RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Zašto baš protiv Rusije. To je prilično irelevantna zemlja, na koju otpada 2% svetske privrede.

Jel ti uopšte razmišljaš kad pišeš...!?
Ili samo onako,lupetaš po tastaturi, a urmašice ti na umu ??

Najveću zemlju na svetu,respektabilne snage
i privrede, ti nazivaš "irelevantnom"....!?
Da nisam pročitao,ne bih poverovao, čega sve nema
na ovom Forumu !!!
:dash:

Sacekaj malo - nije sve onako kako izgleda na prvi pogled - da je tako svi bi sve lako provaljivali - cak bi i ovi forumski frikovi nesto ukapirali ..

Revolucija u Arabiji oznacice kraj miksovanja i blendovanja Arapa , a onda se prelazi na centralnu Aziju ...

Cutanje Rusije ti nije simptomaticno ? Nema sad da kao 87 u luke Libije uplovljavaju ruski brodovi a Amerikanci prekidaju bombardovanje ... Rusi vise nisu naivni da spasavaju one koji ce im sutra okrenuti ledja ... Gledaju svoja posla - i u pravu su .

ne razumijem sta ti znaci miksovanje i blendovanje. sve je ovo priprema za ahmedinedzada i ko zna koliko ce "revolucionara" tamo da uvezu, ali je problem sto on ima nuklearke i sto u slucaju bezizlazne situacije, sigurno ce ih iskoristiti.

ako iran u tom scenariju baci bombu na izrael, imacemo potpuno novu situaciju u svijetu i ko zna sta nas ceka.

sto se tice kakvkaza, pa ti narodi i ce i sluziti kao laka pjesadija u slucaju totalnog rata sa rusijom i ne znam sta bi oni tamo sad mijenjali.

ne razumijem sta ti znaci miksovanje i blendovanje. sve je ovo priprema za ahmedinedzada i ko zna koliko ce "revolucionara" tamo da uvezu, ali je problem sto on ima nuklearke i sto u slucaju bezizlazne situacije, sigurno ce ih iskoristiti.

ako iran u tom scenariju baci bombu na izrael, imacemo potpuno novu situaciju u svijetu i ko zna sta nas ceka.

sto se tice kakvkaza, pa ti narodi i ce i sluziti kao laka pjesadija u slucaju totalnog rata sa rusijom i ne znam sta bi oni tamo sad mijenjali.

Nema totalnog rata, nisu ovo zvezdane staze, ovo je realan život.

Zašto baš protiv Rusije. To je prilično irelevantna zemlja, na koju otpada 2% svetske privrede.

lepi bora ti je odgovorio, ali postoje razlozi koji su mnogo iracionalniji.

askenezi koji cine 90% hijerarhije americke politike, preziru ruse i sve sto je vezano za ruse jer ih smatraju okupatorima svoje zemlje.sve predrasude i mrznja prema rusima je pokretana od njih na zapadu, americki protestanti i evropljani nikada nisu bili toliko antiruski raspolozeni.

drugi razlog je geopoliticki jer je jedina rusija u stanju da se suprostavi americi na globalnom planu.

eliminacijom rusije i podjelom kine na ne znam koliko provincija ce zavrsiti svoju strateski projekat porobljavanja svijeta a ocigledno sa ovim divljanjem po arapskim zemljama, da se jako zure.

Nema totalnog rata, nisu ovo zvezdane staze, ovo je realan život.

zasto onda amerika ne napadne s. koreju?

ahmedinedzad sigurno nece sjediti i cekati kako mubarak ili onaj nesretnik iz tunisa, nije dzabe trosio pare na nuklearni reaktor u busiru.

u slucaju atomske bombe na izrael, imacemo nuklearni holokaust na bliskom istoku jer ce jevreji sigurno uzvratiti (imaju preko 600 nuklearki) a arapi ce da podivljaju

u svakom slucaju, dobro je sto se rusija ne petlja.

