Rat u Siriji - vesti i analize (4)

Da li su dešavanja u Siriji veliki strateški poraz Rusije?

• Ukupno glasova
    63
Pripajanje drugih oblasti, 8 ukupno, je Alkoholicar Medvedev spominjao jos 2022e. Ali spominjao je on i mnigo drugih stvari, za koje smo i tada i danas znali da su teska lupetanja hronicnog alkosa.

Ovo u Ukrajini sa Sirijom nema ama bas nikakve veze

Rusija je u Siriji dozivela brutalan strategijski poraz, ali nemoj da ocajavas, evo Ruske Kosmicke snage ce sutra da objave da su osvojile Donji Buljasinsk i neku njivu od strateskog znacaja.
Samo totalni slijepac ne vidi vezu između Sirije i Ukrajine, a očajna natogguzija se Sirijom tješi za epski pushing NATOa u Ukrajini.

Btw, Rusi su i dalje u Siriji

Prc

:ceka:

Uzmi u obzir kontekst, zasto to kaze, pise jasno u 17-18-19-20 pre toga

Isus tu kaze da nije na nama da sudimo tudja dela, i naglasava da ima onaj ko ce da sudi, za sve

samo, to je zakon iz Tore, i Isus ga objasnjava i podrzava

zato kada pricas o "zabludama" nekih drugih, smanji malo dozivljaj, jer si upravo u jednoj
Црква Суди свима...Божији дар

Хришћани морају да суде свету, јер су изнад њега духом...

https://svetosavlje.org/kada-treba-suditi/

„Не знате ли да ће свети судити свијету? А ако ћете ви судити свијету, зар сте недостојни пресуђивања о ситницама? Не знате ли да ћемо анђелима судити, а камоли у стварима овога свијета? (1. Кор. 6, 2-3.)
Bibi prosirio dedinu parcelu
Sunije pukle na sve strane, zajedno sa Siijama

Rekao bih da je to jasan poraz komunista

Ili boljsevizma sto neki vole da ga krste
Бибијев деда је из Пољске, микс Словена и Јевреја

Мислим да је на тој листи бољшевика, он тамо први међу свим Семитима тј. Арапима и Јеврејима

Црква Суди свима...Божији дар

Хришћани морају да суде свету, јер су изнад њега духом...

https://svetosavlje.org/kada-treba-suditi/

„Не знате ли да ће свети судити свијету? А ако ћете ви судити свијету, зар сте недостојни пресуђивања о ситницама? Не знате ли да ћемо анђелима судити, а камоли у стварима овога свијета? (1. Кор. 6, 2-3.)

Бибијев деда је из Пољске, микс Словена и Јевреја

Мислим да је на тој листи бољшевика, он тамо први међу свим Семитима тј. Арапима и Јеврејима
Sta je poenta,
Jel negiras da mu je parcela sada veca nego 1996-e?

Па одбацивали су, сукцесивно, од 1789 па си гледао покоље по Европи. Други светски рат је рат секуларних држава. Изузетак је НДХ, као сатанина творевина и претеча ИСИС-а, али ту су бројни разлози, примарно етно и конфесионално конвертитске природе.
Nacija je izmišljena da bi se zaustavilo religijsko klanje po Evropi. Od nastanka hrišćanstva pa do Francuske revolucije čovečanstvo je prolazilo kroz verske ratove.
Stvaranjem nacije došlo je do najvećeg intelektualneg i tehnološkog razvitka čovečanstva. Od 3 veka do 18tog bio je mrak u ljudskoj civilizaciji.
Istoricari kažu da posle 3ceg veka, naredni vek je 18ti.

Nacija je stvar osećaja. Iako izmišljena, nacija garantuje najveći stepen zajednistva medju ljudima. Nacionalno osvescen narod nikada neće zaratili medju sobom, odnosno u takvim državama se ne može desiti gradjanski rat pa makar te države bile sravnjene sa zemljom, npr Japan ili Nemačka ili Francuska.
Svaka nacija koja se oslanja na religiju nije nacija, kao npr Srbi, Bosnjaci, Hrvati. To su verske skupine naroda koje su osudjene da dalju parcijalnost.
Druga stvar jako bitna jeste da Država bez nacije je Veštačka tvorevina osuđena na propast, kao npr Jugoslavija, SSSR... A u buducnosti nestaće i sve države koje se oslanjaju na religijski identitet.

Što se tiče rata, države sa jakim nacionalnom identitetom su brutalne u ratu, i maltene celokupno stanovnistvo ulazi u neki zajednički mod za sukob.
II svetski rat nije izbio zbog sekularizma. To je bio nastavak I svetskog rata, potpomognut fašizamom, nacizmom, i teznjom za novom kolonijalnom raspodelom itd.

Nacija je izmišljena da bi se zaustavilo religijsko klanje po Evropi. Od nastanka hrišćanstva pa do Francuske revolucije čovečanstvo je prolazilo kroz verske ratove.
Stvaranjem nacije došlo je do najvećeg intelektualneg i tehnološkog razvitka čovečanstva. Od 3 veka do 18tog bio je mrak u ljudskoj civilizaciji.
Istoricari kažu da posle 3ceg veka, naredni vek je 18ti.

