raj

Svi vi koji zagovarate Boga za mene ste šartlatani iz kojih to motiva činite uopšte me ne zanima.
Pa tvoj pristup je sarlatanski i neozbiljan.
Tako nece niko da te uzme ozbiljno vec ce misleti da si otisao malo.

I zaista nije normalno da mrzis nekoga samo zato sto ne veruje i da ga tako kategorises samo iz tog razloga.

Ja na primer ne vidim tako ne verujuce, niti mi smeta sto ne veruju.
Jedino kada sami dodju ovde i pljuju, onda im odgovorim.

Znam da ti ovo neces shvatiti ni prihvatiti jer smo vec ovako pricali
A svaka zrela osoba bi ovo razumela jer je ovo prirodno i ljudski...

Zasto bi normalnom coveku neko smetao ako ne veruje?

Zasto bi neko nekome normalnom coveku smetao ako veruje?

Raj je vjecno mlad, sretan,nikad vise bolestan, tuzan niti depresivan, nikad vise bol ni dusevna ni fizicka,mjesto gdje se sve tvoje zelje ostvaruju i vise. Mjesto dusevnog i tjelesnog uzitka, mjesto bez mahana, mjesto gdje je covjek savrsen u svakom smislu, mjesto ljepote i odusevljenja....mjesto gdje ima stvari sto oci nikad prije nisu vidjele,uho nikad nje culo o tome niti je moglo pasti na um covjeku.

Pa tvoj pristup je sarlatanski i neozbiljan.
Tako nece niko da te uzme ozbiljno vec ce misleti da si otisao malo.

I zaista nije normalno da mrzis nekoga samo zato sto ne veruje i da ga tako kategorises samo iz tog razloga.

Ja na primer ne vidim tako ne verujuce, niti mi smeta sto ne veruju.
Jedino kada sami dodju ovde i pljuju, onda im odgovorim.

Znam da ti ovo neces shvatiti ni prihvatiti jer smo vec ovako pricali
A svaka zrela osoba bi ovo razumela jer je ovo prirodno i ljudski...

Zasto bi normalnom coveku neko smetao ako ne veruje?

Zasto bi neko nekome normalnom coveku smetao ako veruje?
Zato što su verujući ljudi u stanju da ugroze ljudske živote za razliku od ne verujućih. Kada samo pomislim na crkvenu inkviziciju i šta se danas radi u Indiji i nekim islamsklim državama muka me hvata. I onda mi na živce ide ovo moralisanje, a svi su morala kao u Sodome i Gomore.

Zato što su verujući ljudi u stanju da ugroze ljudske živote za razliku od ne verujućih. Kada samo pomislim na crkvenu inkviziciju i šta se danas radi u Indiji i nekim islamsklim državama muka me hvata. I onda mi na živce ide ovo moralisanje, a svi su morala kao u Sodome i Gomore.
Znaci ti se ovde boris protiv religije svim metodama.

Pa ti onda nisi nista ukapirao.
To rade oni koji zloupotrebljavaju religiju.
Kako mozes hriscanstvo u bibliji i inkvizitore da povezes?

Pa oni su inkvizicijom bas progonili one koji su bili protiv toga sto su inkvizitorske religije radile.
Bas je protenststizam to i zaustavio...

Raj je vjecno mlad, sretan,nikad vise bolestan, tuzan niti depresivan, nikad vise bol ni dusevna ni fizicka,mjesto gdje se sve tvoje zelje ostvaruju i vise. Mjesto dusevnog i tjelesnog uzitka, mjesto bez mahana, mjesto gdje je covjek savrsen u svakom smislu, mjesto ljepote i odusevljenja....mjesto gdje ima stvari sto oci nikad prije nisu vidjele,uho nikad nje culo o tome niti je moglo pasti na um covjeku.
E, sa boldovanim se slažem.
Bio sam heroinski zavisnik i znam da se to normalnim ljudima ni na koji način ne može objasniti, ma ni približno.
Neko je pokušao da uporedi sa seksom ovako: zamisli najbolji seks koji si imao u životu i pomnoži sa hiljadu i opet nije ni blizu"

Dobro, mogao sam naći još primera, ali eto.

Zašto većina ljudi to misli? 😂😂😂
Raj je...smirenost, mir, plutanje, ništa...
Не, рај није нирвана, помешао си нешто.
Рај ће бити у свој својој пуноћи после Страшног суда, тј. када буде васкрсење мртвих, па суд, па онда настаје рај, када ми као људи будемо добили нова тела.
Рај ће бити стално кретање ка добру. Никакво стајање и никаква досада. Стално кретање.

