4puka x (4 baterije + 1 laka)
Možda sam pristrasan jer sam raketaš, ali mišljenja sam da su raketni sistemi ono što je bitno. Cevi su '99 služile za zabavljanje širokih narodnih masa, ala "gle kako naši tuku", a što dalje tehnika odmiče sve manje im vidim primenu. Uostalom, ako sam dobro shvatio Vi ste bili pri VOJINu, ispravite me ako grešim ali setite se na koliko su se najniže spuštali avioni u naletima i uporedite to sa dometom cevi.
Mislio sam na domaću propagandu. To je bilo zadnjih par nedelja kada je već davno bilo jasno da smo rat izgubili i pretpostavljam da je neko iz samog vrha hteo da junački izgubi, ono kao "borili smo se do poslednjeg". Dotični bi posle mogao da se prodaje za velikog heroja odbrambenog rata, a mi bi posle par meseci bili zaboravljeni, baš kao što su zaboravljeni šest momaka iz mog puka koji jesu poginuli zato što su razne starešine sedeći u kancelarijama u gradu htele da dokažu sebi i drugima da mogu da uzvrate NATOu.
Čudima moderne ruske vojne tehnike iz šezdesetih godina, cela posada radara (u koju spada komandir jedinice) ima jedan komunikacioni kanal, tako da je lepo mogao da se sagleda stav vrhovne komande.
A da se malo očešem o temu, neverovatno mi je da se tako doslovno ponavlja '99 sada u Libiji, a još neverovatnije da opet ima u svetskoj javnosti gomila ljudi koji smatraju da je to u redu. Milošević je bio kriv za sve i svašta i trebali smo da ga menjamo i bacimo na robiju, Gadafi je (verovatno) kriv za sve i svašta i Libijci treba da ga menjaju ako žele, ali agresija vojnog saveza civilizovanih zemalja na suverenu zemlju, bez ikakve odbrambene potrebe mi je van svake pameti.