RAT U LIBIJI

Da li podržavate Gadafija?

• Ukupno glasova
    458
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da im ne odgovara ne bi americki mediji navijali za demonstrante.

kako sam upratio, totalno su zbunjeni i podeljeni oko cele price, uopste deluju mi nespremno a i u shah mat poziciji, sa jedne strane imperijalni interesi sa druge strane nachela demokratije na koje se pozivaju moraju da podrze.

poglej zbunjenost, oni ne znaju sta da izvuku od ovog, izgledaju zblanuti:

a opet znas i sama da im je moc slaba, ne mogu da uticu na te dogadjaje vise i bolje im je da se stave na stranu pobednika, a i iskoriste trenutak za svoj interes, ali da su ovo rezirali?
o ne, ovo ide dublje u istoriju, arapska nacija je u pitanju, nacija podeljena u preko 20 drzava, mnoge i dalje u kolonijalnom statusu

ne vidim kako sve ovo sto se dogadja na bliskom istoku odgovara amerima, a vidim milion razloga zasto im ne odgovara.
Da. Jednostavno, sa nekim od tih režima su prijatelji, a sa nekima nisu. Ali revolucije se dešavaju i u prijateljima i u neprijateljima. Zbog toga, ne može se reći da im "sve to odgovara."

А највећи је Египат, 80 милиона версус Либија 6 милиона становника.
Губитак Египта би помрачио многе друге добитке.

За сада су привремено инсталирали неког Филдмаршала Тантауија (Тантавија) да буде на челу Египта

najbolji odgovor ko stoji ako upste stoji iza svega ovog ce da nam sutra daju berze i dolar.
libija je mala zemlja, ipak izvozi naftu u EU i postavlja se pitanje sta ce biti sa saudijcima, americkim bazama tamo i svom naftom koju ameri trose nemilice i chije bi poskupljenje i nestasica znacilo katastrofu za vec umirucu ekonomiju.

glej kad dow i london sutra roknu jedno 5% dole, to ce ti dati najbolji znak je li ovo u americkom interesu ili ne

Глупости, ти пријатељи су на самрти и на овај начин су обезбедили себи позиције да им не би дошан неко ко није одан. Ко је преузео власт у Египту? Војска која добија милијарде $ помоћи од САД, читај генерали трпају себи у џеп.
Затим су покренули талас који треба да пређе на Либију где се налази нафта.

najbolji odgovor ko stoji ako upste stoji iza svega ovog ce da nam sutra daju berze i dolar.
libija je mala zemlja, ipak izvozi naftu u EU i postavlja se pitanje sta ce biti sa saudijcima, americkim bazama tamo i svom naftom koju ameri trose nemilice i chije bi poskupljenje i nestasica znacilo katastrofu za vec umirucu ekonomiju.

glej kad dow i london sutra roknu jedno 5% dole, to ce ti dati najbolji znak je li ovo u americkom interesu ili ne

Нема шансе да толико падне Dow, они онда блокирају берзу али се то неће десити. Долар се већ данас трговао и стабилан је према евру. нафта је подивљала али то још није опасно по САД а могу много да добију њихове нафтне комапаније.

Нема шансе да толико падне Dow, они онда блокирају берзу али се то неће десити. Долар се већ данас трговао и стабилан је према евру. нафта је подивљала али то још није опасно по САД а могу много да добију њихове нафтне комапаније.

nekih 300-400 poena mogu da odu dole, samo ce akcije sirovina da idu pozitivno.
danasnji dogadjaji i dow nisu isli zajedno, stvari su se desavale u libiji kad je london odavno vec bio zatvoren a dow u fazi zatvaranja.
zlato, srebro i nafta su odgovorile na situaciju u hong kongu i sidneju.

za nekih 6 sati se otvara london, videcemo

da, zaboravih da kazem, evro sam nije stabilan pa nije referenca za dolar.
kanadski dolar bi recimo bila referenca ako cemo o papirima. premasio je americki dolar za skoro dva centa u zadnjih nedelju dve.
sutra pali TSX pa moze da se desi jos koji centic na zalost kanadske centralne banke koja jadna ne moze da obara CAD kolko ameri obaraju $

nekih 300-400 poena mogu da odu dole, samo ce akcije sirovina da idu pozitivno.
danasnji dogadjaji i dow nisu isli zajedno, stvari su se desavale u libiji kad je london odavno vec bio zatvoren a dow u fazi zatvaranja.
zlato, srebro i nafta su odgovorile na situaciju u hong kongu i sidneju.

za nekih 6 sati se otvara london, videcemo

Данас није био отворен Њујорк, празник, а FX и сировине се тргују невезано за појединачне берзе. Азија је отворена и пад је око 2% до отварања Њујорка, 15.30 по Средњевропском времену, може свашта да се деси. Futures показује негативно око 1%.
Ма нису збуњени, њихови људи су организовали побуне. Све одлике њихових "револуција"су ту. Чак и ови наши говнари су тамо, били су и у Украјини, Киргизији, Грузији...

