RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja zaista ne znam u čemu je tvoj problem i čemu uvrede na moj račun. No, valjda ti to bolje znaš od mene.

Povlačim sve što sam rekao....
Otišlo je predaleko.
Imamo na pojedine delove stvarnosti različita gledanja.
A,kada se damar otrgne kontroli,
čoveku izleti i ono što ga kasnije postidi.
---------------
Eto,probudi se taj damar....
Na mah.

Idi mirno svojim putem - ka nekim očekivanim zorama...
Uklonio sam barijere i stvorio put prohodnim.
Ipak smo svi mi ovde - samo privremeno....!

Пошто је у Ал-Ираку инвазија извршена са 150.000 америчких трупа, јасно је да је ирачка влада квислиншка.

У Либији међутим није постојала таква окупација, него се догодио народ

Koliko je tebi ispran mozak, pa to je strašno. Nikada i nigde se nije "dogodio narod". A ovde piešmo o "narodu" koji je dobro plaćen i doveden sa strane da se bori za "narod". Muslimani su pokazali koliko su primitivni i kako je lako manipulisati njima. Pobili su se zarad materijalne koristi zapada.

files.php

files.php

Ovo su slike iz Ankare! Ovde piše "Ambasada Libije" Demonstranti su zauzeli ambasadu libije u Ankari a ovo nisu slike iz Tripolija!

Pogledajte boju zgrade, ista zgrada je u pitanju i nije Tripoli nego Libijska ambasada u Ankari!

Poslednja izmena:
Вест: Побуњеници у Триполију трпе огромне губитке и планирају повлачење из појединих квартова како би омогућили дејство НАТО авијације. Изгледа да их је Гадафи намамио у клопку, улични рат где је ваздушна надмоћ противника без значаја...

Ovo je tacno, mislim sto da ih vija po pustari dok ga NATO bombarduje kad ih moze lepo na ogranicenom prostoru, sa dobrih pozicija, unistiti.

jel moguce da se sve deshava u nekim drugim gradovima, pomenuta je doxa gde je napravljena replika centra tripolija, evo sad i snimci iz turske a kao fol libija... istovremeno mozhda su izveli neki desant sa mora na tripoli, foke i ostala ekipa, samo da bi skinuli gadafija, sve kad se sabere - haos u tripoliju.
izgleda neverovatno, al ne i nemoguce

thumbnail.php

Ban Ki-moon: Generalni sekretar UN-a

Ban Ki-moon: Vrijeme je za libijsko jedinstvo

Politički i plemenski rivalski obračuni mogu ugroziti budućnost Libije
Generalni sekretar Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon oglasio se u ponedjeljak povodom pada Tripolija u ruke Tranzicionog nacionalnog vijeća Libije s apelom o brzom okončanju nasilja.

Zaustaviti nasilje odmah

“Dramatične scene iz Tripolija kojima smo svjedoci – dokaz su odlučnosti i hrabrosti libijskog naroda da traže slobodnu i demokratsku budućnost”, rekao je Ban obračajući se novinarima u centrali UN-a u New Yorku. Čelnik svjetske organizacije kako je sada najznačajnije da “nasilje i osveta” prestanu. Većina analitičara se naime slaže, da čak i kada Gadafi nestane u potpunosti sa scene, politički i plemenski rivalski obračuni mogu ugroziti budućnost Libije.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, da li misli da je padom Tripolija došao kraj i za NATO napade na Libiju, Ban je zapravo pohvalio “Napore NATO-a da se izbjegnu žrtve medju civilima u operacijama Sjevernoatlanske vojne alijanse.

NATO vodi računa o civilima

Nešto kasnije, odgovarajući na pitanje Webpublicapress - da li je generalni sekretar svjestan medijskih izvještaja, po kojima je samo u posljednja 24 sata, prema tim navodima “u akcijama NATO-a stradalo 1.300 libijskih civila”, te da li ima komentar oko toga, Banov glasnogovornik Farhan Haq rekao je da Ban nije o tome razgovarao sa generalnim sekretarom NATO-a:

“Generalni sekretar (Ban Ki-moon – op.a.) ponovljeno je izrazio svoju zabrinutost oko stradanja civila (u Libiji – op.a.), kao što se sjećate nešto prije sedam dana, kada je tražio od svih da se izbjegnu civilne žrtve. U isto vrijeme on prepoznaje i cijeni te napore koji su učinjeni da bi se to izbjeglo tamo gdje je moguće”, rekao je Haq.

