Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Screenshot_2022-09-22-23-08-30-95_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

Мени су драги сви нормални људи.

Зато је национализам глупост. Ко вас хебе што сте Срби, ја вам јабуку из руке не бих узео да не добијем лепру или бубонску кугу.

Али ти Руси су моји, као и сваки нормалан човек.
Ovo deluje da i ti nisi tacno shvatio sta si napiso. z:shock:

Čečeni, dagestanci trt mrt ima li rusa medju mobilisanima?

Nikada Rusi nisu izgubili rat kad su ratovali zajedno sa Tatarima protiv svojih neprijatelja.

Ko poznaje malo vise istorije od petog osnovne, taj ce znati da su Napoleona u Rusiji porazili ne Rusi, nego Bashkiri.
Nikoga se Napoleon nije plasio, sem Bashkira koji su sami dosli da pitaju Cara da mu slucajno ne treba nesto vojske.

Chukche su bili najbolji snajperisti za vreme 2. SVR itd.

Et doslo vreme da Rusi ratuju skupa sa Bashkirima, Tatarima, Cecenima, Tuvincima, Mordvincima itd... protov svetskog zla....

Pročitajte malo o Ruskoj "tranziciji" i "privatizaciji" nako raspada SSSR-a pa će vam se samo kazati, valjda. I ja sam bi u Njemačkoj prije 15 godina vjerujte mi da su živjeli bolje nego sada. Rusi generalno ,izuzev elite, vjerojatno žive bolje sada nego prije 15 godina. Neznam gdje ste bili u Rusiji, ali Rusija je ogromna i centar Moskve ili bilo kojega velegrada ne predstavlja Rusiju.
Bio sam na severu. Stacioniran u Piteru. Razgledao malo u radiusu 400km.

Ne cita mi se o aslunderima i tranzicijama. Da bi covek bio besmrtan sve sto treba da radi je da ne pije Coca Colu.

Стварно је тужно кад видиш да у тај рат иде само и искључиво Монгол и руска убога сиротиња.

Мобилизације у Москви нема.
Jeste, a inače u američke i nato ratove ide sve elita sa Times Squarea, Beverly Hillsa, Martinoga vinograda i ostalih elitnih destinacija.

Ti si u Rusiji?

Kada sam prvi puta došla u Rusiji primjetila sam da uopće nisu eurocentrični i da su im vijesti iz Europe na 3-4 stranici novina, ono usputni neki događaj.
To samo Europa umišlja sebi da je bitan faktor nekome.
To je i moj utisak o Rusima. Upoznavala sam Ruse i Ruskinje po seminarima u inostranstvu i uvek ostala zatečena njihovom totalnom nezainteresovanošću za ostatak Evrope. Kao da joj sami ne pripadaju. O nama često jedva da su nešto znali, čuli su za Jugoslaviju i da se raspala, ali ko je tu ko, šta i gde, često niti su znali niti ih je interesovalo. Nismo to samo mi bili u pitanju nego svi ostali Evropljani. I onda kada čitam kako će Rusi očajavati u izolaciji - meni bude smešno. Jer njima je skroz dobro u toj njihovoj samoizolovanosti i mi im ni ne trebamo. To je ogromna zemlja na dva kontinenta sa specifičnom kulturom i mentalitetom. Oni nisu kao ostatak Evrope.
O Aziji da i ne govorim. Za njih je Evropa daleki kontinent o kome baš i ne znaju mnogo ili često ništa. Za većinu zemalja nisu ni čuli, kao ni mi za mnoge azijske. Okrenuti su primarno sebi, tj. drugim azijskim zemljama sa kojima uglavnom sarađuju i kulturološki su im bliske. Mi smo za njih egzotika, kao oni za nas.
Pretpostavljam da je slično i sa drugim kontinentima.
I onda se vratiš u Evropu i vidiš koliko su ljudi ovde uvereni da se svet vrti oko njih, da smo mi, Evropljani = svet, da to što je neka evropska država nešto rekla odjekuje svuda. A nije tako. Iluzija evropske važnosti.
Evropa misli da će ceo svet propasti ako ona propadne. A neće. Čak iako Evropa sebe nastavi da izoluje i marginalizuje od ostatka planete glumatajući važnost (kao sada sa ovim sankcijama Rusiji) - svet će sasvim fino nastaviti dalje bez nje. Što se pre to shvati i probudi iz sna, to bolje.

Обична пропаганда. За толико број путника треба преко 300 летова а ЕрСрбија мало лети. Погледај из Москве за Београд:
Pogledajte prilog 1225983
Слободно провери број летова па помножи са, по лету 150 људи (а319), 4000:150=26 недеља или пола године, под условом да су на лету све Руси и нико други?
Сад размисли, ако су и купили карте, нису одлетели и како онда беже?
Сад пробај да укључиш мозак и објасниш, ако су и купили да ли су и побегли?
Ne leti samo Air Serbia vec i Turci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back