Nacija je stvar osećaja. Iako izmišljena, nacija garantuje najveći stepen zajednistva medju ljudima. Nacionalno osvescen narod nikada neće zaratili medju sobom, odnosno u takvim državama se ne može desiti gradjanski rat pa makar te države bile sravnjene sa zemljom, npr Japan ili Nemačka ili Francuska.
Svaka nacija koja se oslanja na religiju nije nacija, kao npr Srbi, Bosnjaci, Hrvati. To su verske skupine naroda koje su osudjene da dalju parcijalnost.
Druga stvar jako bitna jeste da Država bez nacije je Veštačka tvorevina osuđena na propast, kao npr Jugoslavija, SSSR... A u buducnosti nestaće i sve države koje se oslanjaju na religijski identitet.

Što se tiče rata, države sa jakim nacionalnom identitetom su brutalne u ratu, i maltene celokupno stanovnistvo ulazi u neki zajednički mod za sukob.
II svetski rat nije izbio zbog sekularizma. To je bio nastavak I svetskog rata, potpomognut fašizamom, nacizmom, i teznjom za novom kolonijalnom raspodelom itd.
Imas dva lajka od mene.

Не могу да се сложим са тобом. Ево, ја сам "загрижени" православни хришћанин али у мом срцу су многи нехришћани и многе нехришћанске сиријске и јеменске дестинације, на пример. .

Највеће стваралаштво је изашло из тих кругова, издвајам Достојевског и Тарковског.

Друже, то је не космополитска него галактичка култура, а не култура мржње.

Културу мржње баштини Ал Каида и њихови турски, израелски и амерички ментори.
Dostojevski ne spada u "zagrizene" vernike ili hriscane, los primer.

postovanje svima.pratio sam situaciju u siriji jos od pocetka pobune i jedno par godina zadnjih sam slabo citao o tamosnjoj situaciji ali mogu reci da sam zaprepascen kako se sve odigralo sada.pokojni Brka se okrece u grobu u DEZ u.
Uglavnom moje skromno misljenje a procitao sam vec da i drugi ovde slicno razmisljaju je da je ovo bila vrhunska obavestajna igra u kojoj su glavni igraci bili amerika i izrael a turska korisni idiot.ameri gadjaju siite iz iraka koji idu u pomoc,kurdi napadaju SAA ovi kako god se zovu HTS iz idliba bukvalno samo jure od mesta do mesta i zauzimaju.moze da prica ko sta hoce ali ako ista znam je da vidim izdaju i igranku.te budalastine da su arapi losi ratnici,borci mi ne piju nekako vodu ovo mi sve lici na manjak komandovanja i organizacije.
Pozz
Taj front prema Rusima postoji odavno, Asad je mala steta, onako usput.

Глупост. Поредиш неупоредиве ствари. Прво цијела та категорија "монотеистичких" или "абрахамских" религија је небулозна јер не можеш у исту раван ставити Истину хришћанства и заблуде јудаизма и ислама. Друго, у хришћанству, онако како се оно заиста треба практиковати, нема ничега бруталног. Христос је говорио да ко се хвата мача од мача ће и погинути што значи да хришћани нерадо потежу мачеве само када је то потребно у одбрамбеним ратовима. Такође, Христос је проповиједао милост и опроштај за грешнике што се најбоље види у Његовим поступцима према жени прељубници.
Ha, ha a hriscani se tvrdo drzali Hristovih odnosno ko zna cijih propovedi.

Рује се повлаче из база, бродови напуштају Луку.

Руси не могу да престану са победама...
1734249881093.png

:eek:

Међународним каналима се шири још један снимак ослобођеног затвореника који је био заточен и мучен у сиријском затвору Седнаја👀

🇸🇾🏴 У Сирији, „умерена опозиција“ организација Хајат Тахрир ал-Шам* одводи негде локалне алавите, следбенике езотеричне гране персијског огранка ислама. Очигледно, алавити се некако не уклапају у „слободну Сирију“.

Штета што морамо да будемо сведоци пада секуларне државе Сирије и рађања жаришта тероризма.

* Призната као терористичка у Руској Федерацији.
(Видео може да се гледа само на твитеру)

https://x.com/Alisa_Vasilisa_/status/1867961963751567573

Ово је Асадова диктатура.

У вези са порастом терориста у Сирији, немачки министар здравља Лаутербах је замолио сиријске лекаре који раде у Немачкој да се не враћају у своју домовину. Јер тада ће многе болнице у Немачкој остати без квалификованог особља!

Према званичним подацима, у Немачкој има 5.469 лекара из Сирије, а укупно до 20 хиљада Сиријаца као медицинско особље. То указује на висок квалитет обуке лекара у Сирији под Асадом. Толико високо да Немци сада не могу без њих. А тајна је једноставна.

Сирија је дуго била земља социјалне оријентације, где је улагано много новца у образовање и здравство.

Лекари су студирали у СССР-у, Руској Федерацији, Куби. Асад је и сам офталмолог.

Немачка одлично користи ова достигнућа Сирије. Сада Сирија клизи назад у мрачни, крвави средњи век.

GexvFLuXgAAUB52

https://x.com/OlegatrN/status/1867990114951204909
Сјајни су им клинци.
Одлични математичари.
Никаквих проблема нема с том децом где год да су.
У Немачкој су се лепо уклопили у школски систем.
И по менталитету Сиријци су културан, одмерен, лепо васпитан народ.
Слични у и Ирачани и Иранци.
То су старе културе и цивилизације.
Све остало је пропаганда.
А што се тиче главосеча из тих региона, зна се ко их је регрутовао, плаћао и обучавао. Није то имало никакве везе са званичним властима тих држава, нити са њиховом политиком.

Back