Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (3)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
xPscJxbvb40.jpg

Смеју али претходно јаве Русима у милиметар где ће бацити бомбу.
Територују Сирије контролишу Сиријци и Руси. ИСИЛ као амерички пројекат је пукао.
Сто ракета наспрам хиљаде у протеклих 6 година је смешно и поредити.
С друге стране, нема мртвих, гађане фантомске лабораторије и научни центри...

Мени је занимљивије то што је несрећни Трамп рекетирао, а онда су га ти исти који су га приморали на тај потез, оптужили да је извео напад противно међународном и америчком праву. Ова је нека њихова унутрашња зезанција.

И наравно да се озбиљан рат не почиње због сто ракета које нису никог угрозиле.
Смоквин лист. Покушавају да колико-толико ублаже своју бламажу. Америка је у напад на нашу земљу кренула с дружином од 12 злочинаца, и још 8 саучесника који су им отворили свој ваздушни простор.

Данас, Америка има свега два саучесника у злочину.

Poslednja izmena:
to mi tako zamisljam ,zato sto nam to tako odgovara.
Jedini ispravan odgovor po mom uverenju bi bio da Rusi veceras kalibriraju americke saveznike na terenu,bez pardona pedesetak krstarecih po americkim saveznicima.Infrastrukturne objekte na teritoriju pod kontrolom Kurda koje podrzavaju Amerikanci.Javis im Koordinate tri sata pre udara da se na vreme uklone,i lupaj. U vreme postojanja SSSR-a na svaku provokaciju usledio bi adekvatan odgovor,ako mozes ti moje i ja cu tvoje.To je jedini jezik na kom super sile komuniciraju

Не разумем се у језик комуникације супер сила, ја сам само изнела фактичко стање.
У овом тренутку САД губе битку.
Знамо да се рат лако преокрене, али тренутно им ствари не иду на руку.

nemojte biti deca,kome da daju ? Prethodnih par dana ispisano je na desetine stranica o tome kako ce Rusi odreagovati,bilo je SF prica od potapanja brodova do udara nukearnim naoruzanjem.

Руси су јасно ставили до знања да ће буде ли угрожено руско особље или страдао и један Рус гађати не само ракете већ и платформе са којих се испаљује.

Kada je odgovor Rusije izostao,sada se ljudi tese pricom "SAA je oborila 70 krstarecih".Svako vidi ono sta zeli, makar mu istina bila direktno ispred nosa ignorisace je .
Rusi nisu postigli nista,dozvololili su da SAD po ko zna koji put samaraju Sirijce,kao u onom vicu "Ajde ga udari jos jednom ako smes,kad ono tras.Ajd jos jednom ako smes,..! ".

Руси су одговорили тачно како су најавили. Обарали су ракете. Ево из изјаве руског Миноборони

Руски системи ПВО у базама Хмејм и Тартус пратили су сва лансирања ракета са поморских и ваздушних платформи САД и В. Британије. Учешће Француске авијације није примећено.
...
Жртава није било.
..
Коришћене су 103 ракете томахавк, навођене авионске бомбе ГБУ-38 са авиона Б1Б, авиони Ф-15 и Ф-16 користили су ракете ваздух-земља, британски авиони Торнадо користили су 8 ракета (па наводи типове).

Мораш да видиш разлику у приступу, а онда да процењујеш ко, шта и како. Ово није утакмица.

Руси ситуацију схватају озбиљно и одговорно приступају решавању.

Ова, сада већ карикатура од "Међународне заједнице" ситуацију такође схвата озбиљно, али им је приступ неодговоран.

SAD su odnele pirovu pobedu u ovoj debati,dokazali su da smeju iako to nista nece promeniti na terenu.
Sme li neko da baci kintu da ce se ovakvo bombardovanje ponoviti jos najmanje jedanput tokom ove godine,i da Rusi nece reagovati?
Ne pocinje se otvoreni rat sa NATO zbog raketiranja zgradurina

По којим параметрима су САД остварили било какву "победу".

Они су одавно за себе резервисали право да полуде и ми са тим морамо да се помиримо још неко време.

Можда их овај дебакл призове памети ...

.

