Rat u Siriji i Iraku - vesti i analize (3)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Није лепо да се спрдамо са несрећом сопственог народа.

Нисам пратио тему скоро годину дана, колико се стигло са ослобађањем Идлиба? Да ли су у истребљени умерени и неумерени у осталим деловима земље? Сећам се да је било проблема у пустињи... Шта се дешава на североистоку? Јесу ли Курди одабрали страну?
Njofro je dobrano dobio po njokavici još u operaciji prilikom oslobađanja Alepa, posle toga se par puta pojavio ali je izgubio interesovanje kad je uvideo svu dubinu svoga poraza :kafa:

Poslednja izmena:
pa sta?

ti sii bre tutumrak, ali nisu svi ko ti
Па ништа, није то нека новост осим за вас из далеких мјесних одбора СНС, довољно да упознаш једног високог официра из РСК (а ја сам их упознао 5 још 1995-е године), већ је све јасно, зашто су 15 дана пре Олује били у Бања Луци и ко је дао наредбу.

Па ништа, није то нека новост осим за вас из далеких мјесних одбора СНС, довољно да упознаш једног високог официра из РСК (а ја сам их упознао 5 још 1995-е године), већ је све јасно, зашто су 15 дана пре Олује били у Бања Луци и ко је дао наредбу.
A ko je to od visokih srpskih oficira iz Krajine bio 15 dana pred oluju u Banja Luci ?

A ko je to od visokih srpskih oficira iz Krajine bio 15 dana pred oluju u Banja Luci ?
Скоро сва команда али то је посебна прича.Дошло је до подјеле унутар политичких фракција али и официра.
Мањина је остала и није послушала наредбе из ВРХА (зна се ко је то).Обичан народ о томе није имао појма али на сву срећу евакуација је опет протекла брзо јер су углавном немоћни старци остали ( после побијени).
ПС.Прекидамо причу о Крајини

Poslednja izmena:
Скоро сва команда али то је посебна прича.Дошло је до подјеле унутар полиитчких фракција али и официра.
Мањина је остала и није послушала наредбе из ВРХА (зна се ко је то).Обичан народ о томе није имао појма али на сву срећу евакуација је опет протекла брзо јер су углавном немоћни старци остали ( после побијени).

Pišeš gluposti, ali neću sad o tome jer ću poslušati ljude koji su kreirali ovu temu .

Sirija i SFRJ su države sa drugačijim društvenim uređenjem. Srbija je bila sastavni deo SFRJ, a Turska nije deo Sirije, tako da paralele ne stoje.
Srbija (Milošević) je bio u poziciji da izda RSK (sve u saradnji sa Dr. Dabićem,
Ali Turska ne može da izda džihadiste u Siriji, nisu u Turskoj i nisu Turci. Turska vrši agresiju na Siriju.
Sličnost postoji u tome šta je Zapad (USA) odlučila da je njihov nacionalni interes da unište te države i u njima našao sluge koje će da provode njegov interes.
Tu sličnost prestaje, bar šta se tiče Turske, a drugih sličnosti ima puno.

Sirija i SFRJ su države sa drugačijim društvenim uređenjem. Srbija je bila sastavni deo SFRJ, a Turska nije deo Sirije, tako da paralele ne stoje.
Srbija (Milošević) je bio u poziciji da izda RSK (sve u saradnji sa Dr. Dabićem,
Ali Turska ne može da izda džihadiste u Siriji, nisu u Turskoj i nisu Turci. Turska vrši agresiju na Siriju.
Sličnost postoji u tome šta je Zapad (USA) odlučila da je njihov nacionalni interes da unište te države i u njima našao sluge koje će da provode njegov interes.
Tu sličnost prestaje, bar šta se tiče Turske, a drugih sličnosti ima puno.
Па да али морамо се сложити да Штит Еуфрата постоји док постоје турске снаге и инфраструктура турске војске у свему.
Чим се повуку Асад ће их погазити као жохаре.О томе ја причам.Међутим даљи развој догађаја зависи највише од односа-договора Турска-Русија.Примјетно је да након приступа руском плину и потенцијалном транзиту за ЕУ Турска итекако попушта према Асаду.Међутим проблем остају Курди.Шта сњима?Е то је већ нерешен проблем у односима Америка-Турска.

