Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 44 55,0%
  • Još malo

glasova: 11 13,8%
  • Izgubiće

glasova: 25 31,3%

• Ukupno glasova
    80
⚡️Амерички сенатор Скот објавио свргавање легитимне власти у Венецуели и посаветовао Мадура да оде у Русију или Кину!

„Америка ће се побринути за јужну хемисферу. Ми ћемо се побринути за слободу и демократију.“

Људождерска је то нека „брига“ САД, злочиначка!

Хроника
Конгресменка САД Ана Паулина Луна: Запањује лицемерје званичника ЕУ, залажу се за наставак рата, иако сами не учествују у њему. Позивају на брисање читавих генерација руских и украјинских породица
уторак, 28. октобар 2025.

Америчка конгресменка Ана Паулина Луна оштро је критиковала европске политичаре који се противе мировним преговорима између Русије и Украјине, назвавши их — „социопатама“.

У објави на друштвеној мрежи X, Луна је поручила да је запањује лицемерје званичника Европске уније који се, како каже, „залажу за наставак рата, иако сами не учествују у њему“.

904z509_Screenshot-2025-10-27-191255.jpg

„Гледам како политичари у Европској унији осуђују мировне преговоре између Русије и Украјине, иако се ниједан од њих не бори на фронту. Позивају на брисање читавих генерација руских и украјинских породица. То је социопатија“, написала је Луна.

Њена изјава уследила је након што је агенција Блумберг 21. октобра објавила да европске земље, у сарадњи са Украјином, припремају план од 12 тачака за окончање непријатељстава. Према наводима извора који је говорио за ту агенцију, спровођење плана надгледаће међународни мировни савет којим ће председавати амерички председник Доналд Трамп.

Кључне тачке документа предвиђају прекид ватре и заустављање територијалних офанзива, повратак све „депортоване деце“ у Украјину, потпуну размену ратних заробљеника, као и гаранције безбедности и финансијску подршку за обнову земље.

Према истим изворима, план подразумева и убрзани процес приступања Украјине Европској унији, што је једна од тачака која изазива највише отпора међу европским политичарима које је Луна у својој објави жестоко прозвала.

(Политика)

Новинар британског таблоида The Sun одлетео је у Украјину да извештава о њеним „војним успесима“.

Уместо тога, био је сведок отмице свог преводиоца на контролном пункту и регрутовања у војску. Његов возач такође. Без икаквог поступка. Једноставно су нестали.

„Наш тим од три особе је збрисан... Наше опасно, скупо и дуго планирано путовање за извештавање је уништено.“

Не од Русије. Од стране самих украјинских снага, које очајнички покушавају да „попуне празнине на првој линији фронта“ свима које могу да заробе.

Ово сада зову „мобилизација“.
И ово није руска пропаганда. Ово су британски медији.
20251028_133631.jpg

⚡️Амерички сенатор Скот објавио свргавање легитимне власти у Венецуели и посаветовао Мадура да оде у Русију или Кину!

„Америка ће се побринути за јужну хемисферу. Ми ћемо се побринути за слободу и демократију.“

Људождерска је то нека „брига“ САД, злочиначка!

Хроника
Конгресменка САД Ана Паулина Луна: Запањује лицемерје званичника ЕУ, залажу се за наставак рата, иако сами не учествују у њему. Позивају на брисање читавих генерација руских и украјинских породица
уторак, 28. октобар 2025.

Америчка конгресменка Ана Паулина Луна оштро је критиковала европске политичаре који се противе мировним преговорима између Русије и Украјине, назвавши их — „социопатама“.

У објави на друштвеној мрежи X, Луна је поручила да је запањује лицемерје званичника Европске уније који се, како каже, „залажу за наставак рата, иако сами не учествују у њему“.

904z509_Screenshot-2025-10-27-191255.jpg

„Гледам како политичари у Европској унији осуђују мировне преговоре између Русије и Украјине, иако се ниједан од њих не бори на фронту. Позивају на брисање читавих генерација руских и украјинских породица. То је социопатија“, написала је Луна.

Њена изјава уследила је након што је агенција Блумберг 21. октобра објавила да европске земље, у сарадњи са Украјином, припремају план од 12 тачака за окончање непријатељстава. Према наводима извора који је говорио за ту агенцију, спровођење плана надгледаће међународни мировни савет којим ће председавати амерички председник Доналд Трамп.

