RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Saudijska Arabija je dovoljno demokratska drzava da je niko ne smije dirati.Ona je nezvanicno lider svih muslimana tako da cce se desiti promijene u siriji pa cak i u Iranu ali u Saudijskoj Arabiji za to nema potrijebe.Saudijska Arabija je jedna lijepa zemlja koja ce biti predvodnik muslimana

Ma divna jedna zemlja, ne znam samo sto se ne preselis tamo kad je tol'ko prijatna za zivot. Ne burazeru, lepse je ovde da lupas celom o pod i citiras sure iz Kurana preko dana, a kad se smrkne da ga shiljis na Seku Aleksic, u skladu sa ramazanskom tradicijom :mrgreen:

tako da se pokazje da se moze uvesti Seruijata ali da svaka zemlja Islamska treba biti sa Amerikom.Niko ne brani Libiji da uvede Serijat ali zato mora biti sa Amerikom i to je jeedna pravda.

Tako reci bre, ne interesuje vas nikakva demokratija. Izdash guzu pod kiriju Americi, ustupis im sve resurse na upravljanje i onda ste slobodni da silom namecete tu nakaznu ideologiju svima koji imaju nesrecu da zive u vasoj blizini.

Libija je konacno slobodna tako da je to jos jedna zemlja poslije Tunisa i Egipta koja oslobodjena diktatorskog jarma.Ono na sto se treba fokusirati je Sirija, kojoj se treba hitno pomoci.Sirijskom narodu se treba sto hitnije pomoci, kako se ne bi unistio revolucionarini duh Sirijskog naroda.Mislim da Sirijci mogu uzeti uzor u hrabrom Libijskom narodu, koji je uspio u svojoj zelji da unisti diktaturu.Ono sto je dobro u ovoj prilici je da NATO nije kopneno intervenirao u Libiji i da su sami Ustanici osvojili Libiju koja treba sada sto prije da se oporavi od rata.Inshallah ponovo ce Libija biti lijepa za svakoga i za sve turiste koji budu htjeli posjetiti tu zemlju.Mi Bosnjaci imamo puno Bosnjakinja koje su udate u Libiji i mislim da ce takvih brakova biti jos i da ce se Bosnjacka i Arapska krv i dalje mijesati.
Mislim da je ovo znacajan period za muslimane i za njihovu buducnost jer ovo vrijeme ima da se pamti u Islamskoj historiji.Ovi ljudi koji su izveli revoluciju u Tunisu, Egiptu i Libiji ce biti proglaseni Mudzahedinima a Inshallah to ce biti i sa Sirijskim narodom. Ovo je velika prekretnica za muslimane i za Islam tako da dolazi nova era za Islam koja ce biti obiljezena jednim blagostanjem.Mislim da bolji dani dolaze za Islam i smatram da je Islam u usponu.Ovo su sada neki novi Mudzahidi koje cemo voljeti i koje ce nase potomstvo rado spominjati.

Jedna poruka Libijskom narodu:uzivajte u plodovima demokracije!!
Ti si jedan neupućeni zanesenjak !
Vrlo brzo će taj "revolucionarni" libijski narod uvideti koliko se zajeb'o.
Da je krvario za drugoga i rušio pristojan režim radi tuđih interesa.
Ali,kad te zapadne fukare krenu sa pljačkom i otimanjem,
sva naknadna pamet biće uzaludna.
Ostaje samo dupe.
Koje će se svakim danom sve više tanjiti....!

Nisam pratio događaje u zadnjih petnestak dana. Kako se to tako brzo završilo posle početnih uspeha? Da li je moguće da je nato pristigao sa milion ljudi?
Kako sam besan i krivo mi je kad se setim kako će Libijci biti ponižavani i kako će mentalna kukavička govnadija amerikanskija da likuje.

Pa ako je sve sto se trenutno desava istinito, onda je za pretpostaviti, da su Gadafijeve pristalice shvatile da je dalja borba uzaludna i napustili polozaje po Tripoliju. Kada su pale prepreke ka Tripoliju, ostala je samo neminovnost. Slicno se mislilo da ce se Ameri namuciti u Bagdadu, a ispostavilo se da su vise problema imali u pustari, nego tamo gde je Sadam obecao krvavu borbu za svaku ulicu i zgradu. Inace Arapi i nisu bas poznati po tome, da ce da se bore do samog kraja.

Libija je jedna lijepa zemlja koja ocarava svojom Islamskom pojavom jer to je zemlja koja je rasla na Islamu.Libija je primila Islam i nije se odvajala od njega tako da sada imamo slucaj da se Islam ponovo vratio u okrilje Libije tako da ce Libija biti Islamska drzava ali nece biti formalno Islamskom drzavom jer ona ce imati prefiks demokratske drzave.Mislim da je mozda tako bolje jer ce Libija moci biti unutar svoje teritorije Islamskom i moci ce se graditi puno Dzamija i lijepih Munara tako da ce Libija biti kao Saudijska Arabija.Mi muslimani to zelimo i zelimo da Libija bude izrazito Sunnijskom drzavom koja ce voljeti Muhammmeda s.a.v.s. i njegove Ashabe.To je dokaz da je Islam u usponu i da ce Libija pobjediti kao i Islam.

:eek: U ebote!!! Izvin'te ako sam negde preskocio "islam". :eek:

Srbi su drzavotvoran narod, uvijek na strani prijatelja i onih koji se suprostavljaju novom svijetskom poretku, novosklepana nacija tzv bosnjaci jednostavno nemaju stav jednog drzatvornog naroda. Radije bi da ih gazi americka cizma, nego da zive dostojanstvrno. Vidimo koliko ih je usrecila zapadna demokratija. Zive na 24 posto, a u Jugoslaviji smo svi zivjeli normalno, dok zapad ne rabuca Jugu.

Libiju su oslobodili Libijski Ustanici a NATO se nije kopneno umijesao dok se NATO u slucaju Iraka i Afganistana kopneno umijesao i donio je zatim slobodu tim narodima.

Zasto da ulaze kopneno i ginu kada su svoje ljude postavili za vodje "pobunjenika"? Ovako ce da im naplate rakete kroz naftu i u "miru" uspostave vlast koju su im je obezbedilo onih 20% libijaca koji su bili protiv Gadafija.

sad je bilo na bbc

konvoj mladolikih pobunjenika, sa novinarom, vozi se u predgradju tripolija

onda je zapucalo, zaseda, i brzom brzinom se konvoj okrenuo nazad u beganje

cudan neki automibilski rat. isli bi oni meni peske

Zasto da ulaze kopneno i ginu kada su svoje ljude postavili za vodje "pobunjenika"?
Zar ne vidiš da vođa Pobunjenika ima trag od tepiha na čelu od čestog klanjanja

10353776.jpg

To pokazuje da su njegova uverenja u nebeskim vrednostima

da...ako nema kukolja u svojim redovima....ako su opozicionari distancirani na neki nacin...ima podrsku od svojih najblizih saradnika i vecine naroda...treba da ide do kraja...

NATO riknuo - nestalo municije i raketa hahaha... valjda imaju i plate neredovne i kasne.

sada bi Gadafi trebao da postavi uslov, da će napustiti vlast ako predsjednioci napadača odnosno nihovih zemalja napuste vlast.

ps.
prije odlaska, da Libiji plate ratnu štetu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back