Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
FeGSNhFXoAEo_CE

Ne znam za taj raspad fronta, video sam da su rekli da se povlače na položaje dvadesetak kilometara istočno od Limana. To je već urađeno, sad ukrajinci osvajaju prazan prostor.

:kafa:
Osvajaju sve uz Oskol sjeverno od Limana. Eno se Ukropi slikaju u gradiću Borova. Krenuo je i napad na Lisičansk. U Hersonu ih Ukri probili 20km za jedan dan. Debakl.

Pa ok je ovakav popis, nije loše za znati ako ideš na neki tečaj preživljavanja od nekoliko dana u Afganistan,Somaliju, Jemen i slična ljupka mjesta.
Ipak druga armija svijeta ovim poručuje da si kao njen pripadnih syeban, oslonjen na samoga sebe, vječno u nekom okruženju i to ne na drugom kraju svijeta, nego odmah 20-30km udaljen od Majčice Rusije.
kazem ja da su amerikanc.....pardon, ukrajinci vec u Vladivostoku.

Naravno da su bili neprijatelji, sa nekom svojom predstavom kako se treba završiti rat u bivšoj SFRJ, koji su oni izazvali.
Šta drugo može biti strana, koja dejstvuje po vojnim objektima i jedinicama Republike Srpske, u trenutku dok njene položaje napadaju združenim snagama HV, HVO i ArBiH?

To što su oni povukli ular na svojim "kerovima" na zemlji, ima jedino veze sa činjenicom da im frend Sloba ne bi mogao izdurati još milion srpskih izbeglica, pa bi ili morao ući u rat ili bi pao sa vlasti.

Čuj Amerikanci nekog zaustavili i nešto srpsko spasili. Uvreda zdravog razuma.
Pitaj nekog iz Prijedora ili Banjaluke.

Kasno si čuo,oba tankera već istovarena ima više od deset dana.
Sledeće je pad Baidena i sredjivanje odnosa i smanjenje ratne retorike izmedju USA i Rusije a žrtveno jagnje EU i Ukraina...klasika,dokaz da Americi jaka EU ne odgovara.
Pisao sam ovde često o tome ali površnost balija i ustaša zatrpaše temu i besoredmetno je nastavljati.
EU je jako losa tvorevina kojoj je potrebna depedofilizacija i deneonacifikacija. U nekim segmentima i depederifikacija. To je jako losa kancerogena struktura puna stereotipa i predrasuda ispunjenih kolonijalnim frustracijama. Pre svega broj naseljenih je prevelik i treba prepoloviti populaciju. Britaniju treba prekopati i potopiti barem polovinujer geografski koci golfsku struju. To bi poboljsalo klimu u evropi. Ostatak ostrva pretvoriti u neku vratu zatvora rezervata i tu nabiti evropsku vladajucu elitu sa njihovim pratiocima i devijantnim prijateljima i koristiti ih kao divljac za safari lov. Novcem od zarade isplatiti Srbiji ratnu odstetu nanetu u proslih 100 godina. Eto jednog predloga resenja jednog problema. Siguran sam da bi Srbija sa tolikim novcem obnovila sebe, i da bi blagonaklono gledala na ostatak EU.

Mudro pitanje,proces koji je najtezi za radnike bio je potpuno automatizovan, nisam napisao da nije bilo radnika u VW vec u halama gde se pravila platforama, sasija Bube.
pocetkom 80-tih, fabrika Renault u Parizu je otpustila 20 000 radnika jer je uvela robote u proizvodnju. Po tebi, jel to firma dobro uradila i jel to napredni kapitalizam koji od naroda pravi socijalne probleme a sebi jahte i vile ?

EU je jako losa tvorevina kojoj je potrebna depedofilizacija i deneonacifikacija. U nekim segmentima i depederifikacija. To je jako losa kancerogena struktura puna stereotipa i predrasuda ispunjenih kolonijalnim frustracijama. Pre svega broj naseljenih je prevelik i treba prepoloviti populaciju. Britaniju treba prekopati i potopiti barem polovinujer geografski koci golfsku struju. To bi poboljsalo klimu u evropi. Ostatak ostrva pretvoriti u neku vratu zatvora rezervata i tu nabiti evropsku vladajucu elitu sa njihovim pratiocima i devijantnim prijateljima i koristiti ih kao divljac za safari lov. Novcem od zarade isplatiti Srbiji ratnu odstetu nanetu u proslih 100 godina. Eto jednog predloga resenja jednog problema. Siguran sam da bi Srbija sa tolikim novcem obnovila sebe, i da bi blagonaklono gledala na ostatak EU.
Цениш да би им Србија, у том случају, пужала подршку на антипедерском путу? Наравно, ако показују напредак :mrgreen: .

U stvari, u pravu si, nema potrebe da se žuri.
Lepo je rečeno, kada se završi proces u parlamentu, četiri nove oblasti će biti tretirane kao ruska teritorija i napad na njih će se smatrati napadom na Rusiju.
Mobilisane su rezerve, mobilisani su profesionalci, nova tehnika se prebacuje, uključujući Iskandere.
Ne vidim šta konkretno ukrajinci postižu osvajanjem nekih većih sela, umesto da se ukopavaju tamo gde jesu. Izgleda da je kod njih sve marketing.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back