Кључне тачке документа предвиђају прекид ватре и заустављање територијалних офанзива, повратак све „депортоване деце“ у Украјину, потпуну размену ратних заробљеника, као и гаранције безбедности и финансијску подршку за обнову земље.

Према истим изворима, план подразумева и убрзани процес приступања Украјине Европској унији, што је једна од тачака која изазива највише отпора међу европским политичарима које је Луна у својој објави жестоко прозвала.

(Политика)
Vau.
Lepa žena, lepe misli.
Zvala se jednostavno - Ana Paulina Luna.

Koje godine?
Rusi nisu Sovjetski Savez, i ako ratuju kao da jesu.
.
Небитно, Руси/Совјети, ради се о технологији ратовања.

Дронови су потпуно изменили ратовање и Руси ту одавно предњаче, тако да ове бомбастичне констатације како и даље ратују по рецепту СССР немају много везе са мозгом.

Они су то урадили раније, када је Украјина покренула антитерористичку операцију против самопроглашених Луганске и Доњецке републике још 2014.

Никаквог упада руских снага на ту територију тада није било, већ су масовним коришћењем извиђачких дронова откривали тачне положаје украјинских јединица које су милиције Донбаса уништавале артиљеријом и град ракетним системима.

Тада је план украјинске војске био да се пресече веза са руском границом и један крак офанзиве је упућен уз руску границу. Били су комплетно уништени. Сећам се тадашњих снимака уништене технике и нисам себи могао да објасним како су постигли такву прецизност, а онда сам на јубиту наишао на предавање неког америчког официра слушаоцима на Вест поинту које је било посвећено искуствима из тог сукоба где је објаснио да се радило о извиђачким дроновима (тада није било ударних).

Данас је немогуће да се направи продор двадесетак километара у дубину противника.

Док није било дронова могао је да се користи фактор изненађења и збуњености противника и за тих неколико дана обезбеде бокови и путеви снабдевања.

Данас после највише сат, два противник зна и колике снаге су извршиле продор, колика је ширина насталог коридора и види све слабе тачке.

Зато констатујем очигледно, да је у данашњем ратовању доток прецизних информација убрзан, а парадоксално је да је тиме успорено напредовање.

.

Zasto onda ne osudite rusku agresiju na Ukrajinu umesto sto istu podrzavate?
"To je drugo"

Znaš zašto? Zato jer Srbi vole za sebe govoriti da su "Mali Rusi", Rusi su srpska braća, i zato jer su ljuti na NATO zbog toga što je pomogao da ostanu bez dijela teritorija.

I zato im se sviđa ruski nacizam i zatiranje drugog naroda i države.
I to je okej.
Ono što nije okej je da se pritom pozivaš na neke principe i dosljednost.

Sanjamo kolektivno isti san.
U stvarnosti, Rusija uopće nije krenula s osvajanjem i okupacijom Ukrajine.

Orwell, jbt, sloboda je ropstvo, neznanje je moć.
Ja sam tebe već par puta pitao i ne sećam se da sam dobio odgovor.
Zar nije liceremerno, od pre svega tebe, kao političkog Hrvata, insistiranje na borbi do poslednjeg Ukrajinca, kada ste upravo vi Hrvati, suočeni sa neizbežnim vojnim slomom i jačim protivnikom ispred sebe, potpisali primirje sa RSK i JNA 1991. godine, pristali da se rasporede UN snage, te da se do konačnog rešenja problema u Hrvatskoj, dođe mirnim putem, kroz mirovni proces, pregovore i diplomatiju.
Zašto ste vi smeli da podvijete rep, a Ukrajinci recimo nemaju tu mogućnost?
Vama su neprijatelji bili krvožedni četnici, Ukrajincima su njihova braća Rusi. Zašto moraju voditi rat do istrebljenja. Ukrajinaca naravno.

Новинар британског таблоида The Sun одлетео је у Украјину да извештава о њеним „војним успесима“.

Уместо тога, био је сведок отмице свог преводиоца на контролном пункту и регрутовања у војску. Његов возач такође. Без икаквог поступка. Једноставно су нестали.

