Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Британска премијерка Лиз Трус и француски председник Емануел Макрон покушавају да формирају нови блок који ће се супротставити Русији и Кини.

"Циљ је да се уједине земље-кандидати за чланство у ЕУ које губе стрпљење за чланство у савез и на тај начин се супротставе покушајима Русије и Кине да стекну утицај на јужном и источном рубу Европе", јавља агенција.

Идеја је да се са кандидатима за чланство у ЕУ изграде бољи односи како би престали да се ослањају искључиво на инвестиције Русије и Кине.

На састанак су позвани, између осталог, Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Северна Македонија, Албанија, Јерменија, Азербејџан.

Evo, nude nam da se okrenemo protiv Rusije u zamenu za priliku da postanemo meta njihovih nuklearki. Odličan dil. :lol:
Nude nam da nas ne prime u EU ali da nam ipak naređuju.

Zauzvrat dobijamo privilegiju da sebi pucamo u noge.

Kako su oni to lepo zamislili.

Opet su ih navukli kao majmune.
Kao i u ranije, Ukrajinci su iskoristili postojeću inicijativu na ratištu te su odabrali mesto i vrijeme napada.
Kad su Rusi sredinom rujna srušili branu na umetnom jezeru kod Krivog Riha, voda je odnela i pontonske mostove preko kojih se dopremala logistika za ukrajinski mostobran kod mesta Andrivka, na levoj obali reke Inhulets.

Prekid logističke linije na mostobranu Rusi su iskoristili za pokušaj likvidacije ukrajinskih jedinica na levoj obali rijeke. Dovukli su pojačanja za protuudar. Koncenrisali su raspoloživu artiljeriju i udare iz zraka taktičkim bombarderima. Ukrajinci su se povukli na lako branjive linije u naseljena mesta unutar dometa vlastite artiljerije s druge obale. Čak su u nekoliko navrata radili lažne napade prema mestu Davidiv Brid koje su Rusi „uspešno“ odbijali.

I što se dogodilo? Dok je većina ruskih jedinica bila angažirana na mostobranu, Ukrajinci su udarili na sasvim drugom kraju fronta, gde su Ruske snage bile bez rezervi i podrške artiljerije.

To nije pakt, kao što je bio Molotov-Ribentrop i UK nije nikog napala poslije toga, kao što su Hitler i Staljin Poljsku i ostale.
Screenshot 2022-06-03 at 08.25.19.png

Ne razumijem, Lend Lease podaci su javni, može ih se naći u knjigama desetljećima.
Bilo je pomoci ali to nije odlucilo tok rata,a ako pratis razne zapadne history kanala na tv-videces da se sve vise forsira ta prica.
Kao sto se forsira da su Sovjeti masovno silovali zene u Nemackoj i da im je to bila jedina preokupacija,dok se precutkuje sta su isti ti nacisti radili kada su upali u SSSR....

Kao i u ranije, Ukrajinci su iskoristili postojeću inicijativu na ratištu te su odabrali mesto i vrijeme napada.
Kad su Rusi sredinom rujna srušili branu na umetnom jezeru kod Krivog Riha, voda je odnela i pontonske mostove preko kojih se dopremala logistika za ukrajinski mostobran kod mesta Andrivka, na levoj obali reke Inhulets.

Prekid logističke linije na mostobranu Rusi su iskoristili za pokušaj likvidacije ukrajinskih jedinica na levoj obali rijeke. Dovukli su pojačanja za protuudar. Koncenrisali su raspoloživu artiljeriju i udare iz zraka taktičkim bombarderima. Ukrajinci su se povukli na lako branjive linije u naseljena mesta unutar dometa vlastite artiljerije s druge obale. Čak su u nekoliko navrata radili lažne napade prema mestu Davidiv Brid koje su Rusi „uspešno“ odbijali.

I što se dogodilo? Dok je većina ruskih jedinica bila angažirana na mostobranu, Ukrajinci su udarili na sasvim drugom kraju fronta, gde su Ruske snage bile bez rezervi i podrške artiljerije.
Promašio si sve do zadnjeg slova, voda je otela za tri dana i ukri su napravili prodor kroz ruske linije na tom mjestu.

Opet sam ja lično tema?

Zeznuto je kad ne umeš da mi odgovoriš argumentima pa moraš da se brukaš ličnim napadima i jadnim provokacijama...
Pa osetljiv sam na laganje. Kao plašiš se da budeš meta nuklearnog napada, a znamo da ti je problem porez. Što manje budeš lagao, manje ćeš da dobijaš po repiću, što bi Frtajler rekao.

Inače, sad kao imamo nuklearni štit, pa ako dođe do globalnog nuklearnog rata, nama neće ni dlaka sa glave da fali. Radijacija ide samo u EU, i ne prelazi granicu. Ali ako uđemo u EU, e onda gubimo nuklearni štit, i nema granice za radijaciju.

