Rat u Ukrajini (14)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    122
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
13. 10. 22. Украјинске ваздушне снаге су данас за само 18 минута обориле чак четири руска борбена хеликоптера Ka-53 :

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Jesu BRE, nepostojeće Ka-53, Ka-153 i Ka-253, samo da Ukri ne zapaze pokolj svoje avijacije - 4 kom za jedan dan izginulo u borbi sa Geranijumima:
cetiri jedinice srednjeg dometa u rangu naseg kupljenog Pansir S1 .Taman da pokriju deo Ukrajine koji Rusi nisu zauzeli, a mi jedva da mozemo aerodrom na Bataji :(
Sta ti je NATO tehnika
Nema ništa od toga, sad će Kh-59 (dometa 250km) da se pokaže.

Prilozi

• EC52AAD0-2F31-4B20-B890-DBAC412D0272.jpeg
    EC52AAD0-2F31-4B20-B890-DBAC412D0272.jpeg
    467 KB · Pregleda: 12
  • F72AC7FA-CB08-4406-9C24-ACA87E6017CD.jpeg
    F72AC7FA-CB08-4406-9C24-ACA87E6017CD.jpeg
    506,3 KB · Pregleda: 7
  • 8C61B6B5-2B4F-403E-9999-3464F882E8A7.jpeg
    8C61B6B5-2B4F-403E-9999-3464F882E8A7.jpeg
    250,1 KB · Pregleda: 8
Dobro poznajem statistiku. Izbacivanje Rusije za EU ne znaći puno, ali znaći za Nemačku, koja je najviše naslonjena na ruske energente. A i to ne bi bio problem, kad ne bi budale zatvorile nuklearne elektrane. Pa imaju zbog toga 3 puta skuplju struju nego ostatak EU. Amerikancima uopće nije potrebno, da žive od čeka do čeka sa njihovim primanjima, ali je problem pogrešno raspolaganje sa novcem. Jednostavno, ljudi troše preko svojih mogućnosti. Nije to problem samo kod amera, nego i kod evropejca i kod rusa i kod kineza i kod srba.....pa žive od čeka do čeka.
Buraz Amerikanci nemaju ni dovoljno obogaćenog uranijuma da očuvaju nuklearni arsenal
Pesimističniji od mene predviđaju da će biti denuklearizovani do 2052e

Kina ne zna ni dobru gumu za traktor da napravi, a kamo li dobar traktor. Hrana pretstavlja prosećno 13% izdataka prosječnog kućanstva u EU i njeno poskupljenje ne znaći puno. Samo da ti kažem, otkupne cene su počele da padaju kod seljaka, a to je znak da ima više ponude nego potražnje za robom. Uprkos tome, da je EU daleko najveći izvoznik hrane, se 50% sve uzgojene hrane na godišnjem nivou baca!!!!!
Snaga privrede je u inovativnosti i fleksibilnosti, a BDP je samo odraz toga. Rusija zapadu nije potrebna, jer ima sve što treba sam u pustopoljinama severne Amerike i Australije, a što nema, može se dobiti na ostalim kontinentima, u Africi i južnoj Americi. Zapad je kupovao od Rusije, jer želi stabilnu Rusiju, a ne haos na tom području.
A sad malo o Srbi Putinofiliću poput tebe. Čitam danas, što to osim rusofobije proizvodi Finska, u nekom komentaru na B92. Ovako na prvo mi pada par svetsko poznatih firmi: Nokia, Nokian, Wartsila, Ponsee, Valtra, Partek, Patria...
...ne mogu, da se setim ni jednog srpskog poduzeća, niti brenda...
A sad guglaj, pa nam kaži kada će Rusi, Kinezi, Indijci... napraviti produkte na tom nivou poput ovih iz tih Finskih kompanija...
Kinezi već prave takve proizvode, a imaju kapacitet da premaše zapad za bar duplo. Tek će praviti, njima će nakon ovog rata biti još lakše, Evropi teže.

Za prosečnog CNN gledaoca kao što si ti, to je novost i neverica. Ostali su svesni da odavno svakodnevno koriste kineske proizvode, od igle do lokomotive.
Nekada su to bile američke firme i njihovo znanje, ali danas je ta proizvodnja osvojena i kinezi imaju sopstvene patente u svakoj sferi industrije...

U ruskoj regiji Belgorod eksplodiralo je skladište streljiva koje su granatirali Ukrajinci, objavio je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov, prenosi državna ruska agencija RIA Novosti.

A jel se Vlačeslav zapitao zašto je danas to roknuto, a ne prije npr godinu dana?

