Branko Lori
Zaslužan član
- Poruka
- 108.617
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pancir rešeta HIMARS, ali za Ukre i navijače nema boljeg - može i jednoobrazni žuta slika da se stavi - samo nazoveš npr: “ruski tenk u plamenu u krupnom planu” i to će da se deli okolo… haha!Ево и доказа да су Укри оборили 5 комада одједном, јасно се виде дупли ротори КА52
Све документовано

Upravo tako. Vecina nema pojma nista o Srbiji isto kao i Ameri. Totalno im se ebe za tamo neku Srbiju.To je i moj utisak o Rusima. Upoznavala sam Ruse i Ruskinje po seminarima u inostranstvu i uvek ostala zatečena njihovom totalnom nezainteresovanošću za ostatak Evrope. Kao da joj sami ne pripadaju. O nama često jedva da su nešto znali, čuli su za Jugoslaviju i da se raspala, ali ko je tu ko, šta i gde, često niti su znali niti ih je interesovalo. Nismo to samo mi bili u pitanju nego svi ostali Evropljani. I onda kada čitam kako će Rusi očajavati u izolaciji - meni bude smešno. Jer njima je skroz dobro u toj njihovoj samoizolovanosti i mi im ni ne trebamo. To je ogromna zemlja na dva kontinenta sa specifičnom kulturom i mentalitetom. Oni nisu kao ostatak Evrope.
O Aziji da i ne govorim. Za njih je Evropa daleki kontinent o kome baš i ne znaju mnogo ili često ništa. Za većinu zemalja nisu ni čuli, kao ni mi za mnoge azijske. Okrenuti su primarno sebi, tj. drugim azijskim zemljama sa kojima uglavnom sarađuju i kulturološki su im bliske. Mi smo za njih egzotika, kao oni za nas.
Pretpostavljam da je slično i sa drugim kontinentima.
I onda se vratiš u Evropu i vidiš koliko su ljudi ovde uvereni da se svet vrti oko njih, da smo mi, Evropljani = svet, da to što je neka evropska država nešto rekla odjekuje svuda. A nije tako. Iluzija evropske važnosti.
Evropa misli da će ceo svet propasti ako ona propadne. A neće. Čak iako Evropa sebe nastavi da izoluje i marginalizuje od ostatka planete glumatajući važnost (kao sada sa ovim sankcijama Rusiji) - svet će sasvim fino nastaviti dalje bez nje. Što se pre to shvati i probudi iz sna, to bolje.
Ma OK je sve što kažete, ali onda nemožete pričati o stanju u Rusiji nego o stanju u "Piteru". Zapravo ovo uopće nije rasprava sa vama nego je @De Sisti napisao nešto o Rusiji i na to sam ja reagirao. Svako dobroBio sam na severu. Stacioniran u Piteru. Razgledao malo u radiusu 400km.
Ne cita mi se o aslunderima i tranzicijama. Da bi covek bio besmrtan sve sto treba da radi je da ne pije Coca Colu.
ova izgleda ko neka džegerkina profilna
A za ceo svet je on bio Amerikanac.Hrvatska je svijetu dala Teslu![]()
Znaci nema dobrih novosti za Liberaste i Pobegulje, nema vise kuda da se bezi.
Свестан сам у каквом је стању била руска војска до доласка ВВП-а и то могу да детаљно објашњавам по видовима и родовима какво је стање било али не могу да схватим да неке елементарне ствари нису се урадиле и да су направљене грешке које нису смеле да се десе ни свршеним академцима у малим армијама а камоли искусним генералима у једној таквој војсци. Ја не причам о некој прескупој опреми, причам о веома јефтиним и јако једноставним стварима које нису смеле никада никада никада да се десе једној таквој армији.Jesi li ti svjestan da je Rusija bila na koljenima kada je VVP došao na vlast. Morali su se odrediti prioriteti, koji su (ispravno) usmjereni na obranu Ruske Federacije. Modernizirani su sustavi odvraćanja tzv "nuklearna trijada" i PZO (PVO). Morate da se odmaknete od USA doktrine koja se bazira na zračnoj premoći nad slabo naoružanim protivnikom, a i ta doktrina je polagano brušena nakon ogromnih gubitaka u Vijetnamu. Svoje slabosti najbolje je iskazala davne 1999 gdje čitav NATO nije uspio da eliminira zastarjeli i neodržavani PZO sistem jedne zemlje koja je deset puta manja od Ukrajine. Iskander je taktički raketni sustav koji se obično koristi protiv visoko vrijednih ciljeva, i to što vi ne vidite da se koristi ne znači da isti ne radi. LP.
Covek je bolestan.
Ova je devojka za baba Neevenku...ova izgleda ko neka džegerkina profilna
zvanično najmoćniji čovek na svetu btw
Znaci Markale i Srebrenica izmisljenje, znaci slazes se.Ne znam, mene ovi kvazi ubijeni civili u tzv donbasu podsecaju na Racak, Markale i Srebrenicu.
Znaci izmisljeno.
A jos tviteru prijavljivali sadrzaj kao opasan nije za mladje od 18 i slicno . Besni su.
To te june nece muneNisu još, ali bilo bi mi drago da imam zeta ili snahu iz Rusije.