nedokazana tvrdnja, naravno netacna

olake ocene ne doprinose nikome.

sloba je svoje dokazao u hagu, da je izdao bio bi i danas predsednik, ne bi mu se porodica rasula po svetu. sta jos treba? ima nas koji se svega secamo

Ima nas koji smo gledali kako se mesec dana pre oluje teško oružje (Orkani i ostalo) izvlače iz Krajine, kako se probijaju putevi prema Bosni gde ih nikad nije bilo, kako se iz Hrvatske na krajiške benzinske pumpe dovlače enormne količine goriva, koje je posle davano besplatno narodu u zbegovima,.........

nedokazana tvrdnja, naravno netacna

olake ocene ne doprinose nikome.
У одбрани Крајине се није десио нити један озбиљан сукоб јер је војска добила налог да се повлачи од врха и да неће имати помоћ СРЈ нити ВРС.Ко је врх тада *ебему миша?Први озбиљнији сукоби се дешавају када ХВ улази у Босну тј. на територију под контролом ВРС и када армија БИХ са друге стране користи тренутак да се уљкучи и помогне да се ВРС што више оптерети.И то озбиљни сукоби гдје се поприлично гине на све три стране.
Операција Операција Вагањ 95 је био озбиљан протудар ВРС који је практично у једном тренутку претио да се снаге ХВ,армије БИХ потпуно избаце из РС међутим креће офанзива са свих страна поготово рејон Озрена када је 6. октобра 16. крајишка (1. пјешадијски батаљон) хитно је пребачен у рејон Добоја, због пробоја јединица АРБиХ на Озрену.Зашто се то дешавало?Па зато што Караџа и Младић нису прихватили договорено 51/49.Међутим након развлачења терена и стабилизације озренског ратишта опет је имала снаге да брани потез Приједор-Бања Лука јер је поновни долазак 16. крајишке, ојачане Другом оклопном бригадом потпуно затворио правац за Бања Луку преко Мањаче.Другим речима не би је тако лако узели чак и да је Слобо дозволио јер би се гинуло масовно.

prvi put to cujem

lepo si smislio.

i sad ja da ti se pravdam. nece moci.

ps orkan ima pravilo upotrebe

Ništa ja nisam smislio, a nemam nameru ni da te uveravam, niti da raspravljam sa nekim ko o ''materiji'' tako malo zna.

PS- Radi se na potpunom zatvaranju pretis lonca.
ECfY21_WwAAoovt.jpg

Ima nas koji smo gledali kako se mesec dana pre oluje teško oružje (Orkani i ostalo) izvlače iz Krajine, kako se probijaju putevi prema Bosni gde ih nikad nije bilo, kako se iz Hrvatske na krajiške benzinske pumpe dovlače enormne količine goriva, koje je posle davano besplatno narodu u zbegovima,.........
Ма то више није тајна,уосталом шта би ти урадио да ти ВРС тј Српска Република и СРЈ кажу отворено да те неће бранити нити помагати ако крене офанзива?Јел то издаја или шта је?Назовите како хоћете...ја знам шта је.

Naravno da ne valja, Aleksandar Vučić je već nahuškao 4-5 ratova u zadnjih 30 godina

O čemu ti misliš da mi pričamo celo vreme
Видела си линк, прочитала текст од 1800 речи, погледала референце у њему и дала коментар, све за мање од осам минута? Или ревносно читаш текстове "напредњака Антонића који мора схватити да је управо његов СРС крив за све поделе у друштву", па си овај већ прочитала?
Страст је увек бржа од памети, али зато води у сигурну пропаст. Решење је тешко наћи, али свакако је боље тражити га него да се сви поубијамо и прекољемо међусобно, зар не?
За почетак не би било лоше да се не спрдамо са сопственим страдањима и не дозволимо никоме да у нашем присуству не поштује наше жртве, то може да учини свако од нас. Ако се свако од нас фокусира на оно шта сви заједно желимо да заштитимо и сачувамо, ствар се креће ка клими повољној да се сутра појави неко кога неће пљувати половина народа. Другачије остајемо у чабру.

prvi put to cujem

lepo si smislio.

i sad ja da ti se pravdam. nece moci.

ps orkan ima pravilo upotrebe

Ти си један обичан мулац и сендвичар, самим тим немаш апсолутно никакво право да било шта коментаришеш на ову тему.

Не знам у којој си вукојебини био када се све то дешавало, ал' има људи који су живели на тим просторима и пролазили кроз све те ужасе.

Некад је паметније ћутати, запиши то себи негде.

У одбрани Крајине се није десио нити један озбиљан сукоб јер је војска добила налог да се повлачи од врха и да неће имати помоћ СРЈ нити ВРС.Ко је врх тада *ебему миша?Први озбиљнији сукоби се дешавају када ХВ улази у Босну

Ako nije bilo ozbiljnijih sukoba zašto je lično od Tuđmana smenjen hrvatski general Ivan Basarac ?

biće interesantno da ispratimo šta će biti sa iranskim tankerom koji ide ka siriji. grci skroz servilni u pogledu američkih zahteva

US will act if tanker carrying Iranian oil delivers to Syria: Pompeo - Al Arabiya English.

Greece Says Will Not Help Iranian Tanker to Reach Syria “We have sent a clear message that we would not want to facilitate the trafficking of this oil to Syria in any instance,” Varvitsiotis told Greece’s ANT1 television.

ATHENS (Reuters) - Greece will not provide assistance in delivering oil to Syria to an Iranian tanker now sailing eastward through the Mediterranean

The Adrian Darya 1, which was released after being detained in Gibraltar, is carrying 2 million barrels of crude. It is now sailing east with trackers giving its stated destination as the Greek port of Kalamata, with an expected arrival date of Aug. 26.
Washington wants the tanker detained because it says the vessel has links to Iran's Revolutionary Guards, which it has designated a terrorist organization. It has urged Greece to refrain from any assistance, while a Cypriot diplomatic source said a similar message had also been conveyed to Cyprus.

To je to. Bojler je zatvoren.

Units from east meet with troops in west.

A sultan Merdogan od Rusa zahteva da se SAA povuče na linije od septembra 2018 :D

The military source said the Russian Armed Forces refused the Turkish military’s demand that the Syrian Arab Army withdrawal back to the points established in the Sochi Agreement on September 17th, 2018.

Poslednja izmena:
ti taj sinonim cesto upotrebljavas. isprati malo kolegu MEDJEDA, mislim da je njegov komentar poucan i za tebe i za mene i za celokupan srpski korpus
Nije sramota pricati o izdaji ako se desila.Onaj ko iole poznaje istoriju Srba zna da smo sami sebi najveci neprijatelji kroz istoriju prema tome treba uciti iz istorije a ne stavljati pod tepih vjecito kao i za vrijeme Broza pa nam se onda desavaju strasne stvari.Istina nije lijepa ali treba o njoj otvoreno pricati.To je jedini put u cistu buducnost a ne velicati izdajnike srpskog roda.Ok je taj komentar i ja se zalazem za svesrpsku slogu ali je necu i ne zelim graditi sa srpskim komunistima.Oni za mene nisu nista bolji od Hrvata i Muslimana po zlocinima koje su uradili prema spskom korpusu.Znam ja vrlo dobro sta pisem i zasto pisem...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back