„Наш тим од три особе је збрисан... Наше опасно, скупо и дуго планирано путовање за извештавање је уништено.“

Не од Русије. Од стране самих украјинских снага, које очајнички покушавају да „попуне празнине на првој линији фронта“ свима које могу да заробе.

Ово сада зову „мобилизација“.
И ово није руска пропаганда. Ово су британски медији.
Pogledajte prilog 1807887
To je zato jer Rusi imaju ogromne gubitke kaže @Frtajler

:mrgreen:

Ja sam tebe već par puta pitao i ne sećam se da sam dobio odgovor.
Zar nije liceremerno, od pre svega tebe, kao političkog Hrvata, insistiranje na borbi do poslednjeg Ukrajinca, kada ste upravo vi Hrvati, suočeni sa neizbežnim vojnim slomom i jačim protivnikom ispred sebe, potpisali primirje sa RSK i JNA 1991. godine, pristali da se rasporede UN snage, te da se do konačnog rešenja problema u Hrvatskoj, dođe mirnim putem, kroz mirovni proces, pregovore i diplomatiju.
Zašto ste vi smeli da podvijete rep, a Ukrajinci recimo nemaju tu mogućnost?
Vama su neprijatelji bili krvožedni četnici, Ukrajincima su njihova braća Rusi. Zašto moraju voditi rat do istrebljenja. Ukrajinaca naravno.
Ne sjećam se pitanje, a ni sada me nisi pitao.. Valjda.
Imaš li pitanje ili ne?
Nisam ja filoputin da vrdam.

Vidi ga, dobio po repiću
Ko?
Kada?
Cime?
i odmah se razbahati.
Na osnovu cega ovo "mislis"?
Malo smo se uznemirili?
Zbog cega?

Spaljivac knjiga i bombarder biblioteka, zamislja da je adekvatan da ima misljenje i govori...
P.S. Mozes da se obracas tek kada vratis ili ponovis izreceno - "I ja bih bombardovao biblioteke i spaljivao knjige, kada bih mogao".
Do tada, tisina.

Ne sjećam se pitanje, a ni sada me nisi pitao.. Valjda.
Imaš li pitanje ili ne?
Nisam ja filoputin da vrdam.
A da. Sad sam se setio da sam već imao zadovoljstvo da se upoznam sa malim licemernim kućnim čarolijama.
Sa te vaše strane, ubedljivo je najbolju izjavu za Dnevnik dao gospodin koji je bez bilo kakvog ustručavanja izjavio da mu se živo **** za stradale Ukrajince ili Ruse, te da su što se njega tiče i jedni i druga niža rasa, koja nije na bilo koji način zadužila svet.
I to je meni skroz OK. Sa tim može da se radi.
Čim ga vidiš, odmah ne znaš ko je.
Poseban stepen ogavnost su pojedinci koji izražavaju tobožnju zabrinutost nad sudbinom Ukrajinaca, a zapravo ih preziru i mrze jednako kao i Ruse. Raduju se činjenici da su se u datoj situaciji našli kao izuzetno korisno topovsko meso protiv Rusa, kako su za njih i oni sami ništa drugo nego li Rusi.

Poslednja izmena:
A da. Sad sam se setio da sam već imao zadovoljstvo da se upoznam sa malim licemernim kućnim čarolijama.
Sa te vaše strane, ubedljivo je najbolju izjavu za Dnevnik dao gospodin koji je bez bilo kakvog ustručavanja izjavio da mu se živo **** za stradale Ukrajince ili Ruse, te da su što se njega tiče i jedni i druga niža rasa, koja nije na bilo koji način zadužila svet.
I to je meni skroz OK. Sa tim može da se radi.
Čim ga vidiš, odmah ne znaš ko je.
Poseban stepen ogavnost su pojedinci koji izražavaju tobožnju zabrinutost nad sudbinom Ukrajinaca, a zapravo ih preziru i mrze jednako kao i Ruse. Raduju se činjenici da su se u datoj situaciji našli kao izuzetno korisno topovsko meso protiv Rusa, kako su za njih i oni sami ništa drugo nego li Rusi.
Imaš li pitanje, ili ćeš samo pričati o tome kako "ne odgovaram"?

Back