Watchman
Buduća legenda
- Poruka
- 42.264
Dva komada američkih haubica koje se mogu lagano ukrcati u helikopter
Uništene na Hersonskom pravcu
Uništene na Hersonskom pravcu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To nije pakt, kao što je bio Molotov-Ribentrop i UK nije nikog napala poslije toga, kao što su Hitler i Staljin Poljsku i ostale.
Nude nam da nas ne prime u EU ali da nam ipak naređuju.Британска премијерка Лиз Трус и француски председник Емануел Макрон покушавају да формирају нови блок који ће се супротставити Русији и Кини.
"Циљ је да се уједине земље-кандидати за чланство у ЕУ које губе стрпљење за чланство у савез и на тај начин се супротставе покушајима Русије и Кине да стекну утицај на јужном и источном рубу Европе", јавља агенција.
Идеја је да се са кандидатима за чланство у ЕУ изграде бољи односи како би престали да се ослањају искључиво на инвестиције Русије и Кине.
На састанак су позвани, између осталог, Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Северна Македонија, Албанија, Јерменија, Азербејџан.
Evo, nude nam da se okrenemo protiv Rusije u zamenu za priliku da postanemo meta njihovih nuklearki. Odličan dil.![]()
Suplja prica...To nije pakt, kao što je bio Molotov-Ribentrop i UK nije nikog napala poslije toga, kao što su Hitler i Staljin Poljsku i ostale.
Kao i u ranije, Ukrajinci su iskoristili postojeću inicijativu na ratištu te su odabrali mesto i vrijeme napada.Opet su ih navukli kao majmune.
To nije pakt, kao što je bio Molotov-Ribentrop i UK nije nikog napala poslije toga, kao što su Hitler i Staljin Poljsku i ostale.
Nema potrebe da okolišeš, kada bismo bili punopravni član EU, utaja poraza bila bi daleko teža i opasnija. Što tebi svakao ne ide na ruku.Nude nam da nas ne prime u EU ali da nam ipak naređuju.
Zauzvrat dobijamo privilegiju da sebi pucamo u noge.
Kako su oni to lepo zamislili.
Znači ti tvrdiš da rešenje ekonomske krize leži u arhaičnim metodama proizvodnje.pocetkom 80-tih, fabrika Renault u Parizu je otpustila 20 000 radnika jer je uvela robote u proizvodnju. Po tebi, jel to firma dobro uradila i jel to napredni kapitalizam koji od naroda pravi socijalne probleme a sebi jahte i vile ?
Opet sam ja lično tema?Nema potrebe da okolišeš, kada bismo bili punopravni član EU, utaja poraza bila bi daleko teža i opasnija. Što tebi svakao ne ide na ruku.
Bilo je pomoci ali to nije odlucilo tok rata,a ako pratis razne zapadne history kanala na tv-videces da se sve vise forsira ta prica.Ne razumijem, Lend Lease podaci su javni, može ih se naći u knjigama desetljećima.
Promašio si sve do zadnjeg slova, voda je otela za tri dana i ukri su napravili prodor kroz ruske linije na tom mjestu.Kao i u ranije, Ukrajinci su iskoristili postojeću inicijativu na ratištu te su odabrali mesto i vrijeme napada.
Kad su Rusi sredinom rujna srušili branu na umetnom jezeru kod Krivog Riha, voda je odnela i pontonske mostove preko kojih se dopremala logistika za ukrajinski mostobran kod mesta Andrivka, na levoj obali reke Inhulets.
Prekid logističke linije na mostobranu Rusi su iskoristili za pokušaj likvidacije ukrajinskih jedinica na levoj obali rijeke. Dovukli su pojačanja za protuudar. Koncenrisali su raspoloživu artiljeriju i udare iz zraka taktičkim bombarderima. Ukrajinci su se povukli na lako branjive linije u naseljena mesta unutar dometa vlastite artiljerije s druge obale. Čak su u nekoliko navrata radili lažne napade prema mestu Davidiv Brid koje su Rusi „uspešno“ odbijali.
I što se dogodilo? Dok je većina ruskih jedinica bila angažirana na mostobranu, Ukrajinci su udarili na sasvim drugom kraju fronta, gde su Ruske snage bile bez rezervi i podrške artiljerije.