Ako se jos uvek pitate ko stoji iza ovih 'revolucija' tj 'desavanja naroda',evo jedan interesantan clanak sa bbc-ja, sve su lepo nacrtali ko i sta radi:

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12522848

Negde na sredini se pominje i 'srpska veza':

"When I met Srdja Popovic the director of CANVAS in Belgrade in November he confirmed that they had been working with Egyptians. "That's the power of Sharp's work and this non-violent struggle," he says. "It doesn't matter who you are - black, white, Muslim, Christian, gay, straight or oppressed minority - it's useable. If they study it, anybody can do this."
"

I najbolje na kraju clanka:
" When I pointed out that these non-violent weapons were the writings of an American academic he protested strongly. "This is an Egyptian revolution", he said. "We are not being told what to do by the Americans."
And of course that is exactly what Sharp would want. "

Slatke male korisne budale, svuda ih ima ...

Poslednja izmena:
Ako se jos uvek pitate ko stoji iza ovih 'revolucija' tj 'desavanja naroda',evo jedan interesantan clanak sa bbc-ja, sve su lepo nacrtali ko i sta radi:

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12522848

Negde na sredini se pominje i 'srpska veza':

"When I met Srdja Popovic the director of CANVAS in Belgrade in November he confirmed that they had been working with Egyptians. "That's the power of Sharp's work and this non-violent struggle," he says. "It doesn't matter who you are - black, white, Muslim, Christian, gay, straight or oppressed minority - it's useable. If they study it, anybody can do this."
"

I najbolje na kraju clanka:
" When I pointed out that these non-violent weapons were the writings of an American academic he protested strongly. "This is an Egyptian revolution", he said. "We are not being told what to do by the Americans."
And of course that is exactly what Sharp would want. "

Slatke male korisne budale, svuda ih ima ...

koristiti isti nacin ne znaci da isti ljudi stoje iza.
ne zaboravi, u libiji je BP, Exon, nemachki vintershal, sve to bushi i eksploatise tu naciju uz gadafijev blagoslov. Mislis da su ovo planirali da bi imali ogromne gubitke?
Britanija je ulozila desetine milijardi pre neko vreme u Libiju, sve je to sad pod znakom pitanja.

Znas, proamericka revolucija je vec izvedena u libiji odavno, al ne na ulicama nego u gadafijevom salto mortale promeni spoljne politike. nesto slicno kao i sa egiptom sto je bilo od mubaraka pa na dalje.

sad se to anulira.

da li bi recimo da sutradan ovaj nas bedast narod izvede mirnu revoluciju i srusi proevropsku vlast u BG - povezala to sa CIA?

zasto onda amerika ne napadne s. koreju?

ahmedinedzad sigurno nece sjediti i cekati kako mubarak ili onaj nesretnik iz tunisa, nije dzabe trosio pare na nuklearni reaktor u busiru.

u slucaju atomske bombe na izrael, imacemo nuklearni holokaust na bliskom istoku jer ce jevreji sigurno uzvratiti (imaju preko 600 nuklearki) a arapi ce da podivljaju

u svakom slucaju, dobro je sto se rusija ne petlja.

Nije mi jasno koja je poenta tvog pitanja? Poznato je da su SAD jedina nuklerna i ekonomska supersila, tako da , totalno su irelevantni svi subjekti koje ti pominješ, počev od Ahmadinedžada do ostalih. Ne znam zašto ne napadaju S.Koreju, verovatno nemaju ekonomsku korist. Isto tako znam da će uskoro napasti Iran, ako ne bude uspela ova revolucija koja se polako sprema u Iranu. Sve priče o nukleranom ratu i atomskim bombama su umrle s rušenjem Berlinskog zida, tako da spadaju u domen naučne fanstastike.

oticice ovo i na saudisku arabiju, u bahreinu je vec krenulo a tamo je vrlo znacajna americka vojna baza.

bacte oko na kartu:

1.%20us-bases-in-the-middle-east-a.jpg

sve ovo dolazi u pitanje sad

koristiti isti nacin ne znaci da isti ljudi stoje iza.
ne zaboravi, u libiji je BP, Exon, nemachki vintershal, sve to bushi i eksploatise tu naciju uz gadafijev blagoslov. Mislis da su ovo planirali da bi imali ogromne gubitke?
Britanija je ulozila desetine milijardi pre neko vreme u Libiju, sve je to sad pod znakom pitanja.

