Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (3)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znas li ti momce za koliko je pala RSK?Da li stvarno zelis da ti odgovorim jer bojim se da ce ti onda prica o silnim borbama pasti u vodu...dovoljno je reci Oluja je pocela 4 avgusta a 5 su vec ulazili u Knin...

Dobro mi je poznato za koliko je pala i zašto je pala , a to zašto je pala ti ne želiš da prihvatiš već pričaš neke bajke o izdaji.

Dobro mi je poznato za koliko je pala i zašto je pala , a to zašto je pala ti ne želiš da prihvatiš već pričaš neke bajke o izdaji.
Nisu to bajke igrom slucajeva nazalost znam mnogo svijeta iz tog kraja pogotovo oficira koji svi do jednog pricaju isto.Taj se tezak kraj mogao braniti godinama da bi pao za par dana.Jako je tesko kada ti vrh kaze gotovo je.Tvrdoglavi su ostali,vjerovatno glavu izgubili ali to je izdaja,nema druge definicije zalim slucaj.Sa dopunom od 5 do 10 hiljada vojnika iz RS i SRJ taj kraj nikada ne bi pao.To su fakti...

Nisu to bajke igrom slucajeva nazalost znam mnogo svijeta iz tog kraja pogotovo oficira koji svi do jednog pricaju isto.Taj se tezak kraj mogao braniti godinama da bi pao za par dana.Jako je tesko kada ti vrh kaze gotovo je.Tvrdoglavi su ostali,vjerovatno glavu izgubili ali to je izdaja,nema druge definicije zalim slucaj.Sa dopunom od 5 do 10 hiljada vojnika iz RS i SRJ taj kraj nikada ne bi pao.To su fakti...

Čisto zamlaćivanje, Odnos snaga više nego 5:1 za Hrvata , ako se pogledaju drugi parametri Hrvati su svuda superiorniji ., dužina granica , zasićenost ratovanjem, osipanje vojnika kod Srba . Srbi nisu imali nikakve šanse, čak i blaga vazdušna prednost Kraišnika je bila blokirana NATO -akcijama.
Da, Sloba je izdao jer je ćutao kad je bio ponuđen Z4 a zatim prstom nije makao kada su Hrvati napali. To jeste osnov za optužbu da je izdao ali ta izdaja ne mora biti posledica nekakvog dogovora (pogotovo ne sa Tuđmanom ) već iznuđenom situacijom. Nije smeo da napadne Hrvate jer bi ga taj sukob neminovno doveo do sukoba sa NATO-om (tada jedne zanemoćale zemlje) a s druge strane imao je dogovor sa Holbrukom u vezi Bosne.

Poslednja izmena:
ECgohmuX4AApJDD.jpg

ECgbpOMXUAAv1se.jpg

julijan dosta emotivno sve ovo preživljava

Julian Röpcke
Lol, so Turkey set up a new “observation post”, 25 km north of the current frontline at Khan Sheikhoun. THIS will stop Assad and Putin! ... Not.

“Can not”, “must”, “needed”. Strong words as always from
@GermanyUN
, but zero actions on #Syria for 8 years now and still not even discussions on possible Syria sanctions against Assad’s main enabler Putin and his regime.

To je to. Bojler je zatvoren.

Units from east meet with troops in west.

A sultan Merdogan od Rusa zahteva da se SAA povuče na linije od septembra 2018 :D

The military source said the Russian Armed Forces refused the Turkish military’s demand that the Syrian Arab Army withdrawal back to the points established in the Sochi Agreement on September 17th, 2018.

Znaci :maramica::maramica::maramica::bravo::vatromet:

Inace kada se pocisti ovaj kotlic zapravo rezultat ce biti da su Rusi potisnuli glavosece oko 20km od Tartusa vazdusnom linijom. Pretpostavljam da je to i bio glavni cilj ofanzive, jer su ih non-stop napadali dronovima.

Videcemo gde ce se stati. Iskreno, nisam ovo ocekivao i stvarno sam prijatno iznenadjen - taj dzep mi jaaaaaaaako dugo ide na stojka, konacno su ga oslobodili.

Nadamo se da ovo nije sve i da ce se moment iskoristiti, pretpostavljam da su im linije odbrane skroz razvaljene i da sada moze da se kombinuje svasta.

Licno, voleo bih da SAA useta u onaj Kafranbel, to su likovi koji su redovno postavljali neke slike sa transparentima protiv Asada, ovo, ono... A sad im SAA na 10km od brloga. Nisu to ocekivali pre godinu-dve-tri.

Koliko vidim po mapi, deluje da se nazire gde SAA zeli da napreduje, i kako se Turci poprecuju na taj pravac napredovanja.

Syria.jpg

Takodje, videcemo da li nova turska posmatracka stanica predstavlja novu granicu - a to znaci jos 5-7km napredovanja za SAA na sever. I izgleda da SAA zeli da pocisti ovu oblast istocno, zato Turci sada idu tamo - vidi plavi kruzic sa kamionom - da to sprece (koliko mogu).

Three Turkish soldiers were killed in a clash with Kurdish militants in southeast Turkey near the borders with Syria and Iraq the local governor’s office reveals.

US State Department: All measures will be taken against ships transporting oil to #Syria under #US sanctions.

As Pompeo threatens Iranian oil vessel, Greece abandons Syrian Christians to serve US Empire

21august_NorthWest-Syria-C1-1392x1006.jpg

Turkey, US agree to launch first phase of Syria safe-zone plan
https://www.aljazeera.com/news/2019...ase-syria-safe-zone-plan-190822090734698.html
Both sides announce safe zone will be launched this week but questions remain on how deep it will be in northern Syria.

In a joint statement released on August 7, the NATO allies said the safe zone would become a "peace corridor", without providing further details. At the time, the Syrian government called the agreement a "blatant attack" on the country's sovereignty.

Nije sramota pricati o izdaji ako se desila.Onaj ko iole poznaje istoriju Srba zna da smo sami sebi najveci neprijatelji kroz istoriju prema tome treba uciti iz istorije a ne stavljati pod tepih vjecito kao i za vrijeme Broza pa nam se onda desavaju strasne stvari.Istina nije lijepa ali treba o njoj otvoreno pricati.To je jedini put u cistu buducnost a ne velicati izdajnike srpskog roda.Ok je taj komentar i ja se zalazem za svesrpsku slogu ali je necu i ne zelim graditi sa srpskim komunistima.Oni za mene nisu nista bolji od Hrvata i Muslimana po zlocinima koje su uradili prema spskom korpusu.Znam ja vrlo dobro sta pisem i zasto pisem...
ne lupetaj.

nasi neprijatelji su uvek isti. nemci, zapadna eurupa, sad i nato i usa.

onda dolaze papa i cro, slo, siptari.

pa tek onda vi domaca peta kolona, srecom mala i jadna

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back