Bilo je pomoci ali to nije odlucilo tok rata,a ako pratis razne zapadne history kanala na tv-videces da se sve vise forsira ta prica.
Kao sto se forsira da su Sovjeti masovno silovali zene u Nemackoj i da im je to bila jedina preokupacija,dok se precutkuje sta su isti ti nacisti radili kada su upali u SSSR....
Presmiješni ste, Rusija je ostala bez žitnice na pet godina, industrija uništena ili u postupku preseljenja i izgradnje.
Samo Ameri su poslali hrane u količini od preko pola potreba stanovništva SSSR-a za cijeloga rata. Većinu goriva za sovjetske avione, gume i proizvoda od gume u 100% količini, čak su premjestili čitavu tvornicu guma iz Amerike u SSSR.
Da sada ne spominjem stotine tisuća kamiona, tisuće tenkova i aviona, municije.
Čak je i Britanija koja je bila na koljenima slala velike količine oružja i hrane u SSSR da ne kolabira i tako dovedu Britaniju još teži položaj, a poznato je koliko su Britanci oskudijevali u svemu.

Britanski propagandni poster iz 2.sr.
Britain_Has_Sent_to_Russia…Our_Products_Fight_on_Russian_Fronts_-_DPLA_-_66c8ac9de0e377888aea2...jpg

Pa osetljiv sam na laganje. Kao plašiš se da budeš meta nuklearnog napada, a znamo da ti je problem porez. Što manje budeš lagao, manje ćeš da dobijaš po repiću, što bi Frtajler rekao.

Inače, sad kao imamo nuklearni štit, pa ako dođe do globalnog nuklearnog rata, nama neće ni dlaka sa glave da fali. Radijacija ide samo u EU, i ne prelazi granicu. Ali ako uđemo u EU, e onda gubimo nuklearni štit, i nema granice za radijaciju.
Pišeš gluposti samo da bi napisao nešto protiv mene.

Samo se ti nadaj da će neki štit da te spase i navijaj za aktuelni drang nach osten.

Jeste da vam predhodna tri puta nije uspeo, ali ovog puta sigurno hoće, imate preko 200 godina iskustva u neuspesima, što garantuje uspeh :mrgreen:

nije tema...ali ipak...gledao sam snimke nakon zauzimanja berlina 1945. i skoro nakon kapitulacije mjesec ili dva....njemice vozaju bicikle pokraj ruskih vojnika koji paradno za američke snimatelje marširaju pokraj njih...

Znači ti tvrdiš da rešenje ekonomske krize leži u arhaičnim metodama proizvodnje.
u socijalizmu nije problem uvoditi robote u proizvodnju jer socijalizam prerasporedjuje radnike na druga radna mesta.
Kapitalizam ima osnovni cilj profit kapitaliste a za otpustene radnike , zabole ga............
A ti otpusteni radnici, u oba sistema su nasa familija , prijatelji...............pa sam uvek zato da u fabrikama radimo sa cekicem i kljestima i da svi imamo egzistenciju, nego da ja bacam jaja i molotovljeve koktele na parlament jer sam dobio otkaz a nigde posla jer svi kapitalisti uvode robote u fabrike.
OSTAJE MI SAMO JEDNA MOGUCNOST DA PREZIVIM I PREHRANIM PORODICU...........DA SE PRIJAVIM U AMERICKI REGRUTNI CENTAR ZA RAT U UKRAJINI.

pocetkom 80-tih, fabrika Renault u Parizu je otpustila 20 000 radnika jer je uvela robote u proizvodnju. Po tebi, jel to firma dobro uradila i jel to napredni kapitalizam koji od naroda pravi socijalne probleme a sebi jahte i vile ?
Nisam ukapiro da mislis na otpusteene radnike zbog automatizacije, mislim da je u redu da se smanji broj radnika autmatizacijom, niko od otpustenih nije ostao na ulici, stavise danas je zaposlenost u npr. Nemackoj veca nego te 74. koja je bila bas losa godina. Jahte i vile kapitalisti su imali oduvek i imace ih dok je sveta.

Presmiješni ste, Rusija je ostala bez žitnice na pet godina, industrija uništena ili u postupku preseljenja i izgradnje.
Samo Ameri su poslali hrane u količini od preko pola potreba stanovništva SSSR-a za cijeloga rata. Većinu goriva za sovjetske avione, gume i proizvoda od gume u 100% količini, čak su premjestili čitavu tvornicu guma iz Amerike u SSSR.
Da sada ne spominjem stotine tisuća kamiona, tisuće tenkova i aviona, municije.
Čak je i Britanija koja je bila na koljenima slala velike količine oružja i hrane u SSSR da ne kolabira i tako dovedu Britaniju još teži položaj, a poznato je koliko su Britanci oskudijevali u svemu.

Britanski propagandni poster iz 2.sr.
Pogledajte prilog 1231827

Cirkus i suplja prica.
Zasto uopste i ulazim u raspave sa botovima..:dash:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back