Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (3)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
https://southfront.org/the-saker-russia-will-establish-an-unofficial-no-fly-zone-over-syria/

"The Saker: “Russia Will Establish An Unofficial No-Fly Zone Over Syria”

https://southfront.org/the-path-to-world-war-iii/

"The Path to World War III"

Sirijski PVO je uvezan sa Ruskim VOJIN i sto neko rece na Netu - "da li ce se napad na Siriju smatrati napadom na RU" ?

Da li ce PVO raketa u Siriji da poleti iz S - 300 ili iz nekog drugog sa oznakom "S - ..." , u Izraelu bi neko trebao dooobro da razmisli ...

Malo je "delegacija RV Izraela" u Moskvi ...Ovo je nesto gde bi Bibi licno trebalo da se pojavi i onako u "cetri oka , kao onaj Turcin" da bude pristojniji i uljudniji , a ne kao ovde :

341131_netanjahu01-reuter-pool_ls-s.jpg

...vec , nekako ovog stila :

benjamin-netanjahu-ujedinjene-nacije-9-830x553.jpg

images

...jer bi moglo da bude :

Rosk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTlRrN01EQV8vZGJmNGVlOGYyOWQ1MGNkOTU3NTgyZDk2OTlhNjYzYzkuanBlZ5GTAs0EsACBoTAB

images

Ја сам лаик за ПВО технологију.....али имам неку стрепњу да ће Израел успети .....некако......да уништи добар део тог система. Негде сам на нету читао да су им 1982. уништили 50 % САМ батерија.

+
Shorter Trump at the UN today: "Our depleted treasury can no longer sustain our vast military industrial complex so from now on you will have to buy more weapons from Locheed, etc. Except for Israel, who we pay to buy them in exchange for Likud writing our foreign policy."
WikiLeaks

Poslednja izmena:
Ја сам лаик за ПВО технологију.....али имам неку стрепњу да ће Израел успети .....некако......да уништи добар део тог система. Негде сам на нету читао да су им 1982. уништили 50 % САМ батерија.

BUK sistem je izuzetno mobilan , ne vidim zasto bi bio zabrinut :D

1999 god skidali smo sa matrom tehnikom izuzetno sofisticiranu nevidljivu Cemericku pa su se neki cudili kako i zasto im se to dogodilo, a cak i nismo bili u mogucnosti da budemo toliko mobilni...

Nadam se samo da su Rusi naucili Sirijce da koriste S300 kako treba.

Њемци по парламенту вуку ручну.

German MP Alexander Nui said there was nothing the German army was doing abroad, that he had to leave Iraq, and that the entry of the German army into Syria would be a violation of international law.

--------------------------

Твитер наставио са гашењем налога непоћудних!
...још само да избаци списак забрањених речи, имена...и сл.

Poslednja izmena:

I ja imam neku bojazan . Sigurno se Izraelci neće zaletati kao magarci te će jedno vreme mirovati a kad budu stupili u akcije moraće napraviti neko iznenađenje. U tom smislu su u prednosti jer oni biraju vreme, način i mesto dejstva.
Zato je najbolje za Sirijce (i Ruse) da čim budu uspostavili PVO krenu u akciju raketiranja izraelskih položaja da izazovu Izraelce da polete jer od čekanja nema selameta. S druge strane to je najbolji put do eskalacije sukoba .

Poslednja izmena:
Москва одбацила израелску понуду да пошаље дипломатску делегацију

https://www.haaretz.com/.premium-ru...delegation-to-discuss-plane-downing-1.6509742
Docice oni u Moskvi.Da vidimo sta imaju Jevreji da ponude.
Ovog puta mora biti nesto bas veliko,koje ja mislim da nemaju.
Secate se kad je Rusija vracala svoje imote koje je Hodorkovski popljackao preko JUKOSA.
Prvo su mu nasli da je duzan 1.5 milijardi za porez.
Pa kad su se sastali Morgan i ostala americka-jevrejska bratija rekli su da ce isplatiti dug(odjedNom su se videli prave gazde JUKOSA)Ali Rusi su im saopstili da je to dug za samo jednu godinu a da za naredne dve imaju jos 4 milijarde,i sigurno to ne bi bilo sve.
Videli su americki Jevreji s kim imaju posla i odustali su od imovine JUKOSA.
Ajmo momci iz Izraelske Amerike da vidimo sta imate da ponudite?

