RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/126133/Libija-Bombardovana-zgrada-televizije

Libija: Bombardovana zgrada televizije

Snažne eksplozije čule su se tokom noći u južnom delu Tripolija, pošto su avioni zapadne koalicije nastavili sa bombardovanjem Libije. Portparol libijske vojske Musa Ibrahim rekao je da je meta napada bila zgrada državne televizije i radija. On je pozvao Savet bezbjednosti UN da interveniše i prekine napade na civilne institucije. On je dodao da je bombardovano još nekoliko civilnih i vojnih lokacija.

Državni mediji javili su da je nepoznat broj ljudi poginuo u udarima u gradu Tadžuri istočno od Tripolija. Međutim, opozicija navodi da su u pitanju tela pobunjenika koje je ubila vojska.
Avioni "koalicije" uništavaju i civilne ciljeve
Novi napadi na mete u Libiji usledile su nekoliko časova nakon što je NATO u Briselu najavio da će "preuzeti komandu i kontrolu nad sprovođenjem zone zabranjenog leta".

ZVUČI LI VAM POZNATO ?

i vec sam dosadan--STA JA REKOH JUCE ILI PREKLJUCE..??
kad smo pricali o mediskoj propagandi----rekoh li da ce je gadafi izgubiti jer ce mu unistiti televiziju i radio...sad nije samo steta za izgubljenim informisanjem zapadnog javnog mnenja i svedskog vec je najgore STO NECE MOCI PROPAGANDNO DELOVATI PREMA SVOJIM PRISTALICAMA...

Pa svakako ne smatram moju jedinicu za celokupnu PVO Srbije, zato sam naglasio da su naređenja bila takva za kubove (za sva četiri puka koliko ih je bilo). Ali koliko znam kubovi i neve i jesu bili jedini (relativno) ozbiljni kapaciteti PVO koje smo imali da angažujemo.

4puka X koliko diviziona..??
gde su boforsi,i ostala LPA...??

Zadnje dve nedelje je (bar za kubove) važilo naređenje da se dejstvuje kako god, bez obzira na sve, samo da se ostvari lansiranje. Pri tom su tih zadnjih nedelja naleti bili intezivirani i umesto nekih formacija sa početka tipa 1-5-15 leteli su i u 3-7-35 i svako ozbiljno uključenje je značilo gotovo sigurnu eliminaciju, pa je ipak stizalo takvo naređenje. Da moj kapetan nije bio razuman čovek, ja danas ne bih piskarao po ovom forumu.

Otprilike ovo. Uz još jednom napomenu da je sam vrh bio spreman da i tu takvu tehniku (i ljudstvo) makar žrtvuje u propagande svrhe ako već ne može efikasno da ih upotrebi. Srećom neki komandiri na terenu su bili realni ljudi.

Није ми јасно, какав би пропагнадни ефекат могао бити постигнут жртвовањем војних потенцијала?

НАТО је управо своју пропаганду користио на својој ефикасности гађања војних циљева. Грађани УСА су своју подршку бомбардовању базирали на вјеровању да су НАТО дејства хируршки прецизна и да због тог нема никакве опасности за цивиле, него је акција НАТОа усмјерена на елиминисање војне моћи Милошевића. Управо из те чињенице све агресије почињу потребом хватања само једног човјека (јер су сви остали грађани те земље пријатељи УСА) само су ти појединци противници и диктатори (Милошевић, Садам, Бин Ладен, Гадафи...)

Ако је неко вјеровао, у врху војске или политике, да је потребно дејствовати и откривати своје положаје ради жртвовања технике и људства у пропагандне сврхе тај је био суманут.

4puka X koliko diviziona..??
gde su boforsi,i ostala LPA...??

Пајо, Пајо, једна стара изрека каже: ,,Када човек често прича о војсци и женама - значи остарио је'' !
Добра сазнања о војсци и системима имаш. Није професионално о њима много причати. Замисли да се један безбедњак (војни, цивилни свеједно) расприча о системима, сазнањима, итд. Можда од свега тога још понешто функционише у војсци и данас. Можда !? Па....!?

Još jedan dokaz kako je ta pobuna uopšte počela, kako je instrukcija dobijena samo za potpaljivanje vatre ali ne i za kontrolu požara.
Dok ne shvate da su izmanipulisani i da je njihova revolucija ništa drugo do qurac od kamile, poginuće ih neoprostivo mnogo i to uglavnom od prijateljske vatre.

Тешко да се та укупна ситуација може назвати побуном. То су нереди. Ти наводни побуњеници немају јединственен команде. Неки се буне против Гадафија, неки због племенских непријатељстава, неки су за шеријат, неки за западну "демократију".

