Rat u Ukrajini (14)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    122
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kina ne zna ni dobru gumu za traktor da napravi, a kamo li dobar traktor. Hrana pretstavlja prosećno 13% izdataka prosječnog kućanstva u EU i njeno poskupljenje ne znaći puno. Samo da ti kažem, otkupne cene su počele da padaju kod seljaka, a to je znak da ima više ponude nego potražnje za robom. Uprkos tome, da je EU daleko najveći izvoznik hrane, se 50% sve uzgojene hrane na godišnjem nivou baca!!!!!
Snaga privrede je u inovativnosti i fleksibilnosti, a BDP je samo odraz toga. Rusija zapadu nije potrebna, jer ima sve što treba sam u pustopoljinama severne Amerike i Australije, a što nema, može se dobiti na ostalim kontinentima, u Africi i južnoj Americi. Zapad je kupovao od Rusije, jer želi stabilnu Rusiju, a ne haos na tom području.
A sad malo o Srbi Putinofiliću poput tebe. Čitam danas, što to osim rusofobije proizvodi Finska, u nekom komentaru na B92. Ovako na prvo mi pada par svetsko poznatih firmi: Nokia, Nokian, Wartsila, Ponsee, Valtra, Partek, Patria...
...ne mogu, da se setim ni jednog srpskog poduzeća, niti brenda...
A sad guglaj, pa nam kaži kada će Rusi, Kinezi, Indijci... napraviti produkte na tom nivou poput ovih iz tih Finskih kompanija...
Screen%20Shot%202016-04-13%20at%2012.47.36%20PM.jpg

Pitanje je takodjer koliko su Rusi spremni da ratuju protiv cijelog zapada prakticno.
Nije njima problem naoruzanje vec vojnici. Rusija nije SSSR pa da za 5 minuta da uzbunu za 5 milijuna vojnika koji ne pitaju ni za razlog ni gdje idu.
Ovi danas hoce placu, hoce rezultate, a ima ih manje.
Mozda grijesim, ne znam.
Zapadu ne trebaju resursi da bi pobijedili Rusiju kao drzavu, njima treba pobjeda u Ukrajini.
Sto se tice mrtvih, isti problem imaju obje strane. Ukrajinci ako se ne budu borili izgubit ce drzavu, nema je vise. I zato im je lakse podnijeti sve te mrtve jer sa njihove tocke gledista znaju za sto ginu. Ali mozda i tu grijesim, vidjet cemo.

Па видиш да су спремни иначе би се предали без борбе.

Па може и да се стреља за дезертерство када се прогласи права мобилизација. Ово што сада раде није права мобилизација и ратно стање.

Како нису потребни ресурси за поризводњу наоружања које се свакодневно троши на фронту и захтева попуњавање недостајућим количинама?

Немају руси проблем са погинулим колико ови други зато и беже чим су слабији јер примењују неки вид доктрине овог ћелавог стаљинисте па их из тог разлога мељу широким спекром артиљеријско ракених система итд..

Vidim koliko im je lako bez Rusije
Sad zamisli bez Kine
Samo prosipaš utehe i floskule bez ikakvog razumevanja koliko je vezana svetska ekonomija
Kako to, da ja plačam gorivo i struju jeftinije nego pre 10 godina u sred EU?
Ja inaće nemam jedan proizvod ne iz Kine, još manje iz Rusije. Jer nemaju što da ponude, osim nekvalitetnog krša.

prije 29 minuta

Rusija: Ukrajinci granatirali skladište oružja u Rusiji

U ruskoj regiji Belgorod eksplodiralo je skladište streljiva koje su granatirali Ukrajinci, objavio je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov, prenosi državna ruska agencija RIA Novosti.
Kaže i da prema prvim informacijama nitko nije ozlijeđen.
Gladkov je također rekao da će lokalno stanovništvo biti odvedeno na sigurnu udaljenost.
Rusija tvrdi da ovo nije prvi napad na Belgorodsku oblast te da su stanovnici pograničnih sela evakuirani.
udri po stoci

prije 29 minuta

Rusija: Ukrajinci granatirali skladište oružja u Rusiji

U ruskoj regiji Belgorod eksplodiralo je skladište streljiva koje su granatirali Ukrajinci, objavio je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov, prenosi državna ruska agencija RIA Novosti.
Gladkov je također rekao da će lokalno stanovništvo biti odvedeno na sigurnu udaljenost.
Rusija tvrdi da ovo nije prvi napad na Belgorodsku oblast te da su stanovnici pograničnih sela evakuirani.
udri po stoci
Trgniće im to na nos, što kaže moj ćaća.

Air Forces Of Ukraine Suffer Losses Chasing Russian UAVs​

Last night, a Mig-29 fighter of the Ukrainian Air Force attempted to chase Russian Geranium-2 UAVs in the Vinnytsa region but failed. According to the Ukrainian side, the aircraft crashed as a result of a technical malfunction during the performance of military task. Some Ukrainian sources report that the fighter was hit by fragments of a kamikaze drone after the pilot struch the UAV. In its turn, the Russian Ministry of Defence did not comment on the incident. Judging by the livery, the crashed Mig-29 fighter belonged to the Ukrainian Falcons aerobatic team.

Su-24-1-768x576.jpg

Mig-1-768x373.jpg

Su-24-2-768x480.jpg

udri po stoci
Bold vjerujem Rusima, dematerijalizirani su...

Kada vec pominjes latinicu. Jel jos neko razaznaje cinjenicu da Rusi nemaju Z i V u svom pismu? I da Z i V nisu nikakva slova? Ili su presli na latinicu a da sam javto propustio
Да, ја сам то приметио на почетку и није ми било креативно објашњење. Касније сам чуо неко друго кога сада не могу да се сетим.

Anegdote ne dokazuju ništa verovao ili ne

Tako i ja poznajem Rusa koj u Americi zarađuje puno para, a 60% Amerike živi od čeka do čeka

BTW: Proveri delove za kompjuter, pa ćeš naći jednu etiketu gde piše "made in China"
Dobro poznajem statistiku. Izbacivanje Rusije za EU ne znaći puno, ali znaći za Nemačku, koja je najviše naslonjena na ruske energente. A i to ne bi bio problem, kad ne bi budale zatvorile nuklearne elektrane. Pa imaju zbog toga 3 puta skuplju struju nego ostatak EU. Amerikancima uopće nije potrebno, da žive od čeka do čeka sa njihovim primanjima, ali je problem pogrešno raspolaganje sa novcem. Jednostavno, ljudi troše preko svojih mogućnosti. Nije to problem samo kod amera, nego i kod evropejca i kod rusa i kod kineza i kod srba.....pa žive od čeka do čeka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back