RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
odavno nam nato oficiri sede po gš.......
Nakon ubistva Zorana Đinđića, Boris Tadić postaje ministar odbrane (17. marta 2003. godine), u vreme dok je njegov stranački konkurent Zoran Živković bio premijer, i zamenik predsednika DS-a.
I ovaj posao Tadić je obavio kao najbolji poverilac NATO pakta, po čijim nalozima je za njegovog mandata i izvršen nezapamćeni proces uništavanja vojne tehnike, a sve sa ciljem "usklađivanja vojnih standarda" sa dojučerašnjim agresorom.
U vreme kad je Tadić bio ministar odbrane i potpuno uspešno ''rasformirao i razoružao srpske vojne snage, istopivši dobar deo teških oklopnih vozila i slično'', njegov savetnik bio je britanski general iz britanskih trupa u Nemačkoj i u Bosni i Hercegovini!

Ма ј**беш оклопњаке, ниси поменуо пензионисање скоро целог официрског и подофицирског кадра који су учествовали у рату против ,,Милосрдног анђела''. Ако је крах војске био тада, био је због елиминисања способних официра и подофицира а не технике.
Мислим да се слажеш.

Пајо, ипак прикочи мало. Не мораш да се утркујеш са ,,жутима''. Има пуно ствари које они незнају а прави професионалци им никад неће рећи, макар им се тицало каријере па чак и живота.
А што се тиче жена, значи да сам ја ипак старији од тебе. Ја Бога ми причам. О војсци мање јер незнам пуно тога, може се рећи незнам ништа.

u redu je...shvatam dobru nameru...ali..??
http://www.mycity-military.com/profile.php?mode=activate&u=140320&act_key=d1b72e8f1a48
vidider sta se tek ovde prica..

Ja sam glasala na ovoj anketi da ne podrzavam Gadafija, ali radi savesti moram da podvucem da ne podrzavam bombardovanje.
Gadafi jeste diktator, ali u ovom njegovom ponasanju mi donekle vidimo sebe i srecni smo sto im se opire - i mislim da je to glavni razlog nase podrske Gadafiju, ali svi dobro znamo da on nije cvecka.
mozda oni zaista zive malo bolje nego ostali, ali kada ne sme da se cuje glas opozicije, glas ljudi koji misle drugacije, kada on ocekuje neku vrstu klanjanja i pevanja pesmica,kada se smena vlasti ne vrsi na izborima, vec "topovima" i kada nekog samo "topovima" mozes skinuti s vlasti ..- to je diktatura.
E, sad..sasvim drugo pitanje je ko je i koliko spreman da trpi diktaturu ako ima dovoljno dobar standard zivota...svi?haha..pa evo ja ne.

Gadafi jeste donekle u pravu u ovoj situaciji, ali on jeste diktator.Protiv bombardovanja sam, u svakom slucaju.

odavno nam nato oficiri sede po gš.......

Nakon ubistva Zorana Đinđića, Boris Tadić postaje ministar odbrane (17. marta 2003. godine), u vreme dok je njegov stranački konkurent Zoran Živković bio premijer, i zamenik predsednika DS-a.
I ovaj posao Tadić je obavio kao najbolji poverilac NATO pakta, po čijim nalozima je za njegovog mandata i izvršen nezapamćeni proces uništavanja vojne tehnike, a sve sa ciljem "usklađivanja vojnih standarda" sa dojučerašnjim agresorom.
U vreme kad je Tadić bio ministar odbrane i potpuno uspešno ''rasformirao i razoružao srpske vojne snage, istopivši dobar deo teških oklopnih vozila i slično'', njegov savetnik bio je britanski general iz britanskih trupa u Nemačkoj i u Bosni i Hercegovini!

da...1914-1918...znalo bi se sta sa takvima...