УСА уопште нема никога кога би подржао у Либији - што другим ријечима значи да ће они изабрати нову владу.

Пајо, Пајо, једна стара изрека каже: ,,Када човек често прича о војсци и женама - значи остарио је'' !
Добра сазнања о војсци и системима имаш. Није професионално о њима много причати. Замисли да се један безбедњак (војни, цивилни свеједно) расприча о системима, сазнањима, итд. Можда од свега тога још понешто функционише у војсци и данас. Можда !? Па....!?

Ne boj se ti za Paju. Paja je covek potpuno u redu i mislim da zna za granicu do koje moze da ide. Mnogo su opasniji oni "zuti" oficiri koji su u vojsci sedeli na mnogo vecim pozicijama kao Momcilo Perisic. Seti se "spijunske afere"!

Тешко да се та укупна ситуација може назвати побуном. То су нереди. Ти наводни побуњеници немају јединственен команде. Неки се буне против Гадафија, неки због племенских непријатељстава, неки су за шеријат, неки за западну "демократију".

УСА уопште нема никога кога би подржао у Либији - што другим ријечима значи да ће они изабрати нову владу.

Tačno.
Zaboravih da reč pobuna stavim pod navodnike.
Prikazani su kao nekakvi pravednici-pobunjenici protiv gadafijeve diktature.
Ko to uopšte više puši?
Možda glupava francuska ili britanska javnost, koju ionako zabole za tamo neka afrička-arapska plemena.

Није ми јасно, какав би пропагнадни ефекат могао бити постигнут жртвовањем војних потенцијала?

НАТО је управо своју пропаганду користио на својој ефикасности гађања војних циљева. Грађани УСА су своју подршку бомбардовању базирали на вјеровању да су НАТО дејства хируршки прецизна и да због тог нема никакве опасности за цивиле, него је акција НАТОа усмјерена на елиминисање војне моћи Милошевића. Управо из те чињенице све агресије почињу потребом хватања само једног човјека (јер су сви остали грађани те земље пријатељи УСА) само су ти појединци противници и диктатори (Милошевић, Садам, Бин Ладен, Гадафи...)

Ако је неко вјеровао, у врху војске или политике, да је потребно дејствовати и откривати своје положаје ради жртвовања технике и људства у пропагандне сврхе тај је био суманут.

Eno strane agencije javljaju o stotinama mrtvih civila...

Ma NATO uopste ne haje za to...

Navodno spasavanje civila od "krvolocnog diktatora" im je samo trebalo da krenu u akciju.

Sada to vise uopste nije vazno.

http://www.kurir-info.rs/planeta/gadafija-brani-50.000-srba-81897.php

GADAFIJA BRANI 50.000 SRBA

(52) Send to friend Print Petak, 25. Mart, 2011.| Autor:
Libijski pobunjenici traže intervenciju protiv Srbije zbog masovne internet podrške libijskom vođi!

BEOGRAD, TRIPOLI - Srbi brane Gadafija!
Više od 50.000 Srba na internetu, preko Fejsbuka, Tvitera, Majspejsa i Jutjuba, svakog dana svim srcem brani Gadafija.

Zbog ovog je juče reagovao Libijski pokret mladih (LPM). Prenosimo deo njihovog saopštenja.

„Dragi prijatelji, Libijski pokret mladih, vodeća libijska organizacija koja se bori protiv kriminalnog režima diktatora Gadafija, obaveštava međunarodnu javnost da su Srbi na čelu internet grupa koje podržavaju Gadafija, a njihov broj administratori ovih sajtova procenjuju na 50.000. Neverovatno je da mala zemlja kao što je Srbija organizuje toliko aktivnih pristalica Gadafija. To je ogroman poduhvat, koji zahteva mnogo posla, posvećenosti i novca. Mislimo da iza svega stoje finansijski moćne organizacije, i apelujemo na međunarodnu zajednicu da interveniše! Uz pomoć Alaha, pobedićemo, inšalah!“

HAHAHAHAHHAA :rotf: :rotf: :rotf:

Original postavio Добро дошли

Ne boj se ti za Paju. Paja je covek potpuno u redu i mislim da zna za granicu do koje moze da ide. Mnogo su opasniji oni "zuti" oficiri koji su u vojsci sedeli na mnogo vecim pozicijama kao Momcilo Perisic. Seti se "spijunske afere"!

Za Perisica je trebalo da znam da je "mutan" jos kada je dosao u inspekciju u moju jedinicu na Kosovu u kompletnoj americkoj maskirnoj uniformi sa sve crvenkastim cizmama, a meni samo par nedelja pre toga zabranise da nosim prsluk sa istom takvom maskirnom semom uz obrazlozenje da je nedolicno!

