Rat u Ukrajini (14)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    122
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesi uračunao višu cenu energenata u krajnji proizvod? I cenu đubriva, ako ga bude, u cenu hrane?
Visokotehnološki proizvodi odavno više nisu eklskluziva zapada, Kina je stigla, a u nekim oblastima i prestigla zapadnu tehnologiju.

I nema nikakve veze koliko je slabija Rusija od zapada, imaju proizvod koji je zapadu potreban i tu je njihova snaga, a ne u BDP.
Kina ne zna ni dobru gumu za traktor da napravi, a kamo li dobar traktor. Hrana pretstavlja prosećno 13% izdataka prosječnog kućanstva u EU i njeno poskupljenje ne znaći puno. Samo da ti kažem, otkupne cene su počele da padaju kod seljaka, a to je znak da ima više ponude nego potražnje za robom. Uprkos tome, da je EU daleko najveći izvoznik hrane, se 50% sve uzgojene hrane na godišnjem nivou baca!!!!!
Snaga privrede je u inovativnosti i fleksibilnosti, a BDP je samo odraz toga. Rusija zapadu nije potrebna, jer ima sve što treba sam u pustopoljinama severne Amerike i Australije, a što nema, može se dobiti na ostalim kontinentima, u Africi i južnoj Americi. Zapad je kupovao od Rusije, jer želi stabilnu Rusiju, a ne haos na tom području.
A sad malo o Srbi Putinofiliću poput tebe. Čitam danas, što to osim rusofobije proizvodi Finska, u nekom komentaru na B92. Ovako na prvo mi pada par svetsko poznatih firmi: Nokia, Nokian, Wartsila, Ponsee, Valtra, Partek, Patria...
...ne mogu, da se setim ni jednog srpskog poduzeća, niti brenda...
A sad guglaj, pa nam kaži kada će Rusi, Kinezi, Indijci... napraviti produkte na tom nivou poput ovih iz tih Finskih kompanija...

Ne volim da postavljam slike ubijenih vojnika ali ovo je ono o čemu sam pisao još ranije, ukrajinski vojnici su lake mete dronovima koji ih na otvorenom ubijaju tako lako da jadnici nemaju izlaza niti se gdje mogu sakriti:

Pogledajte prilog 1238069

Sve ove žrtve idu na dušu nacističkom režimu u Ukrajini, biće im suđeno prije ili posle. Što prije ih zarobe sve manje će ljudi na obje strane stradati.
Užas, nebitno koji je vojnik u pitanju, sad sam video ovo :

+18

Sav užas rata i stradanja vojnika na frontu, još ovi kada postavljaju za nastradale Ruske vojnike neki bolesnici pišu -1 manje, mene je baš potreslo ovo stradanje ovih nesretnih Ukrajinskih vojnika.

Baš sam se potresoz:cry: , ozbiljno, uzeću nekoliko dana odmora od teme.

Kina ne zna ni dobru gumu za traktor da napravi, a kamo li dobar traktor. Hrana pretstavlja prosećno 13% izdataka prosječnog kućanstva u EU i njeno poskupljenje ne znaći puno. Samo da ti kažem, otkupne cene su počele da padaju kod seljaka, a to je znak da ima više ponude nego potražnje za robom. Uprkos tome, da je EU daleko najveći izvoznik hrane, se 50% sve uzgojene hrane na godišnjem nivou baca!!!!!
Snaga privrede je u inovativnosti i fleksibilnosti, a BDP je samo odraz toga. Rusija zapadu nije potrebna, jer ima sve što treba sam u pustopoljinama severne Amerike i Australije, a što nema, može se dobiti na ostalim kontinentima, u Africi i južnoj Americi. Zapad je kupovao od Rusije, jer želi stabilnu Rusiju, a ne haos na tom području.
A sad malo o Srbi Putinofiliću poput tebe. Čitam danas, što to osim rusofobije proizvodi Finska, u nekom komentaru na B92. Ovako na prvo mi pada par svetsko poznatih firmi: Nokia, Nokian, Wartsila, Ponsee, Valtra, Partek, Patria...
...ne mogu, da se setim ni jednog srpskog poduzeća, niti brenda...
A sad guglaj, pa nam kaži kada će Rusi, Kinezi, Indijci... napraviti produkte na tom nivou poput ovih iz tih Finskih kompanija...
Vidim koliko im je lako bez Rusije
Sad zamisli bez Kine
Samo prosipaš utehe i floskule bez ikakvog razumevanja koliko je vezana svetska ekonomija