Ja sam glasala na ovoj anketi da ne podrzavam Gadafija, ali radi savesti moram da podvucem da ne podrzavam bombardovanje.
Gadafi jeste diktator, ali u ovom njegovom ponasanju mi donekle vidimo sebe i srecni smo sto im se opire - i mislim da je to glavni razlog nase podrske Gadafiju, ali svi dobro znamo da on nije cvecka.
mozda oni zaista zive malo bolje nego ostali, ali kada ne sme da se cuje glas opozicije, glas ljudi koji misle drugacije, kada on ocekuje neku vrstu klanjanja i pevanja pesmica,kada se smena vlasti ne vrsi na izborima, vec "topovima" i kada nekog samo "topovima" mozes skinuti s vlasti ..- to je diktatura.
E, sad..sasvim drugo pitanje je ko je i koliko spreman da trpi diktaturu ako ima dovoljno dobar standard zivota...svi?haha..pa evo ja ne.

Gadafi jeste donekle u pravu u ovoj situaciji, ali on jeste diktator.Protiv bombardovanja sam, u svakom slucaju.

Ti glasovi opozicije i slobode su pleme koje je za islamski fundamentalizam i uostalom za banditske delatnosti. :D
Šta misliš šta opozicija hoće? Šta bi oni da menjaju?

Ti glasovi opozicije i slobode su pleme koje je za islamski fundamentalizam i uostalom za banditske delatnosti. :D
Šta misliš šta opozicija hoće? Šta bi oni da menjaju?

Sta god da opozicija hoce - ona mora i treba da postoji u svakoj zemlji.
Ja ne podrzvam ni opoziciju u njihovom nasilju i bezumlju.
Ne podrzavam nikakve oblike nasilja.
Prebrojati posteno glasove i dovesti koga narod u Libiji zeli.

Život u Libiji pod Gadafijem :
1. Beskamatni krediti u toku studija ;
2. Prima se prosečna plata za to zanimanje ako ne nađeš posao nakon završenog fakulteta ;
3. Država plaća kao da radiš u struci ;
4. Po stupanju u bračnu zajednicu država poklanja stan ili kuću ;
5. Kupovina vozola po fabričkoj ceni ;
6. Libija ne duguje nikome ni centa ;
7. Besplatno zdravstvo i obrazovanje ;
8. 25% ljudi visoko obrazovano ;
9. 40 hlebova košta 0.15$ ;
10. Cena benzina 12 rsd/litar ;
11. Libijci ne placaju nikakve rezijske troskove (struja, telefon, voda i sl.) ;
12. Svaki Libijac koji napuni 18 godina dobija stan od drzave ;
13. Skoro i da nema nezaposlenih ;
14. Sve teške poslove rade strani radnici ukljucujuci i Srbe ;
15. Svaki Libijac ima pravo da se leci o tročku drzave bilo gde u svetu ;
16. Svaki Libijac ima pravo da studira gde hoce a ima ih i u Srbiji ;
17. Svaki student ima placen stan, hranu, skolarinu, knjige, automobil i mesecni dzeparac od 2500 evra ;
Upitajte se da li bi vise voleli da zivite u takvoj diktaturi ili u ovakvoj demokratiji kakva je u Srbiji !!!!!

Ово су други написали а ја само прочитао.
Несебично дајем и теби да прочиташ. Мишљење о Гадафију не мораш да мењаш. Али о Америма би требало јер они топовима, авијацијом, отровима, ... утерују неку другу демократију јер им оваква ,,боде очи''.

Život u Libiji pod Gadafijem :
1. Beskamatni krediti u toku studija ;
2. Prima se prosečna plata za to zanimanje ako ne nađeš posao nakon završenog fakulteta ;
3. Država plaća kao da radiš u struci ;
4. Po stupanju u bračnu zajednicu država poklanja stan ili kuću ;
5. Kupovina vozola po fabričkoj ceni ;
6. Libija ne duguje nikome ni centa ;
7. Besplatno zdravstvo i obrazovanje ;
8. 25% ljudi visoko obrazovano ;
9. 40 hlebova košta 0.15$ ;
10. Cena benzina 12 rsd/litar ;
11. Libijci ne placaju nikakve rezijske troskove (struja, telefon, voda i sl.) ;
12. Svaki Libijac koji napuni 18 godina dobija stan od drzave ;
13. Skoro i da nema nezaposlenih ;
14. Sve teške poslove rade strani radnici ukljucujuci i Srbe ;
15. Svaki Libijac ima pravo da se leci o tročku drzave bilo gde u svetu ;
16. Svaki Libijac ima pravo da studira gde hoce a ima ih i u Srbiji ;
17. Svaki student ima placen stan, hranu, skolarinu, knjige, automobil i mesecni dzeparac od 2500 evra ;
Upitajte se da li bi vise voleli da zivite u takvoj diktaturi ili u ovakvoj demokratiji kakva je u Srbiji !!!!!