Пају, као Форимаша, веома ценим и мислим да је институција. Ево догурао је дотле да има и портпарола за јавност. Милојко, наравно.
Паји са скренуо пажњу јавно (а могао сам на ПП) да се и други уздрже оваквих коментара.
А Моца Перишић добиће по заслузи. Жутима се продао да спасе гузицу а ови знају за јадац па кажу: ,,Што га спашавати, јер када је могао да шпијунира војску може и нас. Сигурно има разрађене канале'' и пустише га низ воду.

Tačno.
Zaboravih da reč pobuna stavim pod navodnike.
Prikazani su kao nekakvi pravednici-pobunjenici protiv gadafijeve diktature.
Ko to uopšte više puši?
Možda glupava francuska ili britanska javnost, koju ionako zabole za tamo neka afrička-arapska plemena.

Поставље се питање ко је уопште бољи од Гадафија - то се за сада не зна. Евидентно је да тамо има дијелова разних муслиманских терористичких група - но упркос томе они их подржавају. Али имају искуства. УСА је прогласила УЧК као терористичку и свеједно их подржали рачунајући да ће их они својом политиком придобити на своју страну. И сада у овом сукобу играју на исту карту.

Eno strane agencije javljaju o stotinama mrtvih civila...

Ma NATO uopste ne haje za to...

Navodno spasavanje civila od "krvolocnog diktatora" im je samo trebalo da krenu u akciju.

Sada to vise uopste nije vazno.

Јављају али грађани западних земаља уопште томе не вјерују. Они вјерују све оно што пренесу њихова званична средства информисања и њихови политичари.

Lazanski o Libiji i ruskom licemjerstvu...

Hahahah znaci Lazanski potvrdjuje da je od 2200 libijskih tenkova unisteno samo 10-tak komada AHAHAHAHHAHAAAA!!!! :hahaha:

Oni su mislili da ce libijsku armiju rasturiti ko Sadamovu 1991, umesto da je borbe preneo u gradove, u Kuvajt siti, Basru blesavi Sadam svu svoju armiju rasporedio u pustinju i doziveo katastrofalan poraz, naravno, Gadafi nece napraviti istu gresku.

Коалициона авијација у просеку дневно обави око 100 борбених летова изнад Либије, надајући се да ће пронаћи Гадафијеве тенкове, који су, после озбиљних губитака у прва 24 часа акције, једноставно нестали са лица земље.

:sad2:

pa sto ja da cuvam tajne koje su demokrate otkrile svima..?? nama u sred ministarstva i GS sede NATO oficiri i prave nam planove za reorganizaciju...davinic otkriva strategisko komandno mesto za koje nije znalo 50 ljudi u zemlji celom svetu na uvid a ti kritikujes mene....ja jesam relativno star...ovde o vojsci pricam a oko zena...tu sam oduvek bio kavaljer...tu nikad nisam otkrivao tajne...

pa sto ja da cuvam tajne koje su demokrate otkrile svima..?? nama u sred ministarstva i GS sede NATO oficiri i prave nam planove za reorganizaciju...davinic otkriva strategisko komandno mesto za koje nije znalo 50 ljudi u zemlji celom svetu na uvid a ti kritikujes mene....ja jesam relativno star...ovde o vojsci pricam a oko zena...tu sam oduvek bio kavaljer...tu nikad nisam otkrivao tajne...

Пајо, ипак прикочи мало. Не мораш да се утркујеш са ,,жутима''. Има пуно ствари које они незнају а прави професионалци им никад неће рећи, макар им се тицало каријере па чак и живота.
А што се тиче жена, значи да сам ја ипак старији од тебе. Ја Бога ми причам. О војсци мање јер незнам пуно тога, може се рећи незнам ништа.

odavno nam nato oficiri sede po gš.......

Nakon ubistva Zorana Đinđića, Boris Tadić postaje ministar odbrane (17. marta 2003. godine), u vreme dok je njegov stranački konkurent Zoran Živković bio premijer, i zamenik predsednika DS-a.
I ovaj posao Tadić je obavio kao najbolji poverilac NATO pakta, po čijim nalozima je za njegovog mandata i izvršen nezapamćeni proces uništavanja vojne tehnike, a sve sa ciljem "usklađivanja vojnih standarda" sa dojučerašnjim agresorom.
U vreme kad je Tadić bio ministar odbrane i potpuno uspešno ''rasformirao i razoružao srpske vojne snage, istopivši dobar deo teških oklopnih vozila i slično'', njegov savetnik bio je britanski general iz britanskih trupa u Nemačkoj i u Bosni i Hercegovini!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back