armenije, određene regije srednje Azije (Kazahstan, Turkmenistan, Tadžikistan, Kirgistan i Uzbekistan) i Aljasku. To je u praksi bila najveća država na svijetu.

Najveća opasnost prijeti zemljama kakva je Poljska. U vrijeme carstva bila je podijeljena na tri dijela koji su pripadali Pruskoj, Austro-Ugarskoj i Rusiji. Kako je najveća provincija bila ruska, tako se Poljsku smatra historijskom regijom

Opet moram date podučavam

Rusi imaju potpuno drugačiju percepciju sveta , zemlje imaju koliko voliš, a i svega .. malo možda im fali neke obale Anadolije ili Azurne ,čisto zbog klime , ali sve drugo imaju

E ali oni imaju osećaj za 'rusku zemlju' i njima nije čak ni problem kada se 'ruska zemlja' naziva drugim imenom, ili neko vlada njome, ma kako se on zvao, ili živi neko ma kako on sebe naziva

Problem nastane kada taj ili ti počnu da trguju 'ruskom zemljom' da je arče ili još gore koriste da odatle neprijatelj napada ... e tada im je d'izvineš jajce u procepu ( nema veze sa Jajcem u Bosni, ili možda ima)

I naravno oni mogu da trpe i trpe , ali se spremaju

Nama, a pogotovo EUropljanima su njihove taktike nepoznate jer je Zapad veličajući sebe zaboravio da nauči svoje citizene o vrednostima drugih
Na žalost i mi Srbi smo dobrano upali bili u tu Zapadnu klopku

Ljudi, dajte da sklanjamo ovu nasu SNS bandu, pa da zovu i nas!

Tamam pomislim dasi normalan, a ti budala bioi ostao,ne zbog SNS,već zbog idiotluka

kako sta ce im, sta ce tebi npr. soba vise u kuci? :zper:

gledala sam neke emisije jos ranije i nesto se secam da su poljaci sa ruskim carstvom cesto ratovali. cak su tokom perioda smene monarhije pre dolaska romanovih, drpili neku rusku zemlju, kad je rusima bilo tesko i kada nisu mogli da odbrane te teritorije. posle su rusi vratili to, ali poljaci vazda cuce i cekaju da drpe nesto.

pa evo sad su bili najglasniji da salju avione, a posle bilo ups salili smo se...ali to ih ne sprecava da drpisu tudju imovinu i nacionalizuju je.

Već sam objasnila kolegi Džanku, Janku kako Rusi delaju

Кажеш у Канади и јео си сармице.... Морам признати, аргумент ти је опако јак ем Канада ем сармице?!
Ne znam jesi li probao kako Ukrajinci prave sarmice. Pretpostavljam da imaju neki poseban recept, ali tako nešto nisam probao nigde drugde. Odlične su.

Lepe devojke, plodna zemlja, odlične sarmice, priznata država, ne znam šta više neko može da traži od jedne suverene države.

Наш извор у ОП-у је рекао да Генералштаб тражи од кабинета председника у преговорима да постигне прекид ватре како би се Одеса припремила за одбрану, град је потпуно отворен са копна за руске трупе.

Fascinantni snimci iz Ukrajine: Bakica od 68 godina na braniku domovine​

Iz Ukrajine iz sata u sat stižu dirljivi snimci građana, civila, kako brane zastavu svoje države, kako svojim tijelima prave barikade da spriječe prolaz ruskih okupatorskih jedinica.​

R.I.
PODIJELI
860f85c9e11e1e93ff67b00037cb9de4.jfif

Svaki rat ima svoje hrabre bake...

http://www.crveneberetke.com/baka-danica-mitraljezom-protiv-ustasa-do-poslednjeg-metka/

A i sećam se 92-ge je u Sarajevu bila neka nena Fata, koja je bacala bombe na ćetnike u pauzama dok je pituljice pravila.

Nema rata bez časnijeh starica...

I čim počne rat, udri po Bugarima, ne možeš se zeznuti...

Ne znam jesi li probao kako Ukrajinci prave sarmice. Pretpostavljam da imaju neki poseban recept, ali tako nešto nisam probao nigde drugde. Odlične su.

Lepe devojke, plodna zemlja, odlične sarmice, priznata država, ne znam šta više neko može da traži od jedne suverene države.
Ти ударио хвалоспев а да ниси никада крочио у Украјину? Ок, слажем се са сармицама, плодном земљом, лепим девојкама али шта са нацистима и настојањем НАТО пакта да на територијиУкрајине гради базу и држи 13 биолошких лабораторија?
То ниси видео у Канади па не видиш ни проблем. Такође, у Канади не гранатирају Русе и тамо ниси видео жртве тога?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back