Rat u Ukrajini (14)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    122
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vladimir Putin Love GIF by Jef Caine

Matori, nemoj da te Đujić poseti kada zaspeš.

Vladimir Zelenski, kontroverzni sada već bivši predsednik Ukrajine pobegao je iz države u kojoj je obavljao funkciju predsednika! Ovaj sramni, kukavički čin napuštanja zemlje koja je u ratu, još je veći jer je to uradio na krajnje bizaran način – kamuflažom u ženu!

Vladimir-Zelenski.jpg

Bruka dovijeka – Zelenski pobegao iz Ukrajine

Jeste samo što je to bilo pre 23 godine i oni koji su imali 25 do 30 godina tada (a svakako nisu slali balavce u rat u Čečeniji) sada imaju 50, odnosno moji su ispisnici.

Dakle, teško da Rusi računaju baš na mobilizaciju 50-godišnjaka, veterana rata u Čečeniji.

To samo govori u prilog činjenici da se ovde stalno iznose neke tvrdnje lišene elementarne logike i bez ikakvog razmišljanja.
Sirija je bila poligon gde je polovina sastava armije u rotacijama stekla borbeno iskustvo. Ruske jedinice su se rame uz rame borile i jos uvek se bore sa asadovom vojskom protiv terorista. Rotacije su omogucile podizanje borbene efikasnosti svim vojnicima. Drugo, veliki broj rusa ima iskustva u privatnim kompanijama. Vagder je samo vrh ledenog brega.

Jeste samo što je to bilo pre 23 godine i oni koji su imali 25 do 30 godina tada (a svakako nisu slali balavce u rat u Čečeniji) sada imaju 50, odnosno moji su ispisnici.

Dakle, teško da Rusi računaju baš na mobilizaciju 50-godišnjaka, veterana rata u Čečeniji.

To samo govori u prilog činjenici da se ovde stalno iznose neke tvrdnje lišene elementarne logike i bez ikakvog razmišljanja.
Samo se teši.

Vladimir Zelenski, kontroverzni sada već bivši predsednik Ukrajine pobegao je iz države u kojoj je obavljao funkciju predsednika! Ovaj sramni, kukavički čin napuštanja zemlje koja je u ratu, još je veći jer je to uradio na krajnje bizaran način – kamuflažom u ženu!

Vladimir-Zelenski.jpg

Bruka dovijeka – Zelenski pobegao iz Ukrajine

To uopšte nije centralna tema njegovog izlaganja. U suštini i nebitna, referendum je stvar tehničke prirode, kako stanovništvo pripojenih oblasti pre sukoba uvek bilo proruski nastrojeno.

Čovek ukazuje na licemerje Zapada po pitanju Kosova i onoga što se dešava u Ukrajini. Dvoličnost, podlost, odsustvo bilo kakvog morala, prosto vrišti iz zauzetih stavova zapadnih političara i njihovih pristalica.

Ti nađeš za shodno da primetiš, kako eto Ćelavi nema obraza. Nema pečat.

Strašno.
Cim je izneo podatke o referendumu u tim regijama prestao sam da ga slusam, moguce da on ima drugacije misljenje o tome ali mora da zaradi svoj hleb, zato kazem obraz ko djon, glavna osobina jednog diplomate.

Za tvoju informaciju imam 50 godina, što ne menja činjenicu da tako besmisleno i nekontrolisano lupetaš da je to da se čoveku smuči.

Još uvek nisi odgovorio na pitanje gde je to 300.000 Rusa (a mobilisano je mnogo više) moglo da stekne BORBENO iskustvo kako si samouvereno tvrdio.

Ja sam, na osnovu informacija koje sam dobio iz Rusije od naših ljudi koji tamo rade, rekao da na primeru desetak mobilisanih apsolutno niko nije imao bilo kakvo borbeno iskustvo, samo su odslužili vojsku i ništa više.

Ti normalno nisi ništa konkretno odgovorio u svom komentaru nego si nastavio sa nepovezanim lupetanjem.

Dakle odgovori konkretno ili bolje ćuti
Mobilisano je oko 60000 njih koji su do avgusta bili u Ukrajini pa po isteku ugovora se demobilisali. Sad ih polako vraćaju u jedinice u kojima su bili.

Za tvoju informaciju imam 50 godina, što ne menja činjenicu da tako besmisleno i nekontrolisano lupetaš da je to da se čoveku smuči.