E, sa boldovanim se slažem.
Болдовано пише у Новом Завету, можда си препознао цитат.
Bio sam heroinski zavisnik i znam da se to normalnim ljudima ni na koji način ne može objasniti, ma ni približno.
Neko je pokušao da uporedi sa seksom ovako: zamisli najbolji seks koji si imao u životu i pomnoži sa hiljadu i opet nije ni blizu"
То нас сад води у неку другу причу, мени је један познаник рекао једноставно "када сам узео хероин, осећај је био да си ти супер и да те боли дупе за све", тако да ми ту дефинитивно није звучало ништа привлачно, уосталом знаш и сам да су многи завршили под земљом због тог порока.

Mislim da svestenici ne bi znali odgovor na ovo pitanje
Пошто се доста о томе писало, одговор и није толико тежак колико нам се на први поглед чини.
Укратко - знали би, јер се на факултету учи о Светом Максиму Исповеднику, који је (између осталог) говорио о томе.

То нас сад води у неку другу причу, мени је један познаник рекао једноставно "када сам узео хероин, осећај је био да си ти супер и да те боли дупе за све", тако да ми ту дефинитивно није звучало ништа привлачно, уосталом знаш и сам да су многи завршили под земљом због тог порока.
Taj osećaj, tzf flash, imaš samo kada ubrizgaš u venu, inače nema kada ušmrkneš. To je taj dopaminski šok koji je jači od orgazma, ali
kratko traje... ja kad sam prvi put uzeo ispovraćao sam dušu ČP
Heroinski stond je ružan za gledanje, izgleda kao da spavaš, a ne spavaš... pada ti glava, ne možeš da pričaš, totalno si neinteresantan.
No kad se uzme manja doza, pa se ne uradiš toliko, imaš taj osećaj da ti je lepo, zato što je heroin dopamin inhibitor, a dopamin je zadužen
za zadovoljstvo...

Kako zamišljate raj?
voleo bi (ako je ikako moguće) da "čujem" isključivo vaš neki lični doživljaj, šta očekujete, čemu se nadate.
Верујем да рај постоји као и пакао. После смрти неко у вечну радост а неко у вечну муку. Шта је овај кратак земаљски живот неколико деценија наспрам вечног живота у рају или не дао Бог у паклу? Овај живот је испит ..какви смо овде такви ћемо бити и у вечности. Слава и хвала Богу.

Kako zamišljate raj?
voleo bi (ako je ikako moguće) da "čujem" isključivo vaš neki lični doživljaj, šta očekujete, čemu se nadate.
Ne zamisljam.
Ima nekih opisa, ali su projekcije.

Raj je oblast sa prijatnom klimom, obiljem hrane i vode i odsustvom pretnji po egzistenciju i potrebe za planiranjem.

Kao tovni prasici na farmi.

Верујем да рај постоји као и пакао. После смрти неко у вечну радост а неко у вечну муку. Шта је овај кратак земаљски живот неколико деценија наспрам вечног живота у рају или не дао Бог у паклу? Овај живот је испит ..какви смо овде такви ћемо бити и у вечности. Слава и хвала Богу.
postoji bezvremena i vremenska večnost po definiciji. na koju misliš?

Taj osećaj, tzf flash, imaš samo kada ubrizgaš u venu, inače nema kada ušmrkneš. To je taj dopaminski šok koji je jači od orgazma, ali
kratko traje... ja kad sam prvi put uzeo ispovraćao sam dušu ČP
Heroinski stond je ružan za gledanje, izgleda kao da spavaš, a ne spavaš... pada ti glava, ne možeš da pričaš, totalno si neinteresantan.
No kad se uzme manja doza, pa se ne uradiš toliko, imaš taj osećaj da ti je lepo, zato što je heroin dopamin inhibitor, a dopamin je zadužen
za zadovoljstvo...
E, to, FLEŠ. Aj' to objasni. Nemoguće.
"To normalan um ne može ni da pretpostavi"
Raj je stanje svesti koje mi na Zemlji ne možemo ni da pretpostavimo, to sam hteo da objasnim.

Lično bih bio zadovoljan večnim flešom ali baš zato što sam to iskusio, kao i mnogi, počeo sam da razmišljam o Bogu i tom osećaju, šta je to "raj", i slično.
Zato sam bacio drogu jer sam ubeđen da postoji nešto daleko bolje, što za sada ne mogu ni zamisliti.

Back