Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sta ce da rade u Nemackoj?
EU ostaje bez industrije, bez masina, gde bi jedan tehnicar mogao da radi, da prodaje kikiriki?
U SAD nece biti mesta za sve.

Zao mi je Frtajler, ali ti si mnogo glupli nego sto sam mislio.
EU ostaje bez industrije i bez mašina, ali ja sam glup, a ne ti?
Ma duhovito za popizdit.
Zbog čega ostaje bez industrije? Zato jer Rusija zavrće gas? Pa nije to tvoja raspala palanka da ovisi o donacijamai socijalnoj pomoći. BDP EU je na razini BDP USA (i 15x veći od BDP Rusije), o tehnološkim dostignućima i inovacijama da u ne govorim, a ti tvrdiš da će propasti jer, eto, nemaju gas. :lol:

mogu oni šta hoće ali dok politika vodi igru neće ići to ponajbolje...putin još uvijek kalkuliše i nije prihvatio činjenicu da se rat može zaustaviti smo na bojnom polju...
pa ovo je ta tačka gde bi se rat mogao još rešiti politički. mi ne znamo šta se krije iza onog oslobađanja zarobljenika i ovih povlačenja.

ako bi ukri prihvatili neutralnost i federalizaciju zemlje ukrajina bi još mogla opstati.a ljudi manje ginuti. granice oblasti bi bile kombinacija interesa obeju strana. a koje su oni to najbolje znaju.

Poslednja izmena:
EU ostaje bez industrije i bez mašina, ali ja sam glup, a ne ti?
Ma duhovito za popizdit.
Zbog čega ostaje bez industrije? Zato jer Rusija zavrće gas? Pa nije to tvoja raspala palanka da ovisi o donacijamai socijalnoj pomoći. BDP EU je na razini BDP USA (i 15x veći od BDP Rusije), o tehnološkim dostignućima i inovacijama da u ne govorim, a ti tvrdiš da će propasti jer, eto, nemaju gas. :lol:
Nije Nemackoj gas zavrnula Rusija nego SAD...

Ko je citao ovu temu od pocetka, i brojao navodno unistene HIMARS sisteme mogao je brat brat nabrojat nekih 100 komada. Inace u Ukrajini ih ima ukupno 16
Cifra je oko 30 komada, računajući zapadne derivate istog oruđa. Kad saberem sve objave Rusa (možda sam neku propustio) ispada da je uništeno oko 12 komada.
Istina je da nisam video ni jedan jasan video koji to dokazuje.

Cifra je oko 30 komada, računajući zapadne derivate istog oružja. Kad saberem sve objave Rusa (možda sam neku propustio) ispada da je uništeno oko 12 komada.
Istina je da nisam video ni jedan jasan video koji to dokazuje.
Watchi !
Što bi sa onom protuofanzivom Rusa na Liman?

Screenshot_20220930-202358_Chrome.jpg

Ja sam ovde davno rekao da ovo nije rat protiv Ukrajine, nego simulacija istog. Ovo je zajednicka specijalna operacija SAD protiv Evrope u kojoj i Rusija ucestvuje.
Borba za resurse! Ameri ce dobiti evropske kompanije pod sopstvenu jurisdikciju, kao i najtalentovanije evropske tehnicare, tehnologe, inzinjere. Nesto od toga ce otici i u pravcu Rusije, gde krece reidustrijalizacija zemlje. Isto kao i 45. samo se ne zove "Operacija Spajalica". Verovatno imaju naziv toga, ali ce nam to reci naravno kasnije. I za "Spajalicu" smo saznali decenijama kasnije. Ponovo krece regrutacija naucnog kadra iz porazene Nemacke, ovog puta bez ispaljenog metka.

U svojim okvirima, i Rusija ce profitirati, dobice konkretno sve one kompanije iz Nemacke koje je odavno uspela da podrije svojim kadrovima, pre svega iz oblasti eksploatacije nafte i gasa.
Rusiji takodje savrseno odgovara da uz svoje granice ima neku siromasnu Evroguzziju umesto mocnih ekonomskih subjekata, a kojoj vise ni jedan "Marshalov Plan" pomoci ne moze.