Poslednja izmena:
Данас није био отворен Њујорк, празник, а FX и сировине се тргују невезано за појединачне берзе. Азија је отворена и пад је око 2% до отварања Њујорка, 16.30 по Средњевропском времену, може свашта да се деси. Futures показује негативно око 1%.
Ма нису збуњени, њихови људи су организовали побуне. Све одлике њихових "револуција"су ту. Чак и ови наши говнари су тамо, били су и у Украјини, Киргизији, Грузији...

nisam znao da i ameri slave family day :)

u vezi rezije, metod mirne revolucije nisu izmislili ameri. i ne samo sto nisu izmislili, nego i da jesu, svako ima prava da se sluzi metodama ma ko da je izumitelj.

ameri nemaju interesa u ovom nikako, pajzi ako ovo dodje na bahrein i saudijsku arabiju..... bice kuku lele.
ako pak postoji neka treca interesna grupa, to je onda druga prica, onda moramo da se bachimo na dejvid ajka i teorije :)

pa ovaj ne izgleda zbunjen, samo kaze da moraju da izvuku iz ovog najbolje za sebe, da dodje neki koji bi im bio prijatelj.
chovek se moli yebiga, sta mu drugo preostaje, nije rezija cele stvari, stihija uzela stvar u svoje ruke

Suvise je to dobro organizovana stihija.
Americki mediji nisu za potcenjivanje, zna se tacno sta se radi. Moguce da nekome deluju zbunjeno, ali je pozeljna poruka jasno preneta (jadni narodi koji se bore protiv zlih rezima).
Mene interesuje koja je sledeca zemlja na redu.

Mislim da ce Libija da se izbori sa ovim nedacama i da ce p-ostati islamskom drzavom i da ce predsjednik Gadhafi dati ostavku.Kao sto znamo Gadhafi jer veoma paranoicna osoba koji misli da je nekoo i nesto u svijetu i mislim da ce on pokusati na sve nacine da ostane vlast.

01:41
Libijski diktator Muamer Gadafi za Libijsku državnu televiziju je izjavio kako se nalazi u Tripoliju, a ne u Venecueli kako su neke glasile kružile.

01:50
Predsjednik Svjetske unije muslimanskih učenjaka dr. Jusuf el-Kardavi je izdao fetvu o dozvoli ubistva Muamera Gadafija zbog brutalnih ubistava svoga naroda iz aviona i iznajmljujući strane bande da ubijaju po ulicama Bengazija i Tripolija.

Mislim da ce Libija da se izbori sa ovim nedacama i da ce p-ostati islamskom drzavom i da ce predsjednik Gadhafi dati ostavku.Kao sto znamo Gadhafi jer veoma paranoicna osoba koji misli da je nekoo i nesto u svijetu i mislim da ce on pokusati na sve nacine da ostane vlast.

01:41
Libijski diktator Muamer Gadafi za Libijsku državnu televiziju je izjavio kako se nalazi u Tripoliju, a ne u Venecueli kako su neke glasile kružile.

01:50
Predsjednik Svjetske unije muslimanskih učenjaka dr. Jusuf el-Kardavi je izdao fetvu o dozvoli ubistva Muamera Gadafija zbog brutalnih ubistava svoga naroda iz aviona i iznajmljujući strane bande da ubijaju po ulicama Bengazija i Tripolija.
Ти си почео да позиваш на убиство?

Gadafi i jeste neko i nesto u svetu, ali se fanaticima vise ne dopada, jer se davno odrekao terorizma kao sredstva pomocu koga ce siriti Islam.
Zbog toga i skacu svi oni bombasi samoubice po Libiji, a i po ostalim muslimanskim zemljama...

као човек и хришћанин... Лично. Не подржавам ни ја никога ко убија...

Али, опет кажем, како год на први поглед звучало, ради далекосежних последица, и принципа, уистину, некад морам , ако не подржати, а оно, стиснути зубе и прогутати такве ствари. Јер, зар не видиш да смену Гадафија подржавају исламски фундаменталисти, пример овде на форуму Минго?

А исламски фундаменталисти стоје и иза злочина над Србима, то добро знамо, зар не?

Гадафијева Либија је пријатељ Србије, није признала тзв "Косово".

Strahota.

''Gde smo bre mi tu, koji je naš deo, šta misle o Kosovu?''

Da, svet se vrti oko srpske guzice.

Odličan odgovor.:ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back