Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je to kada nemaš pojma zašto se boriš i koji su ti vojni ciljevi:
Rusi znaju kako i zašto se bore. Oni su dokazali da su vitezovi ratovanja - ne ubijaju civile, naročito ne: starije, žene i decu, ne uništavaju kuće i objekte koji su od važnosti za tamošnje ljude ... Ništa vi, laprdala sa zapada i naci-gnjide, ne znate o Rusima i ratovanju ...Setimo se rusko-čečenskog rata. Taj rat je permanentno trajao više od 250 godina. Na tom ratu je L.N.Tolstoj zasnovao svoje remek delo Rat i mir... Kako je Putin to perfektno i zauvek završio? Seo je u borbeni avion, uzviknuo:

"Za mnom, junaci"

i tu svetu rusku zemlju oslobodio od zatucanih ferskih fanatika... Rusi su posle uložili na stotine milijardi dolara za obnovu Čečenije... Kako je Grozni, glavni grad te ruske provincije, izgledao tada, za vreme trajanja tih strašnih ratova, i kako izgleda sada svako se može uveriti, a da su Rusi doneli blagostanje Čečenima to u ovo vreme potrvrđuju hrabri Čečeni boreći se protiv nacista za svoju zemlju Rusiju ...

Siguran sam da će i Kijev da izgleda kao Grozni ovih dana, ali pre toga Putin mora da sedne u borbeni avion i uzvikne:

"Otadžbina zove, braćo! Za mnom, junaci!"

Poslednja izmena:
Skroz pogresno. Rusi imaju q. od kvaliteta za pjesadiju a takva im je i obuka.

Kakvi Himarsi i tehnologija (koja pomaze ko i svako oruzje), kad je nadmoc na terenu od 5-10 na 1. Ukr. se bolje krecu, bolje su obuceni, spremni, podrzani na svakii nacin.
Moderno ratovanje?

Dronovi i sve ovo se vec desavalo u Siriji.
A kako i cime se kreću..Sve je to jako misticno ..Kreću se najvise zeleznicom a ona na struju mostova more..Ruska komanda kao da se igra dok im ljudi ginu , nedgovorno u svakom slučaju prema njihovim ljudima na terenu..

ajde malo da se vratimo na pocetak.

2014 Majdan.

Rusi nisu na vapaje Janukovica i Azarova odgovorili i pao je Kijev, a onda su Rusi uzeli Krim i digli Donbas. Sad neki kazu Rusija nije bila spremna. Ali cekaj , da li je Ukrajina bila spremna i zasto nisu oni krenuli na Krim da ga povrate? Sve sto su uradili je da su stabilizovali front kod Donbasa i povremeno ga tukli artiljerijom. I tako 8 godina.

A za tih 8 godina UKRAJINA i Rusija spremale su se intenzivno za obracun koji je poceo u februaru o.g.

Mi ne znamo sta je sve u tih 8 godina dotureno Ukrajini niti sta je Rusija u medjuvremenu sve uradila. Sta ako je u Ukrajini vec sada atomsko oruzje?

Drugo, ocigledno je da Rusija ima velikih problema sa izvidjanjem i prepoznavanjem jer NATO gotovo nesmetano salje svako oruzje Ukrajini, a Moskva non stop sre o HIMARS-ima ali sta ako je u Ukrajini vec sada americki avangard i spreman da razori Donbas i Novorusiju. Kercki most itd ? Da li iko to zna.

Dakle i laiku je prosto neverovatno kako i zasto je pao Liman? Npr zar Rusija nije mogla avijacijom da sprzi Ukrajince dok su napredovali prema Limanu. Eto samo to. I naravno Moskva govori o ispravljanju fronta, povlacenju na strateske kote, reorganizaciji, ukljucivanju novih snaga. OK, ali gde je tu avijacija da odradi posao da artiljerija i pesadija imaju manje posla.

Meni se cini da Rusija salje ovih 300000 nesrecnika valda da idu bajonetima na Ukrajince. Ako je to plan, mislim da ce Rusija pobediti, ali sa 20 miliona mrtvih.

Siguran sam da će i Kijev da izgleda kao Grozni ovih dana, ali pre toga Putin mora da sedne u borbeni avion i uzvikne: "Otadžbina zove, braćo! Za mnom, junaci!"

То се наравно неће десити...и који би били ти ''јунаци'' што би кренули за њим?Ова насилно мобилисана клинчадија која ни пушке ни рата није видела осим на филму?

Путин је већ одавно морао/требало да уради нешто што би преокренуло ток рата али се то није десило...знамо и разлог,РФ очигледно нема потенцијал за освајачки рат,нема ни људе ни технику...нема ништа,дупло голо...

Шта год неко лично мислио и желео треба бити реалан и објективан

1664698211780.png

Pad Limana posvađao rusko rukovodstvo: Kadirov i Prigožin se obrušili na generale

Rusija je izvrsla agrarnu reformu od 2014-te naovamo pa ce moci da se snosi sa ovim ratom protiv zapada
Taktičko povlačenje iz Limana kako bi se izbegli gubici. Ništa novo, ne palite se.
Ja sam prognozirao pad limana pre nedelju dana.
Uskoro ce i Lisicansk da padne, a posle ukre ne zaustave ni do Mariupolja ako rusi nesto ne promene

iz moskve se ponajbolje ne vidi liman...znam ja da putin voli loviti veprove sa šojgujom ali prijateljstvo je jedno a posao drugo a šojgu je zakazao...valja mlađe željne borbe a bez predrasuda uvaliti u vatru a ne birokrate...

Svi saveznici u ratu doprineli su slabljenju i porazu Nemacke i Japana bez toga ne bi povratili istocnu Poljsku, Kurile, Sahalin i jos ponesto, oni koji veruju da su rat dobili Rusi sami grdno se varaju.
Ameri i Britishi nisu smeli da prismrde kontinentalnoj Evropi sve dok nisu bili sigurni da SSSR uzima Berlin.
Cuj oni pomogli? Kome su to pirgavi pomogli, a da to nije bila pomoc tipo: sad ci da dam $ a da uzmem tri?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back