Rat u Ukrajini (1)

Šta će se dalje odvijati?

• Rusi za kratko vreme pokoravaju Ukrajinu i uspostavljaju mir

glasova: 113 69,8%
  • Rat će trajati dugo i otpor će biti jak

glasova: 49 30,2%

• Ukupno glasova
    162
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tih 400 km su prešli cestom bez pružanja otpora. Jel misliš da je pametnije sa malo protuoklopnog naoružanja čekati ih na toj cesti gdje dron u svakom trenutku vidi zasjedu ili ih pustit do grada gdje obrana ima neku šansu. Mislim da Ukrajinci nisu ovce za šišanje, da su u ovih 15 godina naučili nešto
Руси немају потребе освајати градове, уништили су све ефективе, противника и он
може слоподно да чучи у градовима и чека да га ослободе сатанистички педофили.

Украинци тек сад уче, до сад су се иживљавали.

milošević je bio grozan...dao je albancima univerzitete,tv na albanskom,novine na albanskom puno je gori od zelenskog koji je oduzeo pravo rusima na jezik...
Kako im je oduzeo pravo na jezik, kad je pola TV programa u Ukrajini na Ruskom? Koliko je meni poznato, ta odluka je doneta nakon aneksije Krima te uspostave LNR i DNR. Protjerani Ukrajinci sa područja LNR i DNR se ne broje?

jasno mi je zasto ovi krvati,muslimani i siptari histerisu i mrze Rusiju ,u novoj geopolitickoj podjeli karata gde bi Rusija bila ta sila koja odulucuje njihove tvorevine stvorene devedesetih pod pokroviteljstvom NATO pakta Bosna,Kosova,NDH2 bi bile po velikim upitnikom a Srbija nikad jaca

Medjutim uvek me zanimalo sta je u glavama ovih drugosrbijanaca koji podrzavaju svoje krvnike glupaci ili mozda mazohiste ili nvo placenici ,nisu mi jasni nikaiko takvi
Svi su srbijanci drugosrbijanci.

Drugim riječima Rusija dobiva NATO na granici, a folira se da to ne želi
pa rusija se vec granici sa nato zamljama, kaljingrad je okruzen nato zemljama. te price su za one sa iq manjim od broja cipela. putina ne zanimaju rusi, on je anektirao krim, jer su tu rezerve gasa, a za lugansk i donjeck ga je boleo cuna, tek posle je reaogovao jer je morao, plasio se narod da ne bi stigle izbeglice.

Živeli smo i mi sa Hrvatima i Slovencima u istoj državi pa sad kad bi pokušao da ih vratiš silom bilo bi zlo i naopako. Krvi do kolena. A Ukrajinci Ruse mrze odavno, tako da ta priča o slovenskoj braći ne drži vodu.

Ovo je apsolutno tačno i vidi se da patološki mrze Ruse, primećuje se to u borbama (i pogotovu čečenske specijalce). Krvna veza ne znači ništa, pa čak ni vera ne znači mnogo, mi i Bugari smo se ubijali medjusobno u Prvom svetskom ratu, a oba naroda pravoslavna.

Meni se inače čini da je ceo ovaj rat, tj. osvajanje Putinova stravična taktička greška. I može da ima dalekosežne posledice ako se ne povuče na vreme.

Morao je da bude realističan i uzme samo region Donbasa, dakle dve pravoslavne republike i da zaštiti narod. Sve ovo drugo je preterano ambiciozan cilj, jer Amerikanci drže Evropu, imaju NATO baze, imaju meku moć, industriju zabave, dok Rusi imaju samo vojnu moć pa nekako ispadaju kao siledžije. Na Redditu i drugde ljudi koji su za Rusiju nalikuju na autsajdere i čudake nekakve, nema podrške, svi ih mrze. Primetio sam još da sem Čečena, većinu vojnika čine neki mobilisani jedva punoletni mladići, i moral nije mnogo visok.

Da ne govorim da je u pitanju zemlja od 40 miliona stanovnika koja ima podršku celog Zapada, tj. celog sveta. Nije dovoljno uzeti Kijev ili Harkov, tu su mnogi gradovi koje treba uzeti, a Rusi su ih zaobilazili. Čak i da osvoje Kijev i smene vlast opet nemaju podršku iznutra, podršku stanovnika, koji se ipak za sve pitaju, pa rizikuju novi Avganistan unutar Ukrajine i trajnu nestabilnost Rusije pre svega. Sankcije će im trošiti vojnu i finansijsku moć, oligarsi će biti nezadovoljni, drugi političari dobiti na ceni i glasu.

Što se tiče nas Srba ovo nas donekle može koštati. Treba biti spreman na sve ali ne ulaziti u sukobe.

Au...al ih je poklopilo...

...

Ruska taktika je da prvo posalju padobrance , desantne jedinice koji zauzmu odredjene kljucne tacke npr Aerodrom kod Kijeva, a onda stizu helikopteri avijacija, i pre svega artiljerija tj oklop. Kad se povezu padobranci, sa artijlerijom i oklopom znaj tu je nacistima odzvonilo. To se sada upravo desava.

Ceka se dolazak TOS1 buratina i videces sta ce Rusi da im urade sa termobarickim orudjem.

Ukropi se povlace vise u centar Kijeva. Bice dosta gubitaka i na strani Rusije ali prestonica neprijatelja se mora zauzeti jer to nosi izuzetan simbolicki znacaj.

Drugo to je prva ruska prestonica i mesto velikih svetinja pravoslavlja. Kijevskopecevska lavra.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back