Ово су други написали а ја само прочитао.
Несебично дајем и теби да прочиташ. Мишљење о Гадафију не мораш да мењаш. Али о Америма би требало јер они топовима, авијацијом, отровима, ... утерују неку другу демократију јер им оваква ,,боде очи''.

U zemlji kakva je Srbija.
Nisu svi ljudi na prodaju i nije sve na prodaju.
Ja sam alergicna na sve vrste suzbijanja slobodnog misljenja, recimo na B92 redovno odbijaju da objave moje komentare o Kostunici, a neke moje druge komentare na neke druge teme - objavljuju...zato i ne pisem vise tamo, jedino ovde i na you.tube.

Da se digne Tito i da nam svima da vile i bazene,ali da zauvek ostane na vlasti - ja bih otisla iz Srbije.

A bre na njega se nisu žalili 40 godina i sad baš našli da ga svrgavaju.
Ti koji su protivnici Gadafija nisu nikakva opozicija ni partija a ni glas naroda nego pobunjenici kojima se njegov zakon ne sviđa. I sam Lazanjski kaže da pljačkaju sve živo.
Dakle, Gadafi ima za protivnike pojedina plemena koja hoće da im cela država bude džamahirija i da ukoliko to bude bilo potrebno i banana država (nešto poput Srbije).

Данас је прича о диктатури продавање рога за свијећу. Систем који долази у свјетским размјерима је тоталитаран, што је много горе од диктатуре - и перфидније.

Ja sam alergicna na sve vrste suzbijanja slobodnog misljenja, recimo na B92 redovno odbijaju da objave moje komentare o Kostunici, a neke moje druge komentare na neke druge teme - objavljuju...zato i ne pisem vise tamo, jedino ovde i na you.tube.

Da se digne Tito i da nam svima da vile i bazene,ali da zauvek ostane na vlasti - ja bih otisla iz Srbije.

Tito je ugnjetavao Srbe i delio Kosovo i Metohiju šiptarima dok ovaj voli svoj narod...

Данас је прича о диктатури продавање рога за свијећу. Систем који долази у свјетским размјерима је тоталитаран, што је много горе од диктатуре - и перфидније.

Tacno, zato sam ja i protiv njih...diktatori svrgavaju diktatore:lol:

Znam na šta misliš mada niko ne bi stvarao anarhiju zbog svoje slobodne misli...
Jel postoji neki primer kako njegova policija odvodi na saslušanje zato što je neko, na primer, rekao kako je on smešan? Ako jeste dajte mi da vidim.

Потпуно бих разумио борбу против диктатуре да се ради о замјени дикатуре са нечим што је хуманије и напредније - на принципима једнакости идеја и шанси - на принципима постојања људских права и слобода.

Основ је слобода човјека. Човјек је по природи рођен као слободно биће. Али за његово ограничавање слобода постоје три врсте присиле: физичка, економска и увјеравајућа. Диктатура је најсировији облик ограничавања слобода - али не и најефикаснији.

A bre na njega se nisu žalili 40 godina i sad baš našli da ga svrgavaju.
Ti koji su protivnici Gadafija nisu nikakva opozicija ni partija a ni glas naroda nego pobunjenici kojima se njegov zakon ne sviđa. I sam Lazanjski kaže da pljačkaju sve živo.
Dakle, Gadafi ima za protivnike pojedina plemena koja hoće da im cela država bude džamahirija i da ukoliko to bude bilo potrebno i banana država (nešto poput Srbije).