Vidimo napadi iz Turske koja je uzgred prva pozdravila udare. Nece oni jos dugo Rusima izjavljivati ljubav na uvce.
Јао, а Русија се просто топи у љубавном заносу због тих турских шапата, и биће тако сломљена када Адонис Ердоган почне да голица туђе уши својим масним брчићима.

Дај, не бламирај се. Турској не верује ни Изетбеговић, а камоли Путин.

Не разумем се у језик комуникације супер сила, ја сам само изнела фактичко стање.
У овом тренутку САД губе битку.
Знамо да се рат лако преокрене, али тренутно им ствари не иду на руку.
Rat se preokrenuo ulaskom Rusije u Siriju.Pre dve godine sam napisao da ce Rusi spasiti Asada ali da SAD nece niko izbaciti iz Sirije.Oni fakticki drze sve sa od leve obale Eufrata,to su i Rusi prihvatili kao sto su prihvatili da Turci uzmi deo Sirije koji Erdoganu odgovara. Bilo je iluzorno ocekivati da ce Sirija izaci iz rata u starim granicama.
Jos jednom ,Rusi su odradili za Asada lavovski posao,preko svih ocekivanja,ali je zaista vise nego naivno verovati da ce uci otvoreni sukob sa SAD.Proitaj komentare u prethodna tri dana ,pa ces videti koliko smo mi neobjektivni i naivni

Јао, а Русија се просто топи у љубавном заносу због тих турских шапата, и биће тако сломљена када Адонис Ердоган почне да голица туђе уши својим масним брчићима.

Turska ce mozda uskoro drzati teritorije koje Kurdi imaju i to zajedno sa Amerima. Dakle Rusi se zeznuli sto ih pustili da ulete kopneno. Antiasad snage na severu i istoku se konsoliduju.

Turska ce mozda uskoro drzati teritorije koje Kurdi imaju i to zajedno sa Amerima. Dakle Rusi se zeznuli sto ih pustili da ulete kopneno.
Ти си се већ дебело избламирао оним коментаром о Кини, Индији и Јапану. Није ти било доста?

Израел не може да дигне руке од Курда, јер су им они, после пораза терориста, једини савезник у Сирији. С друге стране, Турска неће стати док не отклони сваку могућност стварања неке курдске државе на својим границама. То отклања могућност неке сарадње између Турске и Америке на североистоку Сирије, јер су интереси Израела уједно и интереси Америке.

Турска је дала вербалну подршку злочиначким акцијама Америке и њена два испртка, али то не мења чињеницу да се турксе и амерички интереси у Сирији просто не поклапају.

Poslednja izmena:

Ne znam dal im veruju ili ne, ali s obzirom da su im roknuli ambasadora i pilota sjajno su prosli. A kad dodje vreme napenalice Ruse bez vecih problema i vratiti se americkom ljubavniku natrag u zagrljaj.

Lepo je ziveti u svetu bajki i gde su prozori od marmelade. Sirija posle 6 godina rata je vracena u kameno doba, Iran je uz svo duzno postovanje regionalna sila ogranicenog tipa. Dobice s300 i 400 ako plate samo ne znam od cega i ako i plate kako im ga doturiti.

ti bajo živiš u svetu bajki bezkičmenjaka.

ja sam svestan da je amerika neprijatelj čovečanstva i tako se prema današnjoj odnosim. dajem svoj doprinos koliko mogu.

vidi ovako. kada bi isis bio nezavistan od amerike rekao bi : bolje da pobedi isis nego amerika.

Ne znam dal im veruju ili ne, ali s obzirom da su im roknuli ambasadora i pilota sjajno su prosli. A kad dodje vreme napenalice Ruse bez vecih problema i vratiti se americkom ljubavniku natrag u zagrljaj.
Да ли имају икаквог разлога да им верују? Немају. Лигично је закључити да им не верују.

Но, ово уопште није питање поверења. Русија и Турска су се зближиле, не зато што је Русија почела да верује Турској, већ зато што је Турска увидела опасност коју јој представља могућност стварања курдске државе тик уз њену границу, и схватила да ће победа Америке и савезника довести управо до тога. Зато је Турска променила свој приступ и пришла Русији. Русија, с друге, није направила никакве промене. Она води исту политику коју је водила и пре турске промене памети.

