Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nato pakt im je dao neku sicu,ameri su im dali staru tehniku za koju rusi nemaju niti ce imati odgovor,sad tek dolaze moderne igracke,bolje da ovi ljudi i tehnika ruska nije ni dolazila al vidjeces uskoro sta su prave,moderne americke igracke
Postoji samo jedna mogucnost jos, za sve ovo, a to je da i Rusi zele da zamajavaju i da imaju keca iz rukava i da namerno ne vade svoju naprednu i savremenu tehniku.

To je jedino jos preostalo logicno objasnjenje zasto posustaju na svim terenima a ocekivalo se mnogo vise, i vec neko vreme mi to pada na pamet.

Evo ilustracije kvaliteta poljskih “haubica” Krab - cev odletela - usijana se pa se zaglavila granata i otišlo sve kod đavolove mame od natpritiska. Možda i detonacija u cevi, mada cev nije nešto rascvetana;

21E897C2-7F5F-47AE-A173-7D7AC3D65AE9.jpeg

Koja solidna vecina? 51-49?
:D
Umfrage je napravljen dok je jos postojao Severni Tok 1 & 2...
Pitaj ih ponovo kad stigne godisnji obracun za gas i struju.
Kad krenu masovna otpustanja, ima da pevaju "Kaljinku" u horu...
Jedan Nijemac za energente potroši 2,7% svojih primanja, 4% koje će biti ili je mu znači koliko i meni s kim je Severina danas općila.
Da Njemačkom vladaju jebeni ljevičari već je druga priča, ali ako dođu na vlast ljevičari Rusiji je puno crnje vjeruj mi, neće prodat ni 1 litru nafte a Ukrajina će dobiti sve što bude tražila.
Nijemci su disciplinar i obrazovan narod, Rusi su Slaveni, impulsivni i bahati, Nijemci su čista suprotnost, proračunati, hladnokrvni i temeljiti.

Ne vidim zašto da ne - udara se u ono što se vidi, plus po svemu u vlasništvu novopečenih koji podržavaju Zelenog.

Ako opet zahebava, onda masovni udar - 30-50 taktičkih po jedinicama na položajima, i prodor tenkovima i mehanizovanom pešadijom bez otpora - to je bio ratni plan obe strane za vreme Hladnog Rata.
Па нарочито на почетку медијски одјек у свету би био велики и негативан. Сада ће већ нешто морати да се мења, наслућује се.

Evo ilustracije kvaliteta poljskih “haubica” Krab - cev odletela - usijana se pa se zaglavila granata i otišlo sve kod đavolove mame od natpritiska. Možda i detonacija u cevi, mada cev nije nešto rascvetana;

Pogledajte prilog 1230846

Koliko se tuce agresor cevka pregorela. Lake joj rane junacke, doce druga na njeno mesto koja ce jos jace mlatiti Ruse.

Pogledao sam, taj grad Liman 22 000 stanovnika u miru ,sada verovatno 5~7000.Ne znam zasto je toliko znacajan za Ruse i Ukrajince. Trebalo bi da je tu negde predpostavljena granica tih anektiranih teritorija. Citao sam i izjave Kadirova ,za koga sumnjam da prisustvuje kolegijumima generalstaba Rusije. Ne vidim nikakve dramaticne preokrete.
Kao laici mozemo da komentarisemo da su tu neke elitne ukrajinske jedinice i nesto slabije obucene ruske. Videcemo kada dodje zima u kom ce to pravcu da ode i kada dodju rezervisti za sta su oni sposobni
Strateski je bitan navodno kao "cvor". Povukli su se da ne bi bili opkoljeni. Znaci bilo ih je dosta tu ali procena je da bi izginuli dosta. Sada Ukrajinci mogu dalje na sever od tog grada a Rusi se utvrdjuju u Donjecku gde mogu. Jedno je sigurno, ovaj rat mi se ne dopada uopste, moze biti uzasnih posledica ako Putinu krene da se drma vlast ozbiljno, a jedino sto mi je drago je sto su domaci isprani mozgovi videli da ne mozes osvojiti Ukrajinu za 3 dana, celu, a da "Nato" ne bi izdrzao ni "5 minuta rata sa Rusijom", kako se zborilo 2 sata nakon objave o napadu Russiue na Ukrajinu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back