Tacno je i to.
Moramo biti realni, ali daj da se lepo prebroje ti glasovi, pa da se vidi stvarna slika...koliko je narod za promene uz mozda malo manji ili isti standard, a koliko za bogatstvo i diktaturu.
Sta misle oni koji cute u Libiji?

Mozda je taj princip vladavine vecine (demokratija) moguc u nekim drugim zemljama, sa nekim tolerantnijim narodom drugacijeg mentaliteta.

Sta je takav sistem doneo Iraku?

Moras takodje da budes svesna da nisu svi narodi u svetu kompatibilni po mentalitetu demokratskom drustvenom uredjenju koje nam zapadni stvaraoci novog svetskog poretka potenciraju kao konacno i definitivno najsavrsenije resenje.
Takodje je cinjenica da je demokratija najzloupotrebljavanija rec u svetu i da su teorija i praksa dva pojma.
Postoji najmanje jos dvadesetak oblika "mogucih" drustvenih uredjenja.
Narodi u svetu su previse razliciti (kultura, religija, agresivnost, shvatanja pravde, tolerancija...) da bi se na sve univerzalno moglo primeniti jedno resenje.
Pitam se samo sta li bi za nas bilo idealno?:think:

gospodjice promasila si temu ovaj put

sloboda bez novca u kapitalizmu ne postoji

to je jazna sloboda

samo je situiran covek zaista i slobodan

jer na primer da uzmemo da radis kao cistacica u skoli i primila si ovaj mesec 100 evra. i imas slobodu da odes bilo gde na svetu da letujes ili zimujes.

hoces li otici ? naravno da ne

samim tim bolje je ziveti u diktaturi SA NOVCEM nego u demokratiji BEZ NOVCA

Ja ne dajem podrsku opoziciji, ni bombardovanju, a ni Gadafiju.
Ja samo zelim da se vidi sta narod zaista misli i zeli, da se da sansa narodu...pa ako zele da zadrze Gadafija - volja im, ako zele promene -volja im, ali jednostavno nam je potrebno da cujemo misljenje vecine u toj zemlji...a ne propagande zaracenih strana.

gospodjice promasila si temu ovaj put

sloboda bez novca u kapitalizmu ne postoji

to je jazna sloboda

samo je situiran covek zaista i slobodan

jer na primer da uzmemo da radis kao cistacica u skoli i primila si ovaj mesec 100 evra. i imas slobodu da odes bilo gde na svetu da letujes ili zimujes.

hoces li otici ? naravno da ne

samim tim bolje je ziveti u diktaturi SA NOVCEM nego u demokratiji BEZ NOVCA

Vecita tema..bolje je bogat brak bez ljubavi, nego siromasan zivotni saputnik, ali uz iskrenu ljubav...
znas kako, razliciti ljudi biraju razlicite stvari..ja bih uvek pre siromastvo, ali da mogu da kazem ono sto zaista mislim, nego da sam bogata, a bez prava da mislim svojom glavom.

Tacno je i to.
Moramo biti realni, ali daj da se lepo prebroje ti glasovi, pa da se vidi stvarna slika...koliko je narod za promene uz mozda malo manji ili isti standard, a koliko za bogatstvo i diktaturu.
Sta misle oni koji cute u Libiji?

Pa da, izbori i jesu osnovno pravo naroda da izaberu u koga veruju i za koga smatraju da je najjdemokratičniji.
Nek se to sredi kad Gadafi (možda) oslobodi Libiju najezde skakavaca.;)

Pa da, izbori i jesu osnovno pravo naroda da izaberu u koga veruju i za koga smatraju da je najjdemokratičniji.
Nek se to sredi kad Gadafi (možda) oslobodi Libiju najezde skakavaca.

Наравно.

У том контексту ни диктатура није битна.

Да није било наших деспота, монарха, краљева - не би ни нас било.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back