To što si napisao samo potvrđuje da si neobrazovan ali voliš da pmetuješ.a do 2022 o tome zapad nije smeo da pisne.........valjda se bojali rusa?
Niti je to njihova teritorija, a ni NATO proglasio Kosovo svojom.Pa to je sada njihova teritorija. I Ukrajina vrsi agresiju. Narodno receno isti fazon koji su ameri primenili na ovim prostorima
Pa osetljiv sam na laganje. Kao plašiš se da budeš meta nuklearnog napada, a znamo da ti je problem porez. Što manje budeš lagao, manje ćeš da dobijaš po repiću, što bi Frtajler rekao.Opet sam ja lično tema?
Zeznuto je kad ne umeš da mi odgovoriš argumentima pa moraš da se brukaš ličnim napadima i jadnim provokacijama...
Presmiješni ste, Rusija je ostala bez žitnice na pet godina, industrija uništena ili u postupku preseljenja i izgradnje.Bilo je pomoci ali to nije odlucilo tok rata,a ako pratis razne zapadne history kanala na tv-videces da se sve vise forsira ta prica.
Kao sto se forsira da su Sovjeti masovno silovali zene u Nemackoj i da im je to bila jedina preokupacija,dok se precutkuje sta su isti ti nacisti radili kada su upali u SSSR....
Pišeš gluposti samo da bi napisao nešto protiv mene.Pa osetljiv sam na laganje. Kao plašiš se da budeš meta nuklearnog napada, a znamo da ti je problem porez. Što manje budeš lagao, manje ćeš da dobijaš po repiću, što bi Frtajler rekao.
Inače, sad kao imamo nuklearni štit, pa ako dođe do globalnog nuklearnog rata, nama neće ni dlaka sa glave da fali. Radijacija ide samo u EU, i ne prelazi granicu. Ali ako uđemo u EU, e onda gubimo nuklearni štit, i nema granice za radijaciju.
nije tema...ali ipak...gledao sam snimke nakon zauzimanja berlina 1945. i skoro nakon kapitulacije mjesec ili dva....njemice vozaju bicikle pokraj ruskih vojnika koji paradno za američke snimatelje marširaju pokraj njih...Bilo je pomoci ali to nije odlucilo tok rata,a ako pratis razne zapadne history kanala na tv-videces da se sve vise forsira ta prica.
Kao sto se forsira da su Sovjeti masovno silovali zene u Nemackoj i da im je to bila jedina preokupacija,dok se precutkuje sta su isti ti nacisti radili kada su upali u SSSR....
u socijalizmu nije problem uvoditi robote u proizvodnju jer socijalizam prerasporedjuje radnike na druga radna mesta.Znači ti tvrdiš da rešenje ekonomske krize leži u arhaičnim metodama proizvodnje.
Nisam ukapiro da mislis na otpusteene radnike zbog automatizacije, mislim da je u redu da se smanji broj radnika autmatizacijom, niko od otpustenih nije ostao na ulici, stavise danas je zaposlenost u npr. Nemackoj veca nego te 74. koja je bila bas losa godina. Jahte i vile kapitalisti su imali oduvek i imace ih dok je sveta.pocetkom 80-tih, fabrika Renault u Parizu je otpustila 20 000 radnika jer je uvela robote u proizvodnju. Po tebi, jel to firma dobro uradila i jel to napredni kapitalizam koji od naroda pravi socijalne probleme a sebi jahte i vile ?
Presmiješni ste, Rusija je ostala bez žitnice na pet godina, industrija uništena ili u postupku preseljenja i izgradnje.
Samo Ameri su poslali hrane u količini od preko pola potreba stanovništva SSSR-a za cijeloga rata. Većinu goriva za sovjetske avione, gume i proizvoda od gume u 100% količini, čak su premjestili čitavu tvornicu guma iz Amerike u SSSR.
Da sada ne spominjem stotine tisuća kamiona, tisuće tenkova i aviona, municije.
Čak je i Britanija koja je bila na koljenima slala velike količine oružja i hrane u SSSR da ne kolabira i tako dovedu Britaniju još teži položaj, a poznato je koliko su Britanci oskudijevali u svemu.
Britanski propagandni poster iz 2.sr.
Pogledajte prilog 1231827