Znas, proamericka revolucija je vec izvedena u libiji odavno, al ne na ulicama nego u gadafijevom salto mortale promeni spoljne politike. nesto slicno kao i sa egiptom sto je bilo od mubaraka pa na dalje.

sad se to anulira.

da li bi recimo da sutradan ovaj nas bedast narod izvede mirnu revoluciju i srusi proevropsku vlast u BG - povezala to sa CIA?

Kod nas je to vec uradjeno :) mada moze i da se ponovi, vidis da spremaju Tomu za naslednika ('opzicionara').

Uostalom videcemo uskoro.

Sta ti mislis odakle tolikom jadnom narodu u svim tim zamlljama oruzje, organizacija, opozicioni lideri (pristigli sa zapada)?

E i najbolji su mi izvestaji iz bolnica, svuda neki muskarci (najcesce lekari) placu :) nisam znala da su Arapi tako placljivi.

Danas Britanac brze bolje otisao u Egipat da usmeri situaciju. Kao i sto sva zapadna stampa podrzava 'demonstracije' protiv 'diktatora'. Mislis da bi ih podrzavali da nisu oni (zapad) iza svega?

eliminacijom rusije i podjelom kine na ne znam koliko provincija ce zavrsiti svoju strateski projekat porobljavanja svijeta a ocigledno sa ovim divljanjem po arapskim zemljama, da se jako zure.

Iza svega stoji ''prljave'' ruke iluminata. Ocekujte sve gore i gore. . 2012 je njihova godina za uspotavljanje New World Order. Sve su temeljno isplanirali i krenuli u akciju, ovo se nemoze zaustaviti. Samo posmatrajte i budite svedoci otkrovenja Jovanovog and Nostradamus efekt.

Kod nas je to vec uradjeno :) mada moze i da se ponovi, vidis da spremaju Tomu za naslednika ('opzicionara').

Uostalom videcemo uskoro.

Sta ti mislis odakle tolikom jadnom narodu u svim tim zamlljama oruzje, organizacija, opozicioni lideri (pristigli sa zapada)?

E i najbolji su mi izvestaji iz bolnica, svuda neki muskarci (najcesce lekari) placu :) nisam znala da su Arapi tako placljivi.

ne znam za detalje oko organizovanja tih protesta, al meni ovo lici na pad varsavskog pakta koji je bio neminovan a ovo sad na pad NATO i tek je pochetak.
ako ovo ode na saudijsku arabiju, proces umiranja imperije ce da krene mnopgo mnogo strmije.

ne vidim kako sve ovo sto se dogadja na bliskom istoku odgovara amerima, a vidim milion razloga zasto im ne odgovara.

Pa ako se dobro secam i Sadam je bio njihov covek sve dok odjednom nije postao 'diktator'. Nista novo da dojucerasnje 'prijatelje' zamene drugm, pouzdanijim ili pogodnijim modelom.

Sadam nije bio njihov covek, samo su ga zayebali ko i slobu, dali mu zeleno svetlo da napadne kuvajt a onda ga srusili, slicno kad su i milosevicu dali odresene ruke oko kosova.
Chifutska fora.
I jos nesto u vezi sadama, sto je vrlo vazno, irak je bio arhineprijatelj izraela. egipat to nije recimo, bas naprotiv, nije ni jordan koji je sledeci za revoluciju.
a znas i sama ko vodi americku spoljnu politiku za bliski istok

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back