Ja bi rekao da im je veći problem oružje , barem ono moderno unutra aktivnog sastava kopnene vojske, koje je značajno razbucano u ovih 8 mjeseci preko 7000 komada moderne opreme.
Najmodernije uglavnom i ne koriste, rijetko.
Ne bih sad o gubicima jer pretjeruju obje strane.
Razumijem zapad zasto siri vijesti o ruskim gubicima i njihovim navodno malim zalihama, treba vlastito stanovnistvo uvjeravati u isplativost naoruzanvanja Ukrajine, a ukrajinsko motivirati da ne odustaju.
Inace je opasno podcjenjivati bilo kojeg protivnika u bilo kojem smislu, a posebno Rusiju i njene vojne potencijale. Nema ih nitko kao oni.
Njihov problem nisu zalihe i moderno oruzje, vec pogresna taktika od samog pocetka, a ona se prvo odrazi na moral ljudi i na frontu i doma.

Za tvoju informaciju imam 50 godina, što ne menja činjenicu da tako besmisleno i nekontrolisano lupetaš da je to da se čoveku smuči.

Još uvek nisi odgovorio na pitanje gde je to 300.000 Rusa (a mobilisano je mnogo više) moglo da stekne BORBENO iskustvo kako si samouvereno tvrdio.

Ja sam, na osnovu informacija koje sam dobio iz Rusije od naših ljudi koji tamo rade, rekao da na primeru desetak mobilisanih apsolutno niko nije imao bilo kakvo borbeno iskustvo, samo su odslužili vojsku i ništa više.

Ti normalno nisi ništa konkretno odgovorio u svom komentaru nego si nastavio sa nepovezanim lupetanjem.

Dakle odgovori konkretno ili bolje ćuti
Lazu ili tvoji ili ti. Niko vise. A da imas 50 godina drugacije bi se izrazavao. Imao bi i drugaciji stav. To je privilegija koju mladi nemsju, s imace je vremenom i iskustvom. A odakle njima borbeno iskustvo razmisli malo

Političkim pritiskom na slabe vlade. Nema tu nikakve dobrovoljnosti. Mora da je u CRO još uvek toplo.
To mogu biti samo pretnje sankcijama ili ako su pojedini političari u pitanju da ih neće podržati na sledećim izborima.

Ne razumem to najbolje i ozbiljno pitam. Nije provokacija. :)

Izgledalo mi je da je baš ovo pravi trenutak da se EU otkači od SAD dominacije, drži jeftinih ruskih energenata i gradi sebi budućnost. Bez SAD bi mogli bolje i više da sarađuju sa celim svetom i pripreme se na vreme jačanja Kine. Ovako žrtvuju svoju budućnost. Mora da postoji baš jak razlog za to, pogotovo kod bogatih zemalja - Nemačka, Francuska.........

Koliko su rusi suplji i polupani kad sa tolikom vojskom i zermljom ne mogu ni ono što su osvojili da zadrže.Još će izgubiti i onaj jadni Krim koji su osvojili pre par god.Gađaju ih i po rusiji dok se kepec tupavi smeje i salje nespremne mobilisane vojnike u smrt.Kakav raspad od države gore i od pijanog Jeljcina!

Koliko su rusi suplji i polupani kad sa tolikom vojskom i zermljom ne mogu ni ono što su osvojili da zadrže.Još će izgubiti i onaj jadni Krim koji su osvojili pre par god.Gađaju ih i po rusiji dok se kepec tupavi smeje i salje nespremne mobilisane vojnike u smrt.Kakav raspad od države gore i od pijanog Jeljcina!
Ne znaš ništa niti o Rusiji niti o tom "pijanom Jeljcinu". Izveo bih ti sada Alfreda Koha da ti izlupa šamare ali je trenutno poternica podignuta protiv njega

Не душо, нити је руски Kiev, нити украјински Kyiv, јер они не пишу латиницом, већ је Киев и Київ.
Но то је мање битно, јер ми овде пишемо српским и треба: Кијев.
Kada vec pominjes latinicu. Jel jos neko razaznaje cinjenicu da Rusi nemaju Z i V u svom pismu? I da Z i V nisu nikakva slova? Ili su presli na latinicu a da sam javto propustio

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back