Rat u Ukrajini (17)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    130
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedan od pokazatelja je to da velika vecina ljudi koji odu iz Srbije ostanu tamo na zapadu iz cega proistice da tamo bolje zive. Jer da ne zive bolje vratili bi se.
Ima logike?
S druge strane sigurno se pre 20 godina mnogo lepse zivelo na zapadu, to tvrde i Nemci i Norvezani i Svedjani. Ali to nije pad standarda kakav ti pokusavas ovde da predstavis kao neki totalni kolaps i propadanje jer to nije.
Zasto ostanu zato jer stvore zivot na drugome mjestu. jednom kad zivis medju drugim ljudima postanes dio toga vise nego onoga sto si bio juce. Ne samo na materijalno uloozeno, muku, vrijeme i trud na drugome mjestu, mozda jos vise navika na nacin zivota koji je nedje drugo. Pritajena korupcija se nekad i ne primjeti toliko dok otvorena kao u Srbiji npr. upada kao stablo u tvoje oko.

I kako je premudri makronov djed završio svoje izlaganje?

U ratu se čovjek treba boriti za pravednu stvar. I kad izgubi pobjedio je.
U ratu se treba boriti da pobjedis. Jer je krvav, jer je zlo i jer sve treba uraditi da pobjedis sa sto manje stete.

Boli me k. za pravdu kad i jedna glava padne na glup nacin i covjek bude osakacen. Meni jedan zivot mog vojnika vrijedi vise nego protivnikovi 10.

NAJNOVIJE: Olena Zelenska, supruga ukrajinskog predsjednika Zelenskog, navodno je potrošila 40 000 eura na shopping u Parizu dok je posjetila zemlju kako bi molila za veću potporu Ukrajini, tvrde zaposlenici trgovine na internetu.
Ruska propaganda , ona je skromna i čuvarna žena visoke savesti , reći će svaki srpski Turčinov.

Zapravo si je Putin zabio autogol, po običaju.
Ukrajina dobija pomoć u tisućama generatora i transformatora kojima su dijelom već napravili paralelnu električnu mrežu o kojoj Rusi nemaju pojma. Zato i ruski napadi na eletro mrežu nemaju nekog utjecaja više od dan dva.
Au sinko, pa ti se bodeš.

FkA8CrOWAAAHur1

Brko briljira!
"Svjetsko prvenstvo u nogometu traje. Ali, Sergeju Muhajloviču, iz nekog razloga nisam ondje primijetio naše nogometaše. Ili samo ne gledam dovoljno", pitao je Lukašenko i nastavio:

"Štoviše, uspoređujem našu igru s igrom na prvenstvu. I oni tako igraju. I kao bivši nogometaš, koji je puno igrao, to me užasava. Ovaj sport, kao i mnogi drugi, u groznom je stanju. Kad sam vas imenovao ministrom, mislio da ćete vi kao vojnik koji voli i razumije sport, okrenuti situaciju."

Vojnik koji voli i razumije sport :lol:

Brko briljira!
"Svjetsko prvenstvo u nogometu traje. Ali, Sergeju Muhajloviču, iz nekog razloga nisam ondje primijetio naše nogometaše. Ili samo ne gledam dovoljno", pitao je Lukašenko i nastavio:

"Štoviše, uspoređujem našu igru s igrom na prvenstvu. I oni tako igraju. I kao bivši nogometaš, koji je puno igrao, to me užasava. Ovaj sport, kao i mnogi drugi, u groznom je stanju. Kad sam vas imenovao ministrom, mislio da ćete vi kao vojnik koji voli i razumije sport, okrenuti situaciju."

Vojnik koji voli i razumije sport :lol:
Zakazao, a imao jasnu zapovjed osvojiti svjetsko nogometno prvenstvo. :lol:

sta je antisemitizam? ono sto izrrael radi arapima?:eek: :think:
Овде је било речи о странци овога Тјагњибока који је и сам износио антисемитске или, да будем конкретнији, антијеврејске ставове и уопште наци-фашистичке и видимо да се Бајден радо рукује с њим.

Nema stajanja na granici između Njemačke i Poljske.
Zbog raznih sporazuma iz sredine devedesetih vojskice iz exYU ne organizuju manevre i vojne vežbe uz učešće rezervista, inače bi ti napamet znao sve puteve za brzo udaljavanje iz CRO dok se stvar ne smiri. Pričali mi ljudi da su slušali da je nekad u tzv JNA to umelo da potraje i po mesec-dva dana.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back