Poslednja izmena:
Klepnu nesto ,Tomahavk ,, .... :( ...a taman je uzo zalet ... zaukco se ....

Произвела МБДА, злочиначка корпорација (Француска, Немачка, Италија и Велика Британија...)

--------------------------------------

Стативе беху на све стране.

-------------------------------

Остаци из Хомса

30697822_1314321465378898_5308954699451790590_n.jpg

30739517_1314321438712234_1432783844764194394_n.jpg

Poslednja izmena:
Rat se preokrenuo ulaskom Rusije u Siriju.Pre dve godine sam napisao da ce Rusi spasiti Asada ali da SAD nece niko izbaciti iz Sirije.Oni fakticki drze sve sa od leve obale Eufrata,to su i Rusi prihvatili kao sto su prihvatili da Turci uzmi deo Sirije koji Erdoganu odgovara. Bilo je iluzorno ocekivati da ce Sirija izaci iz rata u starim granicama.
Jos jednom ,Rusi su odradili za Asada lavovski posao,preko svih ocekivanja,ali je zaista vise nego naivno verovati da ce uci otvoreni sukob sa SAD.Proitaj komentare u prethodna tri dana ,pa ces videti koliko smo mi neobjektivni i naivni

sa vecinom sam saglasan, ali da Ameri nece biti izbaceni iz Sirije, nisam siguran...izbacivanje bi koristilo i Turcima i Asadu i Iranu i naravno, Rusiji...odvec krupni igraci da mozemo iznijeti jednu takvu tvrdnju...

Да ли имају икаквог разлога да им верују? Немају. Лигично је закључити да им не верују.

Но, ово уопште није питање поверења. Русија и Турска су се зближиле, не зато што је Русија почела да верује Турској, већ зато што је Турска увидела опасност коју јој представља могућност стварања курдске државе тик уз њену границу, и схватила да ће победа Америке и савезника довести управо до тога. Зато је Турска променила свој приступ. Русија, с друге, није увела никакве промене.

Turska je americka pudlica bila i bice, cak i recimo da se stvarno otrgla od njihovog zagrljaja oni su clan Nato-a i imaju americku bazu na svojoj teritoriji. Nema tu mrdanja i glumljenja ruskog brata.

Dobro nije ovo kameno doba, nego pecinsko.

Pogledajte prilog 486951

ovo sve sto kacite nije bitno,kuce se poprave elektrifikacija ponovo prodje,...ljudski resursi su nenadoknadivi.Sirija je na ovaj ili onaj nacin ostala bez pet miliona ljudi koji su izbegli .Preko dvesta hiljada invalida rata,sirocad,..to su nenadoknadivi gubici.Sest godina rata je uzelo danak u obrazovnom sistemu,njima ce tek po prekidu rata osetiti nedostatk skolovanog kadar koji bi pokrenuo ekonomiju.Cak i da u nekom fantasticnom slucaju Siriji neko pokloni stotinu miliardi evra,njima nedostaju ljudski kadrovi koji bi podigli drzavu na noge u nekom relativno kratkom periodu.Je8es kuce, oni svakim danom gube ljude

Poslednja izmena:
Turska je americka pudlica bila i bice, cak i recimo da se stvarno otrgla od njihovog zagrljaja oni su clan Nato-a i imaju americku bazu na svojoj teritoriji. Nema tu mrdanja i glumljenja ruskog brata.
О чему ти уопште причаш? Какав 'руски брат', пободу?! Они су променили своју политику зато што им је било у интересу да је промене. Нема овде ни братства ни пријатељства.

Узгред, грешиш. Турска није америчка пудлица. Није то баш ни Британија, која је можда играла важнију улогу у покретању ове агресије него Америка. Француска, с друге стране, бар под режимом какав је Макроном, апсолутно јесте.

SB UN sazvan za 18 h .....

Opet ce da se svadjaju ....... i nista nece zakljuciti .....

Совет Безопасности ООН проведет заседание, посвященное ударам США и союзников по Сирии, в 18.00 мск, передает Reuters со ссылкой на дипломатов.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back