Па и да си то што тврдиш да јеси опет не мења ништа. Потребна ти је стручна помоћ.
Не спаваш човече не скидаш се са теме.
Стручњак си за сва оруђа,за све видове и родове војске од опетативног до стратегијског нивоа и то је један од разлога да се обратиш за помоћ.
Promašio si temu.
Tema ne glasi "Moja fascinacija Frtajlerom" nego je tema o ruskoj okupaciji druge države

Да, ја сам то приметио на почетку и није ми било креативно објашњење. Касније сам чуо неко друго кога сада не могу да се сетим.
Mene ti znakovi podsecaju na lasere za preciznu indetifikaciju. Kao u fabrikama, kada naidje deo proizvoda sa odredjenim znakom , laser ga prepozna i masina ga gura u stranu i tako razvrstava razlicite proizvode bez uplita coveka. U teoriji , ako ni na terenu imao svoje jedinice sa razlicitim ulogama i svaka imala svoj znak kao obelezje i ako bi dron za nadgledanje sa velikih visina snimao i osmatrao, i naidje jedinica sa odredjenim znakom on automatski prepoznaje jedinicu i salje podatke u realnom vremenu gde je to potrebno. Ako indetifikuje jedinicu bez tih znakova salje ti artiljeriju. ….. eto imam sada ideju o konceptu o kom bih mogao detaljno da razmislim…

Dobro poznajem statistiku. Izbacivanje Rusije za EU ne znaći puno, ali znaći za Nemačku, koja je najviše naslonjena na ruske energente. A i to ne bi bio problem, kad ne bi budale zatvorile nuklearne elektrane. Pa imaju zbog toga 3 puta skuplju struju nego ostatak EU. Amerikancima uopće nije potrebno, da žive od čeka do čeka sa njihovim primanjima, ali je problem pogrešno raspolaganje sa novcem. Jednostavno, ljudi troše preko svojih mogućnosti. Nije to problem samo kod amera, nego i kod evropejca i kod rusa i kod kineza i kod srba.....pa žive od čeka do čeka.
O čemu ti drvis sta da zatvore.. Samo gorivo preko 2€/l ti izaziva krizu da ne idem dalje u željezo koje je otišlo preko 300% drvo ,rude i ostalo...Privreda EU he radila na malim marzama izbalansiranim do zadnjeg centa i kad dobiješ ovoliko povećanje troškova tu će masovno da se ide dole ...Vi to nećete osetiti do sledećeg leta tu i tamo će zatvoriti neki restoran kafana i sl .. Malo toga proizvodite ali će ček za socijalnu pomoć iz EU fondova biti sigurno dosta manji ..

Kinezi već prave takve proizvode, a imaju kapacitet da premaše zapad za bar duplo. Tek će praviti, njima će nakon ovog rata biti još lakše, Evropi teže.

Za prosečnog CNN gledaoca kao što si ti, to je novost i neverica. Ostali su svesni da odavno svakodnevno koriste kineske proizvode, od igle do lokomotive.
Nekada su to bile američke firme i njihovo znanje, ali danas je ta proizvodnja osvojena i kinezi imaju sopstvene patente u svakoj sferi industrije...
Idi van iz kuće, do prvog seljaka ili poduzetnika, i pitaj ga koje mašine želi imati i raditi sa njima.

U USA je beskucnik svako ko ne zeli da radi i zeli da zivi na ulici... I ima ih toliko, samo ako uzmemo da svakih cetrnaest sekundi strada po jedan perac prozora... Cuj 27 miliona :hahaha: To nebi odvaio ni Radovan Damjanovic....
Ok. Malo sam ih smanjio. Dosta njih pokusava da se skloni, ali ih ima i vise. Hteli ili ne da rade ima ih 27 miliona. Detroit je sveta buducnost Amerike

Mene ti znakovi podsecaju na lasere za preciznu indetifikaciju. Kao u fabrikama, kada naidje deo proizvoda sa odredjenim znakom , laser ga prepozna i masina ga gura u stranu i tako razvrstava razlicite proizvode bez uplita coveka. U teoriji , ako ni na terenu imao svoje jedinice sa razlicitim ulogama i svaka imala svoj znak kao obelezje i ako bi dron za nadgledanje sa velikih visina snimao i osmatrao, i naidje jedinica sa odredjenim znakom on automatski prepoznaje jedinicu i salje podatke u realnom vremenu gde je to potrebno. Ako indetifikuje jedinicu bez tih znakova salje ti artiljeriju. ….. eto imam sada ideju o konceptu o kom bih mogao detaljno da razmislim…
Занимљиво заиста, нисам о томе размишљао.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back