Ja sam glasala na ovoj anketi da ne podrzavam Gadafija, ali radi savesti moram da podvucem da ne podrzavam bombardovanje.
Gadafi jeste diktator, ali u ovom njegovom ponasanju mi donekle vidimo sebe i srecni smo sto im se opire - i mislim da je to glavni razlog nase podrske Gadafiju, ali svi dobro znamo da on nije cvecka.
mozda oni zaista zive malo bolje nego ostali, ali kada ne sme da se cuje glas opozicije, glas ljudi koji misle drugacije, kada on ocekuje neku vrstu klanjanja i pevanja pesmica,kada se smena vlasti ne vrsi na izborima, vec "topovima" i kada nekog samo "topovima" mozes skinuti s vlasti ..- to je diktatura.
E, sad..sasvim drugo pitanje je ko je i koliko spreman da trpi diktaturu ako ima dovoljno dobar standard zivota...svi?haha..pa evo ja ne.
Gadafi jeste donekle u pravu u ovoj situaciji, ali on jeste diktator.Protiv bombardovanja sam, u svakom slucaju.
Život u Libiji pod Gadafijem :
1. Beskamatni krediti u toku studija ;
2. Prima se prosečna plata za to zanimanje ako ne nađeš posao nakon završenog fakulteta ;
3. Država plaća kao da radiš u struci ;
4. Po stupanju u bračnu zajednicu država poklanja stan ili kuću ;
5. Kupovina vozola po fabričkoj ceni ;
6. Libija ne duguje nikome ni centa ;
7. Besplatno zdravstvo i obrazovanje ;
8. 25% ljudi visoko obrazovano ;
9. 40 hlebova košta 0.15$ ;
10. Cena benzina 12 rsd/litar ;
11. Libijci ne placaju nikakve rezijske troskove (struja, telefon, voda i sl.) ;
12. Svaki Libijac koji napuni 18 godina dobija stan od drzave ;
13. Skoro i da nema nezaposlenih ;
14. Sve teške poslove rade strani radnici ukljucujuci i Srbe ;
15. Svaki Libijac ima pravo da se leci o tročku drzave bilo gde u svetu ;
16. Svaki Libijac ima pravo da studira gde hoce a ima ih i u Srbiji ;
17. Svaki student ima placen stan, hranu, skolarinu, knjige, automobil i mesecni dzeparac od 2500 evra ;
Upitajte se da li bi vise voleli da zivite u takvoj diktaturi ili u ovakvoj demokratiji kakva je u Srbiji !!!!!
Ово су други написали а ја само прочитао.
Несебично дајем и теби да прочиташ. Мишљење о Гадафију не мораш да мењаш. Али о Америма би требало јер они топовима, авијацијом, отровима, ... утерују неку другу демократију јер им оваква ,,боде очи''.