Još uvek nisi odgovorio na pitanje gde je to 300.000 Rusa (a mobilisano je mnogo više) moglo da stekne BORBENO iskustvo kako si samouvereno tvrdio.

Ja sam, na osnovu informacija koje sam dobio iz Rusije od naših ljudi koji tamo rade, rekao da na primeru desetak mobilisanih apsolutno niko nije imao bilo kakvo borbeno iskustvo, samo su odslužili vojsku i ništa više.

Ti normalno nisi ništa konkretno odgovorio u svom komentaru nego si nastavio sa nepovezanim lupetanjem.

Dakle odgovori konkretno ili bolje ćuti
A šta će im borbeno iskustvo?
Ozbiljno pitam. Dovoljno je da zna držati pušku i nišaniti.
Zaboravljaš koliko je danas jeftin ruski vojnik.

Novak lepo je naglasio Van Lazovici da , racune za Gas stavi sve na svoj sto ustvari rekao je da kada je naglasila da poivecane racune ,da se posalje Rusiji
uzvratio da se ti racuni posalju onima koji su i hteli da Gas se kupuje na "SPOTu" a zna se da je to i ona i trazila.

Novak advised the head of the EC to store the increased European gas bills on his desk​

Short link
October 14, 2022, 00:08

The head of the European Commission, Ursula von der Leyen, should send increased bills for gas and electricity to those politicians who opposed Russian energy resources. This opinion was expressed by Deputy Prime Minister of Russia Alexander Novak in an interview with Naila Asker-Zade on Russia 1.
We are talking about those people who supported the transition to the purchase of gas at spot prices, and also refused long-term contracts with Moscow, he explained.
“So send yourself the appropriate invoices, stack them on your desk, as they say, because you made those decisions. And we have a saying like this: no matter how much you wipe the mirror, you won’t become more beautiful from this, ” RIA Novosti quotes Novak.
In September, Ursula von der Leyen suggested that Europeans send increased payments for electricity and gas to Moscow.
As Russian President Vladimir Putin noted, the Russian side is not to blame for the fact that Europeans , as in the Middle Ages, stock up on firewood for the winter.

I ovde se dize moral , ukazujuci kako se hrabro ukrajinci drze i unistavaju Ruse i osvajaju sve vise i vise.
Nema ni reci o njihovim gubicima ali zato
Kazu da su 4 helikoptera srusili i to K 52...
a gde , nije navedeno...

National Post
National Post

FollowView Profile

Ukraine troops down four Russian helicopters in 18 minutes: air force​

National Post Staff -
React

Ukrainian military officials claimed Wednesday that they took down four Russian helicopters within a span of 18 minutes.
A Kamov Ka-52 Alligator military helicopter takes part in a military aviation competition in Russia's Krasnodar region.
A Kamov Ka-52 Alligator military helicopter takes part in a military aviation competition in Russia's Krasnodar region.© Provided by National Post
Both the Ministry of Defence and Air Force reported the attacks on social media.
“From 08:40 to 08:58 on October 12, anti-aircraft missile units of the Air Force destroyed at least four enemy attack helicopters (probably Ka-52s), which were providing fire support to the ground occupation forces in the southern direction,” the air force wrote on Telegram, according to a translation.
The statement notes that the attacks took place in southern Ukraine but gives no specific location.

Prilozi

• 1665708186170.png
    1665708186170.png
    68 bajtova · Pregleda: 10
Koliko ima Ohotnika Rusija, koliko znam nekoliko prototipova, znači to i nije u naoružanju još uvek

O broju Armata se špekuliše ali svakako nije neki impozantan.
Pitanje broj jedan jesta šta bi ona mogla da donese na bojnom polju imajući u vidu da Ukrajina i te kako ima protivtenkovskog naoružanja
Drugo pitanje je da li se isplati rizik da neka bude zarobljena i da tako prođe kao USA nevidljivi koji je posle svog pada u Buđanovcima povučen kao projekat
Па питао си шта није кориштено, нисмо улазили у разлоге некориштења.
Наравно да се многа оружја крију и чувају као могућа средства за матирање
противника. Број и врсту наоружања за коначни обрачун не можемо знати,
обе стране имају адуте које крију од јавности а многе ће бити развијене у
току самог сукоба. Не заборавимо да је атомска бомба развијена у току
ДСР-а огромним залагањем зараћених страна.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back