Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ма није проблем што се Украјинци називају нацистима, они заиста имају јаку десничарску сцену сразмерно становништву, проблем је што ове глобалисте, левичаре, либерале и исламисте назива фашистима, као да је њихов циљ је да рехабилитују глобализам као нешто подношљиво и добро, па га штеде, а то је веће зло од фашизма и комунизма заједно.

@Тихи и његови напредњаци и његови Ђиласовци у опозицији сматрају да је фашизам односно прошлост веће зло од садашњости глобализма.
То је невиђена велеиздаја, али то је АВ политика.

Ја сматрам да је Клинтон веће зло од Тита, Хитлера и Стаљина.

Ozbiljno te pitam: kako bi bio najpravilnije, po tebi, nazivati ovo zlo koje sad hara? Globalisti? To mi se nekako cini najadekvatnije jer ukljucuje u sebe i komuniste, i liberale, i islamisti (sad mi sinulo da su i oni globalisti jer hoce islam u celom svetu), i naravno sve korporativne bandite, i verovatno jos kojesta sto sam propustio.

To ti javili ovi iz Dume?

Ne znam, ali ja sam daleke 1999-te bio gost na proslavi dana ukrajinske nezavisnosti, u jednom malom mestu u Kanadi na jugu Ontarija. Gledao sam one njihove devojčice u narodnim nošnjama i jeo neke preukusne sarmice, toga se isto sećam.

Tako da slobodno možeš da javiš tim likovima iz Dume da ne lupaju gluposti, jer sarma kaže drugačije.
Кажеш у Канади и јео си сармице.... Морам признати, аргумент ти је опако јак ем Канада ем сармице?!

Идемо птице!!!! Велике снаге Ваздушно-космичких снага Русије лете изнад окупираног Донбаса!

Читава армада ловаца, бомбардера и јуришних хеликоптера напада непријатеља.

Sada je jasna ruska taktika - prvo su poslali trupe da shebu ozbiljno oruzje Ukrajine, I SAD TEK SHVATAMO HRABROST TIH LJUDI!!! :worth::worth::worth:

A sad moze mirno da ide full power!!! Mada ce sad ovo sto je ostalo da se rusi kao kula od karata, jos bez propagande - mislim da je Ukrajina gotova za 10 dana, ako ne i pre.

signal-2022-03-02-121037_001.jpeg

Votka leti sa zapadnih rafova

Državne kompanije koje imaju monopol na maloprodaju alkoholnih pića u Finskoj i Švedskoj saopštile su da su uklonile sva ruska pića, među kojima votku, sa svojih rafova posle početka invazije Rusije na Ukrajinu.
Alko, kao odgovoran operater, obustavio je od danas prodaju ruskih proizvoda iz svog asortimana u prodavnicama i onlajn, navodi se u saopštenju finske kompanije.

“Situacija u Ukrajini je šokantna i mi smo je ozbiljno shvatili”, izjavila je za AFP Anu Koskinen, portparolka grupe koja nudi više od 11.000 proizvoda, uključujući oko 30 ruskih proizvoda, uglavnom votku.

Simbolična mera, odluka, koja se odnosi na 0,1 odsto Alkovog prometa, doneta je u znak solidarnosti sa Ukrajinom.

U susednoj Švedskoj, Sistembolaget je doneo sličnu odluku.

Državna kompanija je odlučila da odmah i na neodređeno vreme zaustavi prodaju svih ruskih proizvoda u svom asortimanu i da otkaže sve planirane promocije ruskih proizvoda, navodi se u saopštenju.

Tokom vikenda, votka je “izbačena” iz niza prodavnica i barova širom Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, u znak protesta protiv ruske invazije na Ukrajinu.

Guverner Nju Hempšira Kris Sununu najavio je uklanjanje ruskih alkoholnih pića iz prodavnica do daljeg. U Ohaju je guverner Majk Devajn najavio obustavu kupovine i prodaje ruske votke.

L. Luis Lukas, vodeći demokrata u Senatu države Virdžinija, takođe poziva na “uklanjanje sve ruske votke i svih drugih ruskih proizvoda” iz gotovo 400 državnih prodavnica.

Senator Tom Koton, republikanac iz Arkanzasa, napisao je na Tviteru: “Bacite svu rusku votku i, uz municiju i projektile, pošaljite prazne boce u Ukrajinu da ih upotrebe za molotovljeve koktele.”