Opet podvlacim, sacekajte Nemce kad dobiju godisnji obracun za gas i struju, bice tamo sasvim drugaciji "Umfrage". Mene bas nesto zabole, ja sam se iz tog razloga preselio u Austriju. Samo Austrija i Madarska ce biti delimicno postedjeni ovog scenarija.

GAZPROM je juce odbio da isporuci gas Italiji uz orazlozenje da nece biti moguc tranzit kroz Austriju.
Pa samo budala ovde ne vidi o cemu se radi, a kad djavo odnese salu, drugovi Europejeri ce poceti jedni drugima da otimaju resurse.
Pa oni su jedni drugima otimali gasmaske i vakcine, a nece ostale resurse... :hahaha:
Значи да би ова вијест могла бити тачна.

Кажу да се количина гаса у ЕУ складиштима,
први пут од априла, смањује, јер је излаз већи од улаза:

The level of gas withdrawal from UGS facilities of the EU countries began to exceed the injection​

For the first time, extraction from underground gas storage facilities in Europe exceeded injection since the end of the heating season in the region (late March – early April). This is according to unspecified data from the Association of Gas Infrastructure Operators of Europe (Gas Infrastructure Europe, GIE).
https://oopstop.com/the-level-of-ga...e-eu-countries-began-to-exceed-the-injection/

У Красном Лиману - укровермахт на улицама. Долази до чишћења комшилука: тотална провера докумената, хватање Руса – „сепаратора“, „московљана“, „сарадника“, „зрадника“.

Почеле су пљачке и пљачке станова и приватног сектора. Бандера је извршио инвазију на територију Русије.

Eto da vidimo sad sta ce Rusija da odgovori na ovo. Ovo je napad na teritoriju Rusije.

Krasni Liman je najsevernije mesto Donjecke Oblasti - dela Rusije.

Rusija je napadnuta i okupirana od strane NATO pakta. Najjeftiniji i najefikasniji po Ruse bi trebao da bude nuklearni odgovor.

250px-Donetsk_province_physical_map.svg.png

Pa ja sam to rekao. Prva stvar koju su Amerikanci uradili prilikom napada na Irak je unistenje njihove elektroenergetske mreze .

Bombardovanje Sadamove rezidencije se podrazumeva jelte.

Sto Rusi ne rade to isto je van moci shvatanja mog razuma.

Ja da imam u arsenalu sto oni imaju kunem ti se Bogom, Kijev, Harkov, Sumi, Cernigov, Lavov ne bi imali struje duze od 10 minuta dnevno.

Зато што Руси то планирају за себе па нема потребе да руше оно што је њихово.

Друго, ако им је до смакнућа Зеленског могу то урадити кад он негде крене, мада ја лично мислим да он није одавно у Кијеву јер ми просто невероватно делује да ладно прима све оне високе функционере, биће да је то негде у Пољској у неком студију са супер дигиталном обрадом, а то опет и објашњава зашто Руси не гађају празне објекте.

На крају крајева, видећемо шта ће се дешавати касније. Можда Руси заиста и крену тако као што ти говориш.

pa ovo je ta tačka gde bi se rat mogao još rešiti politički. mi ne znamo šta se krije iza onog oslobađanja zarobljenika i ovih povlačenja.

ako bi ukri prihvatili neutralnost i federalizaciju zemlje ukrajina bi još mogla opstati.a ljudi manje ginuti. granice oblasti bi bile kombinacija interesa obeju strana. a koje su oni to najbolje znaju.

"Putin je gotovo sigurno naredio povlačenje sa Limana"​

Drugi najviši zvaničnici, uključujući bivšeg predsednika Dmitrija Medvedeva, sugerisali su da će Rusija možda morati da pribegne nuklearnom oružju.

Povlačenje Rusije sa Limana ukazuje da Putin daje prioritet okupiranim teritorijama na jugu Ukrajine, navodi dalje ISV. Odluka da se ne pojačaju ranjive linije fronta Kupjansk ili Liman je gotovo sigurno bila Putinova, a ne vojna komanda, navodi se u saopštenju. "Putinu je mnogo više stalo do držanja strateškog terena Hersonske i Zaporoške oblasti nego do Luganska", kaže ISV.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back