I ja imam neku bojazan . Sigurno se Izraelci neće zaletati kao magarci te će jedno vreme mirovati a kad budu stupili u akcije moraće napraviti neko iznenađenje. U tom smislu su u prednosti jer oni biraju vreme, način i mesto dejstva.
Zato je najbolje za Sirijce (i Ruse) da čim budu uspostavili PVO krenu u akciju raketiranja izraelskih položaja da izazovu Izraelce da polete jer od čekanja nema selameta. S druge strane to je najbolji put do eskalacije sukoba .

Зашто мислиш да је Русији у интресу да изазива веома крупну ескалацију сукоба са Израелом који би неминовно увео у рат и Америку (Највероватније) а самим тим "Домино ефектом" и Иран, Турску, Саудијску Арабију и на крају и Кину.

Moze da "znaci" , ali i ne mora , jos nesto :

- Sirija i Izrael su u ratu , a Rusijia ne

- ako se ponovi nesto slicno kao sa onim oborenim Ruskim avionom , da li ce i Rusija da se "ukljuci u te ratne igre"...?

- da nam je "napoznato" sta ce Merikenjci , "pirgavci" , "makronci" ...ecc...da urade u tom slucaju ...?

Rusija se isporukom S300 i umrežavanjem PVO uključuje u rat .

Rusija se isporukom S300 i umrežavanjem PVO uključuje u rat .

Неће још. Мораће да попије још пар коњских шамара од Израела и Америке да би се укључила активно у рат средњег интезитета. Мислим да још није спремна на рат високог интезитета. (Руси ми синоћ јавили преко Гаврила Милентијевића из милицијске станице Горње Поље :mrgreen: )

Interesantno da si bas to pomenuo 1982 godine izraelci su satrli pvo I avijaciju sirije u dolini beko cini mi se.ono sto mi bilo interesantno kada sam prvi put citao o tome je da su prvo izvrsili elektronsko izvidjanje uz pomoc bespilotnih letelica da bi otkrili slabosti lokacije I ostalo sirijske armije nakon toga su izvrsili napade.sve ovo pisem jer me sadasnja situacija odmah podsetila na to odnosno na ispitivanje mogucnosti I jacine protivnika.

- - - - - - - - - -

Odnosno da dodam poslali su bespilotne letelice da se aktivira sirijski pvo Isto tako su proucavali elektronsko izvidjanje.to je sasvim logican potez svake armije sa dobrim komandnim kadrom

Interesantno da si bas to pomenuo 1982 godine izraelci su satrli pvo I avijaciju sirije u dolini beko cini mi se.ono sto mi bilo interesantno kada sam prvi put citao o tome je da su prvo izvrsili elektronsko izvidjanje uz pomoc bespilotnih letelica da bi otkrili slabosti lokacije I ostalo sirijske armije nakon toga su izvrsili napade.sve ovo pisem jer me sadasnja situacija odmah podsetila na to odnosno na ispitivanje mogucnosti I jacine protivnika.

- - - - - - - - - -

Odnosno da dodam poslali su bespilotne letelice da se aktivira sirijski pvo Isto tako su proucavali elektronsko izvidjanje.to je sasvim logican potez svake armije sa dobrim komandnim kadrom

Mislim da tadasnji sistemi nisu mogli da detektuju objekte ispod 50 metara visine. Lazanski je nesto pricao na sputnjiku o tome. Rekao je da su im i Amerikanci pomagali avaksima.

Него да ја вас питам једно хипотетичко у питање у фазону.....ШББКББ.....Почне општи фајт. Руси крену да трпају Израел.....Иран исто....умеша се Америка.....да ли би Израел зафрљачио атомску бомбу нпр. на трупе које нападају његову територију или нпр. на Дамаск и Техеран или Бејрут. Шта мислите, где је граница када би јеше посегле за атомским оружјем. Да ли би чекали да неко дође 30 км пред Тел Авив или нпр. ако падне Голанска висораван. Нешто гледам на хисторију, каже....Голда Мејер предлагала да се превентивно баци атомска бомба на египатске војнике кад су прешли Суецки канал па је ваљда Американци стопирали.

meni se čini da uvođenje S 300 ima samo jednu ulogu , a to je da navata ili F 22 ili F35 . Kada to bude uradio a sigurno je da će sada moći , biće to njihovi Buđanovci .

Inače već postoji vest da je navodno amerika zabranila Izraelu korišćenje ta dva aviona u sukobu u Siriji a da im je Izrael odgovorio da je to njihovo vlasništvo i da mogu da rade šta hoće .
IZ OVE VESTI proizilazi da su ameri svesni činjenica da ta njihova kanta nije ni za ćunu a Izrael da svrbe prsti :hahaha: Biće ludo ako Izrael poveruje amerikancima da je ta kanta nevidljiva . :per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back