Odbor za kontrolu alkoholnih pića Ontarija, najnaseljenije kanadske pokrajine, objavio je da će ukloniti “sve proizvode proizvedene u Rusiji” iz svojih 600 prodavnica. Slično se događa i u pokrajinama Manitoba i Njufaundlend, izvestio je Rojters.

Izvor: Beta, BIZlife

https://bizlife.rs/votka-leti-sa-zapadnih-rafova/

Pa ne ides na ferie, zna se ratno stanje...
sta se zna? Kao Kosovari su ziveli tesko i sad zive u raju i vredi izginuti da bi umesto slobe vladao taci. to klasicne populisticke price. gledas svog posla, protestujes i slicno. Da nije nato intervenisao kako bi prosli albanci na kosovu. pa bili bi proterani, prosli bi ko u rsk tj to bi bio uspeh vase debilne elite. a ziveli su bolje nego u maticnoj drzavi. I imali autonomiju. E sad da je albanija zapadna nemacka i srbija ne da razvoj kosovarima onda ok da se pobuniti. ovako elita vam je smece i da li vredi ginuti za nju.

Nato ce bas da stavlja bojeve glave u zamlju koja nema suverenitet na svojoj teritoriji , koja ima okupiran Krim...Ne bi Ukrajina mogla ni da bude kandidat za clanstvo, nikada...
Al ajde da uzmemo tu vasu mastu u obzir i da kazemo da je nato to hteo i da su gradjani Ukrajine to hteli... Imam sad jedno pitanje, posto se Ukrajina granici sa nato zamljama...Kada bi recimo narod ukrajine odlucio da udje u vojni savez sa Rusijom, da li bi ste tada opravdavali i razumeli eventualnu invaziju Ukrajine od strane Nemacke i Poljske ili vojske nato zemalja?
Заболиће те глава тако. 'Алијанса' нам демонстрира 50+ година да сила бога не моли и да је будућност у р(Н)атовању.
Сад све гријехе опрати због (за сад) мање русоинтервенције - неће моћи. Слиједи:

NatoBlato.png

Пуковник Оружаних снага Украјине Петрук пљачка лични транспорт мештанима Харкова како би га херојски покопао на првој линији фронта.

Ove sve Rusi treba da upregnu u obnovu nove ruske oblasti Ukrajine, tako sto ce da rade i grade sledecih X godina da bi stanovnicima Ukrajine bilo sto bolje i da im dignu standard.

sta se zna? Kao Kosovari su ziveli tesko i sad zive u raju i vredi izginuti da bi umesto slobe vladao taci. to klasicne populisticke price. gledas svog posla, protestujes i slicno. Da nije nato intervenisao kako bi prosli albanci na kosovu. pa bili bi proterani, prosli bi ko u rsk tj to bi bio uspeh vase debilne elite. a ziveli su bolje nego u maticnoj drzavi. I imali autonomiju. E sad da je albanija zapadna nemacka i srbija ne da razvoj kosovarima onda ok da se pobuniti. ovako elita vam je smece i da li vredi ginuti za nju.
Kosovari? Nova nacija ili...

Sve više Arapa podržava Putina i Rusiju​

SVIJET Autor:SRNA01. mar. 202223:52
Podijeli:

1646175095-2022-03-01T201614Z_1712745281_RC2PTS9UR998_RTRMADP_3_UKRAINE-CRISIS-EAST-750x486.jpg
Izvor: Proruske snage u Donjecku (REUTERS/Alexander Ermochenko)
Predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je sa prijestolonasljednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom el Nahjanom koji je konstatovao da Rusije ima pravo da osigura nacionalnu bezbjednost, saopšteno je iz Kremlja.

U razgovorima o situaciji u vezi s Ukrajinom, Putin je detaljno izložio uzroke, ciljeve i zadatke “ruskih specijalnih vojnih operacija za zaštitu Donbasa”.
Razmotren je tok realizacije sporazuma u formatu OPEK plus i istaknuta namjera da se nastavi sa koordinacijom dvije zemlje u interesu podrške stabilnosti svjetskom energetskom tržištu, navedeno je u saopštenju.
Putin i El Nahjan izrazili su spremnost za dalji razvoj bilateralnih odnosa strateškog partnerstva.
Tom prilikom istaknut je značaj konstruktivnog zajedničkog rada u okviru međunarodnih organizacija, prije svega UN, te izražena obostrana spremnost na dalji razvoj odnosa strateškog partnerstva, navedeno je u saopštenju.

Ростуризам: Турска, Египат и Тунис потврдили да чекају руске туристе

Турска воли руске паре ... Не хебу НАТО санкције 2%

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back