U svom obraćanju novinarima, Ban Ki-moon je još pozdravio garancije koje je dobio od predsjedavajućeg Nacionalnog tranzicionog vijeća Libije (NTC - National Transitional Council), Mustafe Abdul Džalila (Jallil), da će se voditi “ekstremna briga kako bi se zaštitili ljudi i javne institucije, i sačuvao zakon i red u Libiji”.

U isto vrijeme, Ban je pozvao Gadafija da doprinese mirnoj tranziciji vlasti: “Pozivam pukovnika Gadafija da prekine sa nasiljem odmah, i napravi mjesta za neometanu tranziciju vlasti”, rekao je generalni sekretara UN-a.

Gadafija teško locirati

On je dodao, kako je proteklih dana pokušao telefonom uspostaviti vezu i razgovarati sa Muamerom Gadafijem, ali to nije bilo moguće. U UN-u nisu željeli odati više detalja, imaju li oni i vlastite informacije, je li Gadafi još uvjek u Libiji ili je možda već napustio zemlju. No, kako saznaju američki mediji, koji se pozivaju na obavještajne izvore iz Washingtona, Gadafi je “gotovo sigurno još u Tripoliju ili na domak libijske prijestolnice”. Na East Riveru to nisu mogli potvrditi, saznaje Webpublicapress.

Ban Ki-moon je rekao da je ovo “trenutak nade, ali da su rizici još pred nama”. Generalni sekretar UN-a dodao je da je “sada vrijeme da se Libijci već fokusiraju na nacionalno jedinstvo, pomirenje i učešće svih u tom procesu”.

Ban je najavio da će njegov specijalni izaslanik za Libiju, jordanski parlamentarac Abdel Elah Al-Khatib, kao i specijalni savjetnik za planiranje u postkonfliktnoj Libiji Jan (Ian) Martin, odputovati u Dohu, u Katar, gdje će se susresti sa liderima libijske političke tranzicije (NTC). Ban je isto tako obećao dodatnu pomoć Libiji na polju sigurnosti, zakona, socijalne ii ekonomske obnove, kao i zaštiti ljudskih prava i ustavne obnove.

Dnevni Avaz

sve i jedna revolucija jede svoju decu.Videces sada kada pocne borba za zasluge u "domovinskom" ratu.Po obicaju propast pocinje uz sampanjac i slavlje,jadne budale neznaju sta ih ceka

Što kažer stari Čerčil onomad za istočnoevropske države koje je prepustio Rujama "pa nećemo mi tamo živeti " . :lol: A da su Libijci yebali ježa u ledja to je evidentno .

Bravo Ban tako se govori.UN ce pomoci Libiji da prebrodi ovaj rata jer sada je Libija boolja i ljepsa nego ranije.Mislim da ce se Gasdhafi uhvatiti i da ce mu bit' sudjeno.Ocekujem da se isporuci Haskom Tribunalu.Mislim da ce imati mnogo stosta reci.Libija je divna zemlja i sad ce biti jos ljepsa kad bude demokratska vlada preuzela drzavu.Libija ce biti uz Egipat i Tunis demokratska drzava sazzdana na rrevoluciji.Mislim da ce muslimani imati puno toga da urade ali mislim da je Libija zavrsila svoj posao i da je vrijeme da se ova tema zatvori jer zavrsen je posao demokratskih snaga koje su zeljele dobro Libiji.Isto tako bihs e kao musliman pojedinac zahvalio NATO Paktu koji je hrabro doprinjeo da Libija izgleda ovako kako izgleda i da u njoj mogu djeca slobodno da se igraju u parku i da djeca slobodno mogu pohadjati skolu.Mislim da ce Libijci dosta dugo pamtiti ovaj rat i ovaj pdovig jer ovo se sigurno unosi u udzbenike historije.Libija je Islamska drzava i po svojoj prilici ce priznati Kosovo.Ono za sto sam radostan je sto su Srpski nacionalisti izgubili jakog saveznika u Africi.

«Сейчас правительственные войска ведут локальные боестолкновения с мятежниками, проникшими в Триполи. Бои ведутся на окраинах города. В центре ливийской столицы все спокойно, за исключением усилившихся налетов авиации НАТО», - рассказал «Аргументам.ру» представитель посольства Ливии в Москве. При этом он сослался на телефонный разговор с МИДом своей страны.

Российский военно-дипломатический источник, находящийся сейчас в ливийской столице, также подтвердил эту информацию по Скайпу «Аргументам.ру». «Магазины закрыты, улицы в центре города патрулирует полиция и армейские подразделения. Но все тихо, перестрелок нет», - рассказал он.

"Borbe se vode na periferijama Tripolija, situacija u centru je mirna. Libijska vojska čisti grad od pobunjenika. Scene iz "Tripolija" CNN snima u Kataru"

Bravo Ban tako se govori.UN ce pomoci Libiji da prebrodi ovaj rata jer sada je Libija boolja i ljepsa nego ranije.Mislim da ce se Gasdhafi uhvatiti i da ce mu bit' sudjeno.Ocekujem da se isporuci Haskom Tribunalu.Mislim da ce imati mnogo stosta reci.Libija je divna zemlja i sad ce biti jos ljepsa kad bude demokratska vlada preuzela drzavu.Libija ce biti uz Egipat i Tunis demokratska drzava sazzdana na rrevoluciji.Mislim da ce muslimani imati puno toga da urade ali mislim da je Libija zavrsila svoj posao i da je vrijeme da se ova tema zatvori jer zavrsen je posao demokratskih snaga koje su zeljele dobro Libiji.Isto tako bihs e kao musliman pojedinac zahvalio NATO Paktu koji je hrabro doprinjeo da Libija izgleda ovako kako izgleda i da u njoj mogu djeca slobodno da se igraju u parku i da djeca slobodno mogu pohadjati skolu.Mislim da ce Libijci dosta dugo pamtiti ovaj rat i ovaj pdovig jer ovo se sigurno unosi u udzbenike historije.Libija je Islamska drzava i po svojoj prilici ce priznati Kosovo.Ono za sto sam radostan je sto su Srpski nacionalisti izgubili jakog saveznika u Africi.
Можда има једна предност, мада ће вероватно ипак Гадафи да вам ебе матер фундаменталистичку.
ДаклеМ ако се ипак ова талибанска жгадија утабори у Либији мораће да послуша ционисте који ће им то приопћити кроз американска смрдљива уста да ће у УН либијски глас гледе неодвисне палестинске државе бити НЕ!!!
:rotf::zcepanje::hahaha:

Можда има једна предност, мада ће вероватно ипак Гадафи да вам ебе матер фундаменталистичку.
ДаклеМ ако се ипак ова талибанска жгадија утабори у Либији мораће да послуша ционисте који ће им то приопћити кроз американска смрдљива уста да ће у УН либијски глас гледе неодвисне палестинске државе бити НЕ!!!
:rotf::zcepanje::hahaha:

Ne, nemoj se nadati u to.Postoji crvena linija za Libijce.

«Сейчас правительственные войска ведут локальные боестолкновения с мятежниками, проникшими в Триполи. Бои ведутся на окраинах города. В центре ливийской столицы все спокойно, за исключением усилившихся налетов авиации НАТО», - рассказал «Аргументам.ру» представитель посольства Ливии в Москве. При этом он сослался на телефонный разговор с МИДом своей страны.

Российский военно-дипломатический источник, находящийся сейчас в ливийской столице, также подтвердил эту информацию по Скайпу «Аргументам.ру». «Магазины закрыты, улицы в центре города патрулирует полиция и армейские подразделения. Но все тихо, перестрелок нет», - рассказал он.

"Borbe se vode na periferijama Tripolija, situacija u centru je mirna. Libijska vojska čisti grad od pobunjenika. Scene iz "Tripolija" CNN snima u Kataru"

KAKO VOLIM KAD OVIM ,, EVROPEJCIMA ,, POSTAVIMO RUSKE IZVORE DA BI UOPSTE UKAPIRALI STANJE STVARI ... I SVET U KOJEM ZIVE ... :D ..

Hebem ti CNN i BBC - toliko se majmuna napravili po Srbiji i